Обяснете ми, моля, за образователната система
Обяснете ми, моля, за образователната система
Знам че може да ми се смеете, но не мога да разбера какво е това undergraduate и graduate student. И при положение, че имам магистърска степен в България, какво би трябвало да боря в Канада, за да имам еквивалентна диплома и там. Благодаря предварително за разясненията!
Undergraduate e student bakalawyrska stepen, 1-4 kurs obiknoweno, niakoi programi sa do 5 kurs. Graduate znaci student, kojto uchi za Master ili PhD stepen. Shtom imash magistyrska ot BG, shte se borish minimum za magistyrska stepen i tuk. Normalno e da imash i 2 magistyrski stepeni. Pri men chesto se sreshtat hora (prepodawateli obiknoweno) s M.Eng. i M.A.Sc., sled towa sa udarili i PhD za kapak. Tyj che ako ti se uchi, no ne mnogo, oshte edin master e dobre za bydeshteto.
te ще ти изчислят кредитите и по тях ще изчислят за кое ниво си- бакалавър или магистър. обикновено 90 кредита е бакалавър и още 60 за магистър , за медицина кредитите са 220. ако събереш 150 ще те "признаят " за магистър. а понеже веднага ще питаш що е кредит- това са некакви измислени техни оценки, и се изчисляват на базата на лекции+упражнения, които си карал. по мои сметки на тъмно 2 часа лекции+2 часа упражнения седмично е 2-3 кредита. при мен се получиха над 160 кредита и ме приравниха на магистър. но имай в предвид че това е по-скоро формално, с цел да ти гепят 200$. ако няма да кандидатстваш нещо , няма смисъл.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!