България влиза в Еврозоната!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
agent Ozo

Re: България влиза в Еврозоната!

Мнение от agent Ozo »

optics написа: Съб Яну 03, 2026 11:52 pm Това удвояване НЕ СЕ случи. Каквито бяха написани цените в евро преди Нова година, такива си останаха и след Нова година.
Абе не като да не е започнало да се случва -
Ползването на паркомясто при седалковия лифт към Седемте рилски езера става 5 евро от Нова година, независимо от времетраенето, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Общината в Сапарева баня. Досега цената беше 5 лева. Синята зона в курортния град пък от 1 лев става 1 евро за час.
Цитатът е от ТУК. Ако гледаме само числата верно промяна няма - 5 си е 5, а 1 си е 1. Само дето преди е било в левове, а сега в евро, ама то туй дребна подробност.

Търговските вериги отварят днес за първи път след Нова Година, предстои тепърва да видим цените на стоките на дребно.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа: Пон Яну 05, 2026 6:55 pm
optics написа: Съб Яну 03, 2026 11:52 pm Това удвояване НЕ СЕ случи. Каквито бяха написани цените в евро преди Нова година, такива си останаха и след Нова година.
Абе не като да не е започнало да се случва -
Ползването на паркомясто при седалковия лифт към Седемте рилски езера става 5 евро от Нова година, независимо от времетраенето, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Общината в Сапарева баня. Досега цената беше 5 лева. Синята зона в курортния град пък от 1 лев става 1 евро за час.
Цитатът е от ТУК. Ако гледаме само числата верно промяна няма - 5 си е 5, а 1 си е 1. Само дето преди е било в левове, а сега в евро, ама то туй дребна подробност.

Търговските вериги отварят днес за първи път след Нова Година, предстои тепърва да видим цените на стоките на дребно.
Само дето това няма нищо общо с въвеждането на еврото.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

Точно! Пословичен бай-ганювски тарикатлък да не се минем. Нищо! Важното е, че Жорко се чувствува доволен, че забогатяват само от смяната на валутата. :)
Валутата - европейска, мисленето - азиатско. :tmi:
My name's Machurko Galkin Varnenchuk :D
Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Пон Яну 05, 2026 9:58 pm Точно! Пословичен бай-ганювски тарикатлък да не се минем. Нищо! Важното е, че Жорко се чувствува доволен, че забогатяват само от смяната на валутата. :)
Валутата - европейска, мисленето - азиатско. :tmi:
Жорко отдавна е забогатял, а вие четете какво ви пише, да разберете какво се случва в България.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

Виждаме, виждаме. Пишеш глупости, та се късаш ....на стария десктоп. Преди поне ходеше да слугуваш в Германия. Сега явно те изместиха по-надежни и работливи мигранти. Остана на подаянията на герб-ново начало, което ще приключи със съществуването си след излизане на ББ в пенсия или след вкарването му в затвора, където му е мястото.
Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Вто Яну 06, 2026 1:12 pm Виждаме, виждаме. Пишеш глупости, та се късаш ....на стария десктоп. Преди поне ходеше да слугуваш в Германия. Сега явно те изместиха по-надежни и работливи мигранти. Остана на подаянията на герб-ново начало, което ще приключи със съществуването си след излизане на ББ в пенсия или след вкарването му в затвора, където му е мястото.
Абе ти сериозно ли смяташ, че някой ми плаща да се занимавам тука с няколко изтрещяли хейтъри? При условие, че аз съм в този форум от времето на Царя, Станишев, Орешарски, още Боко беше пожарникар в Банкя а Пеевски ходеше на детска градина, когато се регистрирах във форума. И тук си влизам за удоволствие да се четкам с такива като теб. А за работата не ми бери грижа- работил съм на много места, не съм крепостен селянин да стоя 30 години в един завод до пенсия. Мога да отида където си поискам в цяла Европа, не съм се оженил за работата си. И не ме сравнявайте с някакъв си друг Небостъргач, не го познавам и не ме интересува кой е. А вие може да научите от мен нещо ново, ако искате, не мога да ви карам насила.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

optics написа: Съб Яну 03, 2026 11:52 pm
Павел написа: Вто Юни 17, 2025 1:35 am Жорка, наивен си като 5 годишно дете. à направихте тази либерстка глупост, à се дигнаха цените двойно, както стана в Холандия, Испания, Гърция...
Павка, сега като прочетеш какво си писал на първа страница, дано загрееш колко си заблуден по този въпрос (също както и по въпроса за Тръмп - дебилен старец който напада суверенна страна, без дори да измисля причини като идола си - путя, а простичко излага самата истина - трябва ни петрола ви, затва ще си го вземем)

Това удвояване НЕ СЕ случи. Каквито бяха написани цените в евро преди Нова година, такива си останаха и след Нова година.
Още е рано, сега НАП следи
НАП и КЗП установиха десетки нарушения с цените и еврото
https://www.vesti.bg/bulgaria/nap-i-kzp ... to-6248482

Що се касае до Венецуела, няма какво да си кривя душата - беше си направо гангстерско отвличане под фалшив претекст. Причините са много - Венецуела продава петрол на Китай, Иран и Русия (още едно потвърждение, че Оранго е пъпет на Путлера :lol: ); без Венецуела, Куба, която в момента е на командно дишане, съвсем ще капитулира и по всяка вероятност ще падне най-после комунистическото правителсто - мечта на кубинеца Марко Рубио.

Със всичките му кусури, Оранго е един милион пъти по-добър вариант от Заспалия, Какала и Тампон Тими, под чиято закрила сомалийските престъпници са въртели далавери за милиарди долари от години, чрез фалшиви детски градини, фалшиви кухнни за хранене на бедни и "болни от Ковид" и транспортни фирми.
Тръмп затвори за нула време умишлено отворената граница от Заспалия, който наводни Америка с поне 20 МИЛИОНА нелегални; да припомни как Заспалия лъжеше, че не може да затвори границата без Конгреса. Тръмп постави край на джендъризма и назначаване не по способност, а по джендър и цвят на кожата. Тръмп силно намали престъпността в либераските гета, където либерастите бяха оставили престъпниците да правят каквото си искат.

Бай дъ вей, върнах се 12 години назад във форума и никъде не намерих някъде да се възмущаваш от преврата в Украйна, който бе спретнат от Обонго и който постави началото на войната в Украйна!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Павел написа: Вто Яну 06, 2026 8:52 pm
Що се касае до Венецуела, няма какво да си кривя душата - беше си направо гангстерско отвличане под фалшив претекст. Причините са много - Венецуела продава петрол на Китай, Иран и Русия (още едно потвърждение, че Оранго е пъпет на Путлера :lol: ); без Венецуела, Куба, която в момента е на командно дишане, съвсем ще капитулира и по всяка вероятност ще падне най-после комунистическото правителсто - мечта на кубинеца Марко Рубио.

Със всичките му кусури, Оранго е един милион пъти по-добър вариант ...

Бай дъ вей, върнах се 12 години назад във форума и никъде не намерих някъде да се възмущаваш от преврата в Украйна, който бе спретнат от Обонго и който постави началото на войната в Украйна!
Ти си тотално изперкал също като Оранго :D

Няма причина за нищо, което прави Оранжевият клоун. Той не е рационален. Той е луд. :D
Венецуела разполага с едни от най-големите петролни запаси в света, но изпомпва по-малко от 1% от световните доставки след десетилетия на лошо управление и недостатъчни инвестиции в сектора.
Голямо увеличение на производството би отнело няколко години и потенциално стотици милиарди долари инвестиции. Средното производство на Венецуела е било около 1,1 милиона барела на ден през 2025 г.
Количествата, които продава на Китай и Русия са толкова мизерни, че не си заслужава дори да се споменават :D

Това за "преврата в Украйна" организациран от САШ, съществува единствено в твоята изперкала кратуна. :D
Никой не може да е направил нещо, което не е било. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Озо, премълчаваш за билетчето в софийския градски транспорт което е 80 евростотинки
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

optics написа: Сря Яну 07, 2026 5:22 am Озо, премълчаваш за билетчето в софийския градски транспорт което е 80 евростотинки
Цените, които ще се вдигнат след въвеждането на еврото щеше да се вдигат и без да сме го въвели. Инфлация е имало и ще има. С евро или лев вдигането на цените си продължава. Още повече, че някои цени в България са в пъти по-ниски от цените в другите европейски държави. В Берлин билетчето за градския транспорт е 2 евро, в Прага е 1.50 евро. И София след време цената на билетчето сигурно ще се повиши. Заплатите също се повишават, нормално е и да има догонване и с цените.
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

joro написа: Вто Яну 06, 2026 1:40 pm Абе ти сериозно ли смяташ, че някой ми плаща да се занимавам тука с няколко изтрещяли хейтъри? При условие, че аз съм в този форум от времето на ...
Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Сря Яну 07, 2026 10:17 am Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.
Вашите близки сигурно ругаят ЕС и еврото и чакат някой да им дава наготово всичко. Като на теб, дето са те закарали в Канада за да не продаваш сега краставици на пазара в Бяла Слатина. За разлика от теб аз изкарах интервюто за Квебек. И се опраеям по цяла Европа. Не ми пука какво мислят разни хейтъри и копейки, опраеям се добре и в България, и в чужбина.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа: Сря Яну 07, 2026 1:46 pm
Shoshana написа: Сря Яну 07, 2026 10:17 am Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.
Вашите близки сигурно ругаят ЕС и еврото и чакат някой да им дава наготово всичко. Като на теб, дето са те закарали в Канада за да не продаваш сега краставици на пазара в Бяла Слатина. За разлика от теб аз изкарах интервюто за Квебек. И се опраеям по цяла Европа. Не ми пука какво мислят разни хейтъри и копейки, опраеям се добре и в България, и в чужбина.
Оправяш ли се или те ооравят :D

Публикувай отговор