България влиза в Еврозоната!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
agent Ozo

Re: България влиза в Еврозоната!

Мнение от agent Ozo »

optics написа: Съб Яну 03, 2026 11:52 pm Това удвояване НЕ СЕ случи. Каквито бяха написани цените в евро преди Нова година, такива си останаха и след Нова година.
Абе не като да не е започнало да се случва -
Ползването на паркомясто при седалковия лифт към Седемте рилски езера става 5 евро от Нова година, независимо от времетраенето, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Общината в Сапарева баня. Досега цената беше 5 лева. Синята зона в курортния град пък от 1 лев става 1 евро за час.
Цитатът е от ТУК. Ако гледаме само числата верно промяна няма - 5 си е 5, а 1 си е 1. Само дето преди е било в левове, а сега в евро, ама то туй дребна подробност.

Търговските вериги отварят днес за първи път след Нова Година, предстои тепърва да видим цените на стоките на дребно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа: Пон Яну 05, 2026 6:55 pm
optics написа: Съб Яну 03, 2026 11:52 pm Това удвояване НЕ СЕ случи. Каквито бяха написани цените в евро преди Нова година, такива си останаха и след Нова година.
Абе не като да не е започнало да се случва -
Ползването на паркомясто при седалковия лифт към Седемте рилски езера става 5 евро от Нова година, независимо от времетраенето, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Общината в Сапарева баня. Досега цената беше 5 лева. Синята зона в курортния град пък от 1 лев става 1 евро за час.
Цитатът е от ТУК. Ако гледаме само числата верно промяна няма - 5 си е 5, а 1 си е 1. Само дето преди е било в левове, а сега в евро, ама то туй дребна подробност.

Търговските вериги отварят днес за първи път след Нова Година, предстои тепърва да видим цените на стоките на дребно.
Само дето това няма нищо общо с въвеждането на еврото.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

Точно! Пословичен бай-ганювски тарикатлък да не се минем. Нищо! Важното е, че Жорко се чувствува доволен, че забогатяват само от смяната на валутата. :)
Валутата - европейска, мисленето - азиатско. :tmi:

POSTREACT(ions) SUMMARY

My name's Machurko Galkin Varnenchuk :D
Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Пон Яну 05, 2026 9:58 pm Точно! Пословичен бай-ганювски тарикатлък да не се минем. Нищо! Важното е, че Жорко се чувствува доволен, че забогатяват само от смяната на валутата. :)
Валутата - европейска, мисленето - азиатско. :tmi:
Жорко отдавна е забогатял, а вие четете какво ви пише, да разберете какво се случва в България.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

Виждаме, виждаме. Пишеш глупости, та се късаш ....на стария десктоп. Преди поне ходеше да слугуваш в Германия. Сега явно те изместиха по-надежни и работливи мигранти. Остана на подаянията на герб-ново начало, което ще приключи със съществуването си след излизане на ББ в пенсия или след вкарването му в затвора, където му е мястото.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Как ме мъчи всеки ден, тоз' въпрос трагичен: 'ем да бъда откровен, 'ем да бъда симпатичен?
joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Вто Яну 06, 2026 1:12 pm Виждаме, виждаме. Пишеш глупости, та се късаш ....на стария десктоп. Преди поне ходеше да слугуваш в Германия. Сега явно те изместиха по-надежни и работливи мигранти. Остана на подаянията на герб-ново начало, което ще приключи със съществуването си след излизане на ББ в пенсия или след вкарването му в затвора, където му е мястото.
Абе ти сериозно ли смяташ, че някой ми плаща да се занимавам тука с няколко изтрещяли хейтъри? При условие, че аз съм в този форум от времето на Царя, Станишев, Орешарски, още Боко беше пожарникар в Банкя а Пеевски ходеше на детска градина, когато се регистрирах във форума. И тук си влизам за удоволствие да се четкам с такива като теб. А за работата не ми бери грижа- работил съм на много места, не съм крепостен селянин да стоя 30 години в един завод до пенсия. Мога да отида където си поискам в цяла Европа, не съм се оженил за работата си. И не ме сравнявайте с някакъв си друг Небостъргач, не го познавам и не ме интересува кой е. А вие може да научите от мен нещо ново, ако искате, не мога да ви карам насила.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

optics написа: Съб Яну 03, 2026 11:52 pm
Павел написа: Вто Юни 17, 2025 1:35 am Жорка, наивен си като 5 годишно дете. à направихте тази либерстка глупост, à се дигнаха цените двойно, както стана в Холандия, Испания, Гърция...
Павка, сега като прочетеш какво си писал на първа страница, дано загрееш колко си заблуден по този въпрос (също както и по въпроса за Тръмп - дебилен старец който напада суверенна страна, без дори да измисля причини като идола си - путя, а простичко излага самата истина - трябва ни петрола ви, затва ще си го вземем)

Това удвояване НЕ СЕ случи. Каквито бяха написани цените в евро преди Нова година, такива си останаха и след Нова година.
Още е рано, сега НАП следи
НАП и КЗП установиха десетки нарушения с цените и еврото
https://www.vesti.bg/bulgaria/nap-i-kzp ... to-6248482

Що се касае до Венецуела, няма какво да си кривя душата - беше си направо гангстерско отвличане под фалшив претекст. Причините са много - Венецуела продава петрол на Китай, Иран и Русия (още едно потвърждение, че Оранго е пъпет на Путлера :lol: ); без Венецуела, Куба, която в момента е на командно дишане, съвсем ще капитулира и по всяка вероятност ще падне най-после комунистическото правителсто - мечта на кубинеца Марко Рубио.

Със всичките му кусури, Оранго е един милион пъти по-добър вариант от Заспалия, Какала и Тампон Тими, под чиято закрила сомалийските престъпници са въртели далавери за милиарди долари от години, чрез фалшиви детски градини, фалшиви кухнни за хранене на бедни и "болни от Ковид" и транспортни фирми.
Тръмп затвори за нула време умишлено отворената граница от Заспалия, който наводни Америка с поне 20 МИЛИОНА нелегални; да припомни как Заспалия лъжеше, че не може да затвори границата без Конгреса. Тръмп постави край на джендъризма и назначаване не по способност, а по джендър и цвят на кожата. Тръмп силно намали престъпността в либераските гета, където либерастите бяха оставили престъпниците да правят каквото си искат.

Бай дъ вей, върнах се 12 години назад във форума и никъде не намерих някъде да се възмущаваш от преврата в Украйна, който бе спретнат от Обонго и който постави началото на войната в Украйна!

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Павел написа: Вто Яну 06, 2026 8:52 pm
Що се касае до Венецуела, няма какво да си кривя душата - беше си направо гангстерско отвличане под фалшив претекст. Причините са много - Венецуела продава петрол на Китай, Иран и Русия (още едно потвърждение, че Оранго е пъпет на Путлера :lol: ); без Венецуела, Куба, която в момента е на командно дишане, съвсем ще капитулира и по всяка вероятност ще падне най-после комунистическото правителсто - мечта на кубинеца Марко Рубио.

Със всичките му кусури, Оранго е един милион пъти по-добър вариант ...

Бай дъ вей, върнах се 12 години назад във форума и никъде не намерих някъде да се възмущаваш от преврата в Украйна, който бе спретнат от Обонго и който постави началото на войната в Украйна!
Ти си тотално изперкал също като Оранго :D

Няма причина за нищо, което прави Оранжевият клоун. Той не е рационален. Той е луд. :D
Венецуела разполага с едни от най-големите петролни запаси в света, но изпомпва по-малко от 1% от световните доставки след десетилетия на лошо управление и недостатъчни инвестиции в сектора.
Голямо увеличение на производството би отнело няколко години и потенциално стотици милиарди долари инвестиции. Средното производство на Венецуела е било около 1,1 милиона барела на ден през 2025 г.
Количествата, които продава на Китай и Русия са толкова мизерни, че не си заслужава дори да се споменават :D

Това за "преврата в Украйна" организациран от САШ, съществува единствено в твоята изперкала кратуна. :D
Никой не може да е направил нещо, което не е било. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Озо, премълчаваш за билетчето в софийския градски транспорт което е 80 евростотинки

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

optics написа: Сря Яну 07, 2026 5:22 am Озо, премълчаваш за билетчето в софийския градски транспорт което е 80 евростотинки
Цените, които ще се вдигнат след въвеждането на еврото щеше да се вдигат и без да сме го въвели. Инфлация е имало и ще има. С евро или лев вдигането на цените си продължава. Още повече, че някои цени в България са в пъти по-ниски от цените в другите европейски държави. В Берлин билетчето за градския транспорт е 2 евро, в Прага е 1.50 евро. И София след време цената на билетчето сигурно ще се повиши. Заплатите също се повишават, нормално е и да има догонване и с цените.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Shoshana

Мнение от Shoshana »

joro написа: Вто Яну 06, 2026 1:40 pm Абе ти сериозно ли смяташ, че някой ми плаща да се занимавам тука с няколко изтрещяли хейтъри? При условие, че аз съм в този форум от времето на ...
Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.

POSTREACT(ions) SUMMARY

joro

Мнение от joro »

Shoshana написа: Сря Яну 07, 2026 10:17 am Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.
Вашите близки сигурно ругаят ЕС и еврото и чакат някой да им дава наготово всичко. Като на теб, дето са те закарали в Канада за да не продаваш сега краставици на пазара в Бяла Слатина. За разлика от теб аз изкарах интервюто за Квебек. И се опраеям по цяла Европа. Не ми пука какво мислят разни хейтъри и копейки, опраеям се добре и в България, и в чужбина.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа: Сря Яну 07, 2026 1:46 pm
Shoshana написа: Сря Яну 07, 2026 10:17 am Да сериозно го смятам. Ние не сме слепи и глухи. Имаме близки в България. Има и новини, от които да се осведомяваме за положението там и по неслучайност тези новини са произведени от журналисти, които е било опитано да бъдат заглушени от власта. Ти си в този форум, откакто не те пуснаха в Канада поради некадърност и още подсмърчаш по това време.
Вашите близки сигурно ругаят ЕС и еврото и чакат някой да им дава наготово всичко. Като на теб, дето са те закарали в Канада за да не продаваш сега краставици на пазара в Бяла Слатина. За разлика от теб аз изкарах интервюто за Квебек. И се опраеям по цяла Европа. Не ми пука какво мислят разни хейтъри и копейки, опраеям се добре и в България, и в чужбина.
Оправяш ли се или те ооравят :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: Сря Яну 07, 2026 4:40 pm
Колкото си глупав, толкова си и заядлив.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа: Чет Яну 08, 2026 2:57 pm
Ivan1007 написа: Сря Яну 07, 2026 4:40 pm
Колкото си глупав, толкова си и заядлив.
Йорко, аз съм закачлив, не заядлив. и за разлика от теб не съм глупав :D
Ако бях глупав , щях да вися като теб в България в боксониера в Люлин :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор