Кажете нещо за..........

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

JOY, казвам ти, че не ще, факт :)

Иначе, ако някой се интересува от медицински учебници, нека ми пише ЛС, имаме 2 кашона, поръчани от Щатите. Втора ръка са, от българи, завършили медицина там. Ще ги забърша от прахта, обещавам най-тържествено пред всички :roll:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
nobleman

Мнение от nobleman »

=============
Последно промяна от nobleman на Пон Фев 14, 2005 7:07 am, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JOY написа: И защо да не учи? Сашо как го прави,а не е с много по-млад... :roll:
е хайде сега, на години ли ще се обиждаме :D аз хубаво викам на Лиса да ми махне туй 71 :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Хаха, и после някой ще ми разправя, че мъжете не били по-суетни от жените :D

Сори за офтопика :roll:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

nobleman написа: че ако те отидат да учат висше в Канада ще трябва да заплащат приблизително 12000лв. такса ( тук отварям скоба, тъй като не разбах дали е за година или за семестър), а ако сме там, нейната такса ставала сравнително поносима за нашия джоб.
Мосюто въобще не е наясно с таксите- те са около 17 000 само такса обучение, ама има учебници, асоциации, застраховки, студенски сдружения и т.н. значи по най груби сметки с яденето и спането ще и трябват около 45-50000 на година. ако е обаче кат международен студент е двойно, тройно. това е поне три години, преди това трябва да сложиш още 4 години undergraduate po science, така че май само за това е познал Мосюто че е скъпо удоволствието :D
nobleman

Мнение от nobleman »

...............
nobleman

Мнение от nobleman »

Ей, изпревари ме! :D
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Nobelman, procheti tova. Dolu sa adresite na uchilishtata i telefonite im. Zvanni im i gi pitai kolko struva obuchenieto.

http://www.utm.utoronto.ca/careers/pane ... ol2004.pdf

Lichno az smiatam, che e nai-dobre da si uchi v Canada devoicheto i ako vie ne mojete da se spravite s parite da kandidatstva za zaem.
nobleman

Мнение от nobleman »

=========
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ето ги таксите за Торонто http://www.fees.utoronto.ca/English/page-2-6892-1.html

за международни студенти http://www.fees.utoronto.ca/English/page-2-6891-1.html

бая е , но си мисля, че е по-добре да си дойде тука и да си влезе в Университета, да изкара един бакалавър , после да си вземе спокойно МСАТ-а и да си влезе медицина по естествен начин :idea: ако след 4 години и се учи още де :D
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

moqт съвет(абсолютно некомпетентен,не съм доктор,не съм приравнявал тук диплома,но да си кажа :lol: ) Ако аз имах такъв проблем,щях да си взема дъщерята с мен,в Канада,и да учи тук,JOY е права,има такси,но има и заеми,които после докторката ще си ги изплати :wink: Защо и е Бг-ско образование,тук ще започне всичко отначало,само ще изгуби 5 години в БГ
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Ами аз много добре те разбрах, Нобелман и даже мога да ти кажа какво и как да направиш в Бг за да я подготвиш за тук, ако решите. И това ми е мнението, че е по-добре да дойде да учи тук.
Купуваш си една карта 0,13лв./мин. до Канада. Обаждаш се в университета и питаш каквото те интересува за приема.
Ако ти се вижда невъзможно им пиши е-мейл.
После като му дойде времето - на самолета и айде - я Торонто, я Монреал. Каквото сабя покаже.... :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Да,имай впредвид,че в Квебек обучението е по-евтино,а в градове като Шербрук или Квебек-град постъпването-по-лесно!

Задължително си я вземете тук! От България като чуждестранна студентка няма да може да следва! Трябва да успее до кандидатстването си да е завършила местно учебно заведение,местен колеж (за Квебек) и желателно да е с канадски паспорт! Това е специалността с най-големи дискриминационни изисквания. Освен това ще има перфектен език до момента на кандидатстване,а ако завърши добро училище (или колеж)-ще има и много добра предварителна подготовка.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

JOY написа:Приравняване? За какво приравняване говориш? :shock:
Във всеки случай с руски дипломи си практикуват без никакво приравняване! :roll: ... :roll:
Аз не говоря, а питам, защото не съм наясно :nenam: , а ми е любопитно. След твоя отговор, определено не ми стана по-ясно ... само останах с впечатлението, че и на тебе не ти е ясно :wink: .
:beer: :beer:
Заключено