Мерси.
Не знам за такава хуманитарна програма.roni написа:... А имаш ли мнение по тази хуманитарна програма?
Предполагам, че въпросните литовци са спонсорирали бабата по Family Class, като са използували параграфа според който можеш да спонсорираш произволен роднина, ако той няма други роднини в родната си страна освен тебе. И понеже бабата е много възрастна и не може да живее сама, на хуманитарна основа са и разрешили да стои в Канада при внуците докато и тече процедурата по емиграция.survivor написа: ... Pri babata-litovka - tya nyama drugi deca i nyama koy da se grizhi za neya...
Спонсорираните родители стават Permanent Residents на Канада и ползуват канадската здравна система наравно със всички, т.е. вие няма да им плащате здравното осигуряване. Това на което нямат право (и за което вие гарантирате когато ги спонсорирате) е да получават социални помощи (освен, ако и вие самите не минете на социал).roni написа:...От друга страна дори и да дойдат мисля че ние трябва да им поемем здравното осигуряване(в смисъл плащане),а с техните болести не знам как ще издържим финансово..
Това е голям проблем при повечето възрастни родители, а във вашия случай, може да се окаже и много по-сериозен отколкото процедурата по спонсорирането ...roni написа:...А да не говорим,че ще живеят като в затвор без вестници,без телевизия,без разходката за хляб до кварталният магазин(защото при нас такъв няма) и т.н...
На някои хора никога няма да ни дойде време за подобни проблеми (надявам се!)...roni написа:Страхотни сте!!! Благодаря ви много VanBC и survivor!!!
За съжаление никой друг не пише по темата. Явно на всички им е още рано за тези проблеми.Но ако при вас има развитие пишете,ще се радвам да чуя добри новини за вас. Ако и аз успея нещо да направя също ще пиша.
Бъдете живи и здрави и приятен ден!
С поздрав Roni.
Има различни случаи - на някои родители им е по-добре в Канада при децата и внуците, за други наистина е убийствено. Според мене, най-добрият вариант е родителите първо да дойдат в Канада с туристичекса виза, да постоят колкото се може повече и след това сами да си преценят къде им е по-добре.JOY написа:Аз съм КАТЕГОРИЧНО против спонсорирането,ако родителя не е сам самичък в България,болен пенсионер,за който са нужни грижи например...Т.е. бих избрала по-малкото зло,защото да докараш тук родителите си е убийствено за тях...
Това е официалния сайт за програмата за детегледачки. Според мен обаче едва ли точно по тази програма е възможно да се доведе родител в Канада.olga написа:Много ви разбирам, защото ми предстои да решавам подобен проблем. Майка ми не е възраста, ама изобщо - само е на 63. Но няма как да я оставя сама, просто невъзможно е! Няма кой вратата да и отвори, няма кой хляб да и купи, ако се разболее. Така че - според мен - колкото и да е скъпо това - трябва да я прибера, да е до мен, да е пред очите ми. Но процедурата е много дълга, не ми се чака. Който има идеи - предлагайте! Няма ли някаква програма за гледане на деца?!?