Искам да започна с молба към живеещите в Монреал.
Моля, простете ми ако мнението ми не съвпада с вашето, ако съвпада, пак моля да бъда извинена. Това си е само и единствено моето мнение, и не искам да започва война.
Преди седмица бях за първи път в Монреал, за един ден като турист. Имах много приятна среща с няколко съфорумци

(за което благодаря на клуба, има доста свестни хора тук) и ходих на гости на едно мило семейство(много благодаря

).
Първо впечатление от Монреал - огромен, депресивен и грозен. Много мръсен. Много от сградите в близост до центъра си плачат за събаряне, и съм сигурна че там има плъхове и хлебарки. Отврат. Определено усетих защо много хора в клуба буквално го мразят, или поне не го харесват кой знае колко.
Но центъра е абсолютно европейски, готин, красив. Подземният град е много добре устроен, топличък, чист и лъскав. Метрото е грозно, но удобно. Това което най-много ми хареса е наличието на много европейска стока, имам предвид дрехи, обувки... МакГил поне отвън изглежда мнооого добре ( но чух, че отвътре било прашно и пода скърцал).
Когато ходихме на гости, видях и малко по-различен пейзаж - хубави къщички, тишина и спокойствие... значи всичко зависи от това в кой квартал живее човек.
Но аз не бих могла да живея там. Не е мой тип.
Отава е малка, няма метро, няма подземен град, няма изобилието на работа което предлага МТл, почти тотална липса на европейски стоки - тук е малкият Китай(за съжаление

), но спокойствието, красотата, безбройните езера насред града, възможността да си говоря на английски без да ме карат да се чувствам като престъпник.... ммм, определено се убедих че съм отишла от самото начало на точното за мене място.