Elia написа:e, po kakvo poznavat dali si potencialen imigrant? tia ludi li sa - shte im hodia da im jiveia tam! na gosti i za kupon - mojeee. Obache chak puk tolkoz...Ega ti samochuvstvieto imat.
Ами не носех никакви доказателства, че съм се заселила за постоянно в Канада - притежаване на кола, жилище или бележка от лендлорда, бележка от шефа със заплатата, заплатата на мъжа ми, стейтмънт от банката и тн.

Питаха ме къде отивам, казах -Лас Вегас и ме отрязаха. Пък аз наистина там исках да отида на гости при братовчедка ми. Дадоха ми списък с документите, които искат и нотис, че в рамките на една година мога да се пробвам пак за виза без да плащам. Не съм се пробвала пак, не ми се занимава с глупости.
На всичко отгоре охраната им е все от чернилки с английски по-лош от на баба ми

Третират те като престъпник - наредиха ни в редица като в концлагер

една жена почти я съблякоха, че алармите пищяха... накрая се оказа, че е от шнолата й за коса

Карат те да си събуваш обувките ... добре се посмях да ти кажа докато чаках реда си. Една женска охранителка (черна естествено) ме изнерви ужасно та се наложи да я обидя тънко, ама тя не се усети. Накрая един от охраната чак ми се извини за държанието на колежката си.
Абе, с една дума - простотия.
Става дума за консулството във Ванкувър.