Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:
ivandaman написа:Да края на света и за мен настъпва.

В Kin's farm market черешите са $13.99 за .... паунд... Некъде около $30 за Килограм..

Това е лошата новина.. Добрата е че за щастие сме в Канада и цените отгоре са в Канадски долари... Като ги обърна в USD, €, £, или в bitcoin си е направо евтинийка..

Аз като тарикат купувам от Super Store.. Там са само $6.99 за паунд.. Явно са инструктирали касиерките да предупреждават клиентие защото вече два пъти ме предупредиха че са много скъпи и ми предложиха да VOID-ват трансакцията...

За тези пари с които аз се набутвам за една шепа череши, Танграта пълни багажника в БГ.. :)

Тангра без майтап я кажи колко струват черешите в БГ да направим малко сравнение в стандарта
Черешите са между 4 и 6 лева килото, като ги ринат по сергиите на пазара с камиони.
Като 5-6 лева са топ ъф дъ топ, зрели, червени, едри и здрави.
Ако примерно ти е 6 к нето заплатата, това е 1 тон череши, и то при цени на дребно. ;)
Не знам в Кан колко са тия с по 30к $ нето.
Но, карай! Важното е че има козички и лосове на свободно пасане.
Черешите в Албърта дето няма местна продукция са 13 долара за килограм в Суперстор, което по трънския курс е около 18 лева.
Кан е град във Франция, за там не знам, но в България средната работна заплата е около 900 лева на месец, в Албърта около 5000 долара - 6600 лева на месец.
Та черешите три пъти по-евтини в България, заплатите 7 пъти по- ниски..
Продължавай да пасеш на воля. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
speedy

Мнение от speedy »

Като се замисля какъв е вероятния ефект от изяждането на два килограма череши, та се чудя какво ли е след един тон. Било то в България или в Канада...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Точно колкото (които) взимат над 100к кад бруто в Канада.
Я пак?
100к бруто в Канада е около 2 или 2.5 пъти средната заплата
6к нето в Бг е около 7 или 8 пъти средната заплата
Това по същество не е критерий.
И сме го дъвкали много пъти.
Първо, българите в Канада се класират по различен начин за позициите от българите в България.

Второ, вариансът и разпределението на заплатите в бг и в канада е коренно различно и няма нищо общо със средната заплата.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

speedy написа:Като се замисля какъв е вероятния ефект от изяждането на два килограма череши, та се чудя какво ли е след един тон. Било то в България или в Канада...
Ми не знам!
Ама ползвам абсолютно същия аршин, с който се мери от надъханите про-бг-канадци!
Колко съм слушал в една заплата колко интернета и кабелни телевизии има!

Да не мислиш, че на мен точно ще хрумне толкова идиотска мерна система!?

Просто използвам зададените параметри.
Някои хора обичат двойния аршин и е хубаво да се изобличава.

Моето мнение винаги е било, че не парите са определящ фактор.
Но накрая като биенето на негрите в уса, въртим въртим, "ама заплатите в Канада били по-високи".
pumpy написа:

Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ivan1007 написа:
Kan_Tangra написа:

В Kin's farm market черешите са $13.99 за .... паунд... Некъде около $30 за Килограм..

Това е лошата новина.. Добрата е че за щастие сме в Канада и цените отгоре са в Канадски долари... Като ги обърна в USD, €, £, или в bitcoin си е направо евтинийка..

Аз като тарикат купувам от Super Store.. Там са само $6.99 за паунд.. Явно са инструктирали касиерките да предупреждават клиентие защото вече два пъти ме предупредиха че са много скъпи и ми предложиха да VOID-ват трансакцията...

За тези пари с които аз се набутвам за една шепа череши, Танграта пълни багажника в БГ.. :)

Тангра без майтап я кажи колко струват черешите в БГ да направим малко сравнение в стандарта
Черешите са между 4 и 6 лева килото, като ги ринат по сергиите на пазара с камиони.
Ако примерно ти е 6 к нето заплатата, това е 1 тон череши, и то при цени на дребно. ;)
Черешите в Албърта дето няма местна продукция са 13 долара за килограм в Суперстор, което по трънския курс е около 18 лева.
Кан е град във Франция, за там не знам, но в България средната работна заплата е около 900 лева на месец, в Албърта около 5000 долара - 6600 лева на месец.
Продължавай да пасеш на воля. :D
Ква Албърта бе човек!?
Това някаква баба ли е, що ли!?
Не съм чувал за такава държава.
:D
pumpy написа:

Powered by bateto
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:
miteto написа:
Kan_Tangra написа:Точно колкото (които) взимат над 100к кад бруто в Канада.
Я пак?
100к бруто в Канада е около 2 или 2.5 пъти средната заплата
6к нето в Бг е около 7 или 8 пъти средната заплата
Това по същество не е критерий.
Я пак?
Каква заплата взимаш не било критерий колко стоки (череши) можеш да си позволиш да купиш? Или искаш да кажеш, че е много по-лесно в БГ да стигнеш 8 пъти средната заплата, отколкото в Канада да стигнеш 2 пъти средната?
Kan_Tangra написа:Второ, вариансът и разпределението на заплатите в бг и в канада е коренно различно и няма нищо общо със средната заплата.
И какви точно са вариансът и разпределението на заплатите в бг и в канада?
Kan_Tangra написа:Моето мнение винаги е било, че не парите са определящ фактор.
Но накрая като биенето на негрите в уса, въртим въртим, "ама заплатите в Канада били по-високи".
Хората обикновено се стремят към държави, където "заплатите са по-високи". В Република Доминикана климатът е супер и пачангата е нон-стоп, ама колко хора искат да емигрират за постоянно там?
Mielle

Мнение от Mielle »

Защото "Паркинги и брадви" ЕООД вилнеят по морето и "На туризма, вместо да му изпишем Вежди, му извадихме Очите..."
Защото ако не се снимаш по бельо и в кенеффффф не важиш, защото Златотърсачките са много, защото....айде всички в изолатора.....
Между другото Катрин Вачева разправяше в риалитито, че е библиотекарка и раздава книжки на хората...
https://www.youtube.com/watch?v=rhmNcyrVLiY"
Ей, затва!
speedy

Мнение от speedy »

ivandaman написа: За тези пари с които аз се набутвам за една шепа череши, Танграта пълни багажника в БГ.. :)

ivandaman си нямаше друга работа и дръпна резето на шлюза...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Panem et Circenses

Мнение от Panem et Circenses »

Ivan1007 написа: Черешите в Албърта дето няма местна продукция са 13 долара за килограм в Суперстор, което по трънския курс е около 18 лева.
Иванчо ефенди, я кажи колко череши могат да си купят робите-пожарникари, дето ги докарахте от Южна Африка да ви гасят пожарите за по C$15/ден.
http://www.theglobeandmail.com/news/nat ... e30363833/"

ПП.
"Средната" заплата в Алберта беше около $4800 (2013), ама сега без овертайма и без "риг-пиговете" сигурно е под $4000 - за съжаление аз няма да мога да го потвърдя поне още година-две, докато CRA не публикува официалните данни.
The purpose of studying economics is not to acquire a set of readymade answers to economics, but to learn how to avoid being scammed by economists and swindled by accountants (claiming to be magicians, wizards with "fiduciary duty" to serve you)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Panem et Circenses написа:колко череши могат да си купят робите-пожарникари, дето ги докарахте от Южна Африка да ви гасят пожарите за по C$15/ден
Това каква връзка има с темата България vs. Канада? Тия южноафриканци нали нямат канадски моргиджи на врата от половин милион, та да почнем да ги съжаляваме за ниската тарифа, на която сами са се договорили? Днес са тук, утре ги няма. Егати, сега и за южноафриканците ли трябва да почнем да се вайкаме? Нали тях няма да ги хване дагела през 2025-та. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Mielle

Мнение от Mielle »

Изображение
Странджата

Мнение от Странджата »

Kan_Tangra написа:

От днес черешите в Метро са по 6.59долара за кг.Това колко е в килограми за средна заплата,Танграта може да изчисли утре в офиса.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Странджата написа:От днес черешите в Метро са по 6.59долара за кг.Това колко е в килограми за средна заплата,Танграта може да изчисли утре в офиса.
При вас е евтиния. Аз току-що се натъпках с оканагански едри и сочни череши за $5 паунда или $10 килото. Не знам дали съм се минал, пък и не ми пука. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

изплати ли апартаменто гац, или от банката са ти дали да си вземеш въздух
на мен по ми прилича че се дуеш, както едно време с голфа
:rofl: :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."