Черешите в Албърта дето няма местна продукция са 13 долара за килограм в Суперстор, което по трънския курс е около 18 лева.Kan_Tangra написа:Черешите са между 4 и 6 лева килото, като ги ринат по сергиите на пазара с камиони.ivandaman написа:Да края на света и за мен настъпва.
В Kin's farm market черешите са $13.99 за .... паунд... Некъде около $30 за Килограм..
Това е лошата новина.. Добрата е че за щастие сме в Канада и цените отгоре са в Канадски долари... Като ги обърна в USD, €, £, или в bitcoin си е направо евтинийка..
Аз като тарикат купувам от Super Store.. Там са само $6.99 за паунд.. Явно са инструктирали касиерките да предупреждават клиентие защото вече два пъти ме предупредиха че са много скъпи и ми предложиха да VOID-ват трансакцията...
За тези пари с които аз се набутвам за една шепа череши, Танграта пълни багажника в БГ..![]()
Тангра без майтап я кажи колко струват черешите в БГ да направим малко сравнение в стандарта
Като 5-6 лева са топ ъф дъ топ, зрели, червени, едри и здрави.
Ако примерно ти е 6 к нето заплатата, това е 1 тон череши, и то при цени на дребно.![]()
Не знам в Кан колко са тия с по 30к $ нето.
Но, карай! Важното е че има козички и лосове на свободно пасане.
Кан е град във Франция, за там не знам, но в България средната работна заплата е около 900 лева на месец, в Албърта около 5000 долара - 6600 лева на месец.
Та черешите три пъти по-евтини в България, заплатите 7 пъти по- ниски..
Продължавай да пасеш на воля.