България-Корпоративен Рай

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
pumpy

Re: България-Корпоративен Рай

Мнение от pumpy »

Честно казано аз това не го разбирам:

В България съм правил 40к и съм плащал 10% например - остават ми 36к чисто.
В Канада правя Хк, плащам 35% и ми остават Ук годишно. Докато У е по-голямо от 36к ми е все тая какви са данъците в България.
И този коментар е от чисто финансова гледна точна, няма емоции тук.....
Mielle

Мнение от Mielle »

pumpy Обаче как съпоставяш при тези посочени K наеми,гориво,храна....т.е двата стандарта няма как да бъдат съпоставени.т.е ако 36 К е печалбата в лева / а в Канада чистата печалба е повече от 36 K значи,че на практика търпиш загуби или поне така излиза от посоченият пример.Както и да го сматнеш 10% е по-добре . :y:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:lol:
Забрави, той не може да се опре и на малкия пръст на колегите си от България по начин на живот и възнаграждение !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Mielle написа:pumpy Обаче как съпоставяш при тези посочени K наеми,гориво,храна....т.е двата стандарта няма как да бъдат съпоставени.т.е ако 36 К е печалбата в лева / а в Канада чистата печалба е повече от 36 K значи,че на практика търпиш загуби или поне така излиза от посоченият пример.Както и да го сматнеш 10% е по-добре . :y:
Мхм...Цените същите, да не кажем и по-високи, нямаш здравеопазване без пари, ни образование, ни пенсия....А полицията на практика липсва. Всеки циганин може да те пребие по светло за 70 лв....Много сме прекарани верно! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
Mielle написа:pumpy Обаче как съпоставяш при тези посочени K наеми,гориво,храна....т.е двата стандарта няма как да бъдат съпоставени.т.е ако 36 К е печалбата в лева / а в Канада чистата печалба е повече от 36 K значи,че на практика търпиш загуби или поне така излиза от посоченият пример.Както и да го сматнеш 10% е по-добре . :y:
Мхм...Цените същите, да не кажем и по-високи, нямаш здравеопазване без пари, ни образование, ни пенсия....А полицията на практика липсва. Всеки циганин може да те пребие по светло за 70 лв....Много сме прекарани верно! :D
С тез бараки не сте за хвалби ! ;) :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

Търпя загуба ???
От това, че живея по-добре, търпя загуба ? Е това не го разбирам.
Правителстовото ми взима повече, това го разбирам, НО и за мен остава повече.
Аз си спомням как живеех като зъболекар в София, знам и днес как живеят приятелите/колегите ми пак там.
Доходите и разполагаемите ни пари се различават в пъти, ако и да плащам 35% данъци. Аз предпочит да не живея в данъчен рай. Бълдъзата живее в такъв (нямам предвид България, а един остров в Атлантическия Океан) и кво от тва : моя моргидж е 3 пъти по-малък от нейния, а къщата ми е 3 пъти по-голяма. Е тя не плащала данъци - голяма делавера....
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа::lol:
Забрави, той не може да се опре и на малкия пръст на колегите си от България по начин на живот и възнаграждение !
Тази теза я бях забравил :lol:
Не става въпрос за мен, а за данъци и къде е по-добре: в рая или там където данъците са по-високи, правят се повече пари и ти остават повече пари....(пак, не става дума за мен, аз съм единствения чиито доходи в Канада са по-ниски от тези в България, ама аз не съм тук за парите :lol: )
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Koko написа:
Това е оригиналният материал от Уолстрийт джърнал, не видях в него да се споменава думата Рай,
http://blogs.wsj.com/expat/2015/02/09/t ... or-expats/"
Бе то и в статията на български не се споменава "Рай" освен в "Заглавието" което преводача си го е интерпретирал в стил Mielle като от "The World’s Best–and Worst–Tax Rules for Expats" го е превел на "България и Казахстан - рай за чужденците заради ниски данъци" :flag:

И после ходи дискутирай нормално с някой който буквално си изсмуква от пръстите сензационни заключения както на него си му изнася.

Дори и в постовете на онзи с небостъргачите има повече "реализъм" от тези на Mielle. Той поне постваше картинки някои от които проекти, други от новозапочнали строежи...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Mielle

Мнение от Mielle »

ivandaman Както на него му изнася???както на него????
То разбирам,че тук рядко пишат дами,ама хеле пък като са красиви и умни какво става :rock:
Хайде сега,чети и се образовай!
После едно "Благодаря" и "Извинявай" би свършило добра работа!
Нищо лично!Просто на теб май не ти изнася темата!

http://www.nomoretax.eu/bulgaria-busine ... in-the-eu/"

Bulgaria outcompetes other EU member states by offering the best of both worlds and offers fabulous opportunities for both companies and individuals

Точка!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Mielle написа: То разбирам,че тук рядко пишат дами,ама хеле пък като са красиви и умни какво става :rock:
И най-важното скромни :clap:
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mielle написа:Bulgaria outcompetes other EU member states by offering the best of both worlds and offers fabulous opportunities for both companies and individuals
Поправи ме ако греша, но 10% плосък данък беше въведен в България през 2007-ма година, интересно защо тогава за изминалите осем години няма наплив от компании да инвестират в България, нито толкова много чужденци дошли да търсят работа? А и броят на напускащите страна българи не намалява. В същото време една Полша например успешно привличаше чужди инвестиции дори и във времена когато останалата част от ЕС беше засегната много по-силно от последната рецесия, въпреки че там данъка е по-висок.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Mielle написа:ivandaman Да,статията съм я чела много добре .В случаят лично аз виждам само положителни неща и най-важното ще има работа.
Ти явно си оптимистка. И искаш тука да ни внушиш, че там нещата се оправят, което си е кауза пердута.. 8)
Embrace your climate change!
pumpy

Мнение от pumpy »

Koko написа: Поправи ме ако греша, но 10% плосък данък беше въведен в България през 2007-ма година, интересно защо тогава за изминалите осем години няма наплив от компании да инвестират в България, нито толкова много чужденци дошли да търсят работа? .
Защото корупцията, шуробаджанащината и независимата съдебна система прибират под масата останалите 50% и реално ставката е къде къде по-висока.....
joro

Мнение от joro »

myhata II написа:Бош лаф работа, няма ли производство и индустрия забравете....
Индустрията създава 30% от брутния вътрешен продукт, а услугите 70%.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

Bistra написа: Всеки циганин може да те пребие по светло за 70 лв....
И в Канада може да те пребият за 70 долара, само че там няма да пишат във всички вестници за това :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Публикувай отговор