България-Корпоративен Рай
Re: България-Корпоративен Рай
Честно казано аз това не го разбирам:
В България съм правил 40к и съм плащал 10% например - остават ми 36к чисто.
В Канада правя Хк, плащам 35% и ми остават Ук годишно. Докато У е по-голямо от 36к ми е все тая какви са данъците в България.
И този коментар е от чисто финансова гледна точна, няма емоции тук.....
В България съм правил 40к и съм плащал 10% например - остават ми 36к чисто.
В Канада правя Хк, плащам 35% и ми остават Ук годишно. Докато У е по-голямо от 36к ми е все тая какви са данъците в България.
И този коментар е от чисто финансова гледна точна, няма емоции тук.....
pumpy Обаче как съпоставяш при тези посочени K наеми,гориво,храна....т.е двата стандарта няма как да бъдат съпоставени.т.е ако 36 К е печалбата в лева / а в Канада чистата печалба е повече от 36 K значи,че на практика търпиш загуби или поне така излиза от посоченият пример.Както и да го сматнеш 10% е по-добре . 

Забрави, той не може да се опре и на малкия пръст на колегите си от България по начин на живот и възнаграждение !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Мхм...Цените същите, да не кажем и по-високи, нямаш здравеопазване без пари, ни образование, ни пенсия....А полицията на практика липсва. Всеки циганин може да те пребие по светло за 70 лв....Много сме прекарани верно!Mielle написа:pumpy Обаче как съпоставяш при тези посочени K наеми,гориво,храна....т.е двата стандарта няма как да бъдат съпоставени.т.е ако 36 К е печалбата в лева / а в Канада чистата печалба е повече от 36 K значи,че на практика търпиш загуби или поне така излиза от посоченият пример.Както и да го сматнеш 10% е по-добре .

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

С тез бараки не сте за хвалби !Bistra написа:Мхм...Цените същите, да не кажем и по-високи, нямаш здравеопазване без пари, ни образование, ни пенсия....А полицията на практика липсва. Всеки циганин може да те пребие по светло за 70 лв....Много сме прекарани верно!Mielle написа:pumpy Обаче как съпоставяш при тези посочени K наеми,гориво,храна....т.е двата стандарта няма как да бъдат съпоставени.т.е ако 36 К е печалбата в лева / а в Канада чистата печалба е повече от 36 K значи,че на практика търпиш загуби или поне така излиза от посоченият пример.Както и да го сматнеш 10% е по-добре .

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Търпя загуба ???Mielle написа:pumpy Обаче как съпоставяш при тези посочени K наеми,гориво,храна....т.е двата стандарта няма как да бъдат съпоставени.т.е ако 36 К е печалбата в лева / а в Канада чистата печалба е повече от 36 K значи,че на практика търпиш загуби или поне така излиза от посоченият пример.Както и да го сматнеш 10% е по-добре .
От това, че живея по-добре, търпя загуба ? Е това не го разбирам.
Правителстовото ми взима повече, това го разбирам, НО и за мен остава повече.
Аз си спомням как живеех като зъболекар в София, знам и днес как живеят приятелите/колегите ми пак там.
Доходите и разполагаемите ни пари се различават в пъти, ако и да плащам 35% данъци. Аз предпочит да не живея в данъчен рай. Бълдъзата живее в такъв (нямам предвид България, а един остров в Атлантическия Океан) и кво от тва : моя моргидж е 3 пъти по-малък от нейния, а къщата ми е 3 пъти по-голяма. Е тя не плащала данъци - голяма делавера....
Тази теза я бях забравилmyhata II написа:![]()
Забрави, той не може да се опре и на малкия пръст на колегите си от България по начин на живот и възнаграждение !

Не става въпрос за мен, а за данъци и къде е по-добре: в рая или там където данъците са по-високи, правят се повече пари и ти остават повече пари....(пак, не става дума за мен, аз съм единствения чиито доходи в Канада са по-ниски от тези в България, ама аз не съм тук за парите

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Бе то и в статията на български не се споменава "Рай" освен в "Заглавието" което преводача си го е интерпретирал в стил Mielle като от "The World’s Best–and Worst–Tax Rules for Expats" го е превел на "България и Казахстан - рай за чужденците заради ниски данъци"Koko написа:
Това е оригиналният материал от Уолстрийт джърнал, не видях в него да се споменава думата Рай,
http://blogs.wsj.com/expat/2015/02/09/t ... or-expats/"

И после ходи дискутирай нормално с някой който буквално си изсмуква от пръстите сензационни заключения както на него си му изнася.
Дори и в постовете на онзи с небостъргачите има повече "реализъм" от тези на Mielle. Той поне постваше картинки някои от които проекти, други от новозапочнали строежи...
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

ivandaman Както на него му изнася???както на него????
То разбирам,че тук рядко пишат дами,ама хеле пък като са красиви и умни какво става
Хайде сега,чети и се образовай!
После едно "Благодаря" и "Извинявай" би свършило добра работа!
Нищо лично!Просто на теб май не ти изнася темата!
http://www.nomoretax.eu/bulgaria-busine ... in-the-eu/"
Bulgaria outcompetes other EU member states by offering the best of both worlds and offers fabulous opportunities for both companies and individuals
Точка!
То разбирам,че тук рядко пишат дами,ама хеле пък като са красиви и умни какво става

Хайде сега,чети и се образовай!
После едно "Благодаря" и "Извинявай" би свършило добра работа!
Нищо лично!Просто на теб май не ти изнася темата!
http://www.nomoretax.eu/bulgaria-busine ... in-the-eu/"
Bulgaria outcompetes other EU member states by offering the best of both worlds and offers fabulous opportunities for both companies and individuals
Точка!
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
И най-важното скромниMielle написа: То разбирам,че тук рядко пишат дами,ама хеле пък като са красиви и умни какво става![]()

& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Поправи ме ако греша, но 10% плосък данък беше въведен в България през 2007-ма година, интересно защо тогава за изминалите осем години няма наплив от компании да инвестират в България, нито толкова много чужденци дошли да търсят работа? А и броят на напускащите страна българи не намалява. В същото време една Полша например успешно привличаше чужди инвестиции дори и във времена когато останалата част от ЕС беше засегната много по-силно от последната рецесия, въпреки че там данъка е по-висок.Mielle написа:Bulgaria outcompetes other EU member states by offering the best of both worlds and offers fabulous opportunities for both companies and individuals
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ти явно си оптимистка. И искаш тука да ни внушиш, че там нещата се оправят, което си е кауза пердута..Mielle написа:ivandaman Да,статията съм я чела много добре .В случаят лично аз виждам само положителни неща и най-важното ще има работа.

Embrace your climate change!
Защото корупцията, шуробаджанащината и независимата съдебна система прибират под масата останалите 50% и реално ставката е къде къде по-висока.....Koko написа: Поправи ме ако греша, но 10% плосък данък беше въведен в България през 2007-ма година, интересно защо тогава за изминалите осем години няма наплив от компании да инвестират в България, нито толкова много чужденци дошли да търсят работа? .
Индустрията създава 30% от брутния вътрешен продукт, а услугите 70%.myhata II написа:Бош лаф работа, няма ли производство и индустрия забравете....
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
И в Канада може да те пребият за 70 долара, само че там няма да пишат във всички вестници за товаBistra написа: Всеки циганин може да те пребие по светло за 70 лв....

Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп