55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: 55% от българите оценяват Тодор Живков позитивно

Мнение от MrGeek »

agent Ozo написа:Мда, дори и да не сме в час за какво е темата, важното е да си кажем опорните точки.
Темата е точно за правешкия цървул, ама щом си рекъл, че и мумията на Червения площад се явава такъв, кой съм аз за да го оспорвам. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

agent Ozo написа:Изобщо не ми е нужно твоето или чието и да било насмешливо "съгласие", Бистре. Историческите факти говорят сами за себе си.
То е абсолютно сигурно, че на теб не ти говорят нищо имена като: негово превъзходителство, генерал-лейтенант от Императорската Армия Михаил Дмитриевич Бонч-Бруевич (потомствен дворянин), негово високоблагородие Сергей Сергеевич Каманев (запознатите да не го бъркат с оня Каменв, който е застрелян заедно със Зиновиев), генерал-майор от Императорската армия Павел Павлович Лебедев (потомствен дворянин), негово превъзходителство Александър Александрович Самойло (потомствен дворянин), контраадмирал от Императорския флот Василий Михайлович Алтфатер (потомствен дворянин), контраадмирал от Императорския флот Евгений Андреевич Беренс (потомствен дворянин) и т.н. и т.н. Това са имената на първите командващи и началници на главните щабове на РККА (ако изобщо ти е ясно какво значи това). Да не говорим, че на практика целият Морски Генерален щаб на императорския ВМФ преминава на страната на болшевиките и командва флота по време на цялата Гражданска война.

Това, че работническо-селската армия с пълководци като Чапаев и Будьони са разгромили белогвардейските армии, състоящ си от интелектуалния елит на нацията е пропагандно клише от времето на комунизма, което си попила като сюнгерче. И не само ти, де. :) Но то си няма нищо общо с действителността.
Нивото на познанията ти по историята на Червената армия са просто потресаващи!

Много често най-големите поддръжници на прогресивните идеи, както е модерно да ги наричаме днес, идват от привилигированите класи. Причините много: отегчение, мързел, чувства на вина, психологически проблеми и т.н. Примерите и те: Маркс, Енгелс, Кастровците, Че, много от професорите и децата с богати родители в хуманитарните факултети в западните университети.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Marto написа:Нивото на познанията ти по историята на Червената армия са просто потресаващи!
Ами! Нищо подобно. Просто развита любознателност, възползваща се от лесния достъп до инфо във века на Интернет. :)
Много често най-големите поддръжници на прогресивните идеи, както е модерно да ги наричаме днес, идват от привилигированите класи. Причините много: отегчение, мързел, чувства на вина, психологически проблеми и т.н. Примерите и те: Маркс, Енгелс, Кастровците, Че, много от професорите и децата с богати родители в хуманитарните факултети в западните университети.
Съгласен. Има и други като например: лично несъгласие с политиката на императора, лична антипатия към наложения насила немски императорски двор, но най-вече чист патриотизъм. Защото в онзи момент само болшевиките са предлагали разумни решения относно края на войната с възможно най-малки загуби за Русия. Всичко останало са били продажници и слуги на англичаните и американците.
То не че Ленин не е бил също британски агент, но той просто е прекарал господарите си като е запазил властта за себе си, а е върнал само парите, с които са го кредитирали англичаните. :) Последната им надежда е останал друг един агент - другаря Троцки, но там пък другарят Сталин объркал работата. Е, как да не ги мрази човек и Ленин и Сталин. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

MrGeek написа:
agent Ozo написа:Мда, дори и да не сме в час за какво е темата, важното е да си кажем опорните точки.
Темата е точно за правешкия цървул, ама щом си рекъл, че и мумията на Червения площад се явава такъв, кой съм аз за да го оспорвам. :D
Да не забравяме частта от неговата биография както и по-голямата част, която е много спорна с достоверността си, че от юли 1938 г. до ноември 1942 г. пребивава в селата Дъскот до Павликени, Лесичево, Говедарци, където работи като участъков лекар жена му Мара Малеева. За който период се смята, че е бил в нелегалност под името Янко, а той по цял ден е лющил табла в селския оремаг и никой за нищо не го е търсил. Уж като пълномощник на ОК на БКП съобщил решението на Щаба на Първа Софийска въстаническа оперативна зона за прегрупирането на отряда в Партизанската бригада „Чавдар“ с командир Добри Джуров. А на 6 септ. 1944 г. според неговите спомени оглавява оперативно бюро за охрана на демонстрациите и трамвайната стачка в столицата. В действителност такова бюро и такъв отряд не са съществували, а са измислени след идването му на власт както и измислиците според някои източници, че на 9 септ. 1944 г. поздравява партизанско подразделение на отряда „Чавдар“ влязло в София, но този факт напълно обосновано е оспорен и отхвърлен от изследователя Христо Христов, тъй като по това време измисления отряд въобще, ама въобще не е влизал в София. :devil:
Последно промяна от ivalin на Нед Ное 23, 2014 5:47 am, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Не всички обаче са маскари! http://www.nabore.bg/statia/koi-pogreba ... nya-252-14" :!:
jovani

Мнение от jovani »

Marto написа: Много често най-големите поддръжници на прогресивните идеи, както е модерно да ги наричаме днес, идват от привилигированите класи. Причините много: отегчение, мързел, чувства на вина, психологически проблеми и т.н. Примерите и те: Маркс, Енгелс, Кастровците, Че, много от професорите и децата с богати родители в хуманитарните факултети в западните университети.
А може би защото са имали времето и възможността да се образоват и достигнат много над средното интелектуално ниво?
"In the land of the blind one eyed is king"
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:А може би защото са имали времето и възможността да се образоват и достигнат много над средното интелектуално ниво?
"In the land of the blind one eyed is king"
М-Не! По-скоро следване на модни тенденции ...за теоретиците. Ти си декадент, бохем, различен, мадамите ти се лепят. Надявам се си гледал Frida - филм за голямата мексиканска художничка Frida Kahlo. Много добра илюстрация. Какво пък толкова! На теория звучи чудесно! :party:
На практика обаче, така ли се получи? Тези, които са били активни революционери са откаченяци до един.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ами те и Founding Fathers са били богати, от привилигировани семейства, имали са прогресивни идеи и са вдигнали революция ;)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Тези, които са били активни революционери са откаченяци до един.
Абсолютно точно!!! :handshake:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Ами те и Founding Fathers са били богати, от привилигировани семейства, имали са прогресивни идеи и са вдигнали революция ;)
Въпреки че някои ползват термина "American Revolution", това не е революция в буквалния смисъл на думата, а е война за независимост. За мен "революция" е промяна на политическия и обществен ред вътре в самата държава (напр. френската революция 1789-99 г.), докато тук имаме създаване на нова държава.
Публикувай отговор