Гоша тръгвай за Мизия !

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Гоша тръгвай за Мизия !

Мнение от myhata II »

Гоша на вместо да ми подслоняваш разните му там сирийци, направо тръгвай за Мизия да помагаш с каквото можеш-там е страшно.... :sweat: :x :x

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/ ... vat_se_10/"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Re: Гоша тръгвай за Мизия !

Мнение от myhata II »

Във връзка с тежкото положение в много райони в страната, Българският червен кръст обяви, че разблокира своя бедствен резерв. Ще бъдат доставени 600 спални комплекта и одеала на бедстващите.

Освен това започва и дарителска кампания, в която всеки желаещ може да помогне чрез парични средства.

На кратък номер 1466 за всички мобилни оператори може да се изпрати SMS, който ще дари един лев на пострадалите от наводненията в страната.

Дарения се събират и на банковата сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
1000 София, ул."Калоян" № 3
(За пострадалите от наводненията в страната).

Дарения могат да се направят и онлайн на сайта на организацията. Може да се използва системата epay, както и дебитна или кредитна карта.
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Брех, доживях! Еврика! Това не е тема за Русия.... :lol:
Какво беше разочарованието ми като разбрах, че е тема за просия.
Ай, мерси! Имат си държава...Да им помага! :n:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
perlichka

Мнение от perlichka »

Bistra написа:Брех, доживях! Еврика! Това не е тема за Русия.... :lol:
Какво беше разочарованието ми като разбрах, че е тема за просия.
Ай, мерси! Имат си държава...Да им помага! :n:
Грозно беше! Дано и аз не започна да мисля като теб! Отвори светогледа си! И да си здрава!
.... Извинявай, ама не се сдържах!
А който може и има желание нека помогне! Страшно е ...
13.11.2010 г. - изпратени документи
01.04.2013 г. - интервю
19.11.2013 г. - документи в Сидни
11.04.2014 г. - медицински изследвания
02.04.2015 г. - втори медицински изследвания
16.06.2015 г. - покана за визи
25.06.2015 г. - визи
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да разбира се, че е грозно, ама иначе не хваща дикиш! Сещаме се за българите в чужбина, единствено и само, когато трябва да помагат. През останалото време руснаците са ни по-скъпи. Да помогне разбира се! Всеки сам си определя приоритетие и кое му е по-скъпо. :y:
Аз изказах само едно мнение. То не задължава никого.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Bistra написа:Да разбира се, че е грозно, ама иначе не хваща дикиш! Сещаме се за българите в чужбина, единствено и само, когато трябва да помагат. През останалото време руснаците са ни по-скъпи. Да помогне разбира се! Всеки сам си определя приоритетие и кое му е по-скъпо. :y:
Аз изказах само едно мнение. То не задължава никого.
И аз съм за....за съжаление много грубо, но истина. Ние сме предатели, родоотстъпници и неудачници и не знам си какво още, но когато дайде до кинти ги "берем по дърветата в чужбина".
Има нещо наречено "застраховка" за разни нещо: кола, живот, къща, медицински разходи и т.н. Е има и нещо наречено "Държавата ми е длъжна", да не говорим за онези, които и така и така "наливат" милиони годишно в българския бюджет посредством труда си "навън"
hristowi06

Мнение от hristowi06 »

здравейте,
живяла съм до 7-ми клас в гр. Мизия и се чувствам ужасно тъжна/ трудно ми е да намеря думите, за да ги обвържа с чувствата/, докато гледам и слушам новините. В момента съм безработна и живея на другия край на Бг, но смятам да замина при роднини и да помагам на място с децата си за подобряване на ситуацията там....А един смс от имащите желание и възможност е най- малкото, с което да покажем съпричастност към бедстващите...Пази Боже! :(
DCSQ 29.03.14
Overture dossier 25.08.14
Искане на доп. док 12.06.15
Пол. в Монреал 21.08.15
Искане доп. док серт. В2 - 22.10.15
ДЕЛФ В2 - пол. 9.08.16г
CSQ - пол. 29.08.16
Док. Н. Ск - изпр. 19.09.16
IUC - 24.01.17
Пок. мед 1.03.17
Мед. изсл 10.03.17
tonny

Мнение от tonny »

Това наистина беше грозно. Мислех да не вземам отношение, но не се сдържах и аз като други съфорумници. Това е форум за хора от чужбина, просто човек споделя инфо и че има доста пострадали, който иска да помогне. Никои не ви задължава да помагате. Никои не ви мисли за преуспели да се сеща за вас само като имаме нужда. Като сте озлобени така към държавата и хората тук защо четете изобщо секцията България...
Дори със СМС за левче, можем да помогнем на тези хора.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Да ужасно е това, което се лучва, но не разбирам защо хората не искат да се евакуират.
Пред Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че мерки се взимат от петък, кметът е издал заповед, но хората не са я спазвали и се заключвали в домовете си. "Това си ни е манталитет на българския народ, не упреквам", заяви Лазаров. "Не се сещам за нормативен акт или по кой текст от закона можем да изведем някого на сила от дома му", допълни той.
и
"Направихме всичко необходимо за предупреждението на населението", казва пред агенция Фокус, кметът на гр. Мизия Виолин Крушовенски. "...........
Той допълва, че и в момента има много хора, които по необясними причини отказват да се евакуират. Вчера е бил и празникът на града и е имало много гости, като празненствата продължили въпреки предупрежденията. Евакуациите продължават, като са почти насилствени, виждайки заплахата за живота на хората, казва Крушовенски.
.....................
Пред БНТ вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че има стотици заляти къщи и десетки срутени. Ще бъде извършена повторна проверка на всички къщи, за да се уверят, че няма повече пострадали. Той допълни, че през последния час има още седем души, които са били спасени, въпреки това все още има хора, които стоят в домовете си и отказват да ги напуснат
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

За съжаление, както и много други неща, там хората знаят по-добре от всички останали и си првят каквото си искат.....не случайно в нашия език има една поговорка " Помогни сис сам за да ти помогне и Гос--д". Ако го правехме, това нямаше да се казва. И дкоато самият давещ се не се досети, че спасението му е в самия него никаква помощ от никъде няма да е резултатна за невероятно съжаление
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Защото,Ира, а са се евакуирали, а са настъпили цигани и отмъкнали всичко годно за отмъкване.
Държавата липсва там, където е нужна. После бъди патриот, за да не те обвинят в грозност на делата и думите. |(
Между другото българинът винаги е тачел повече за селото си, отколкото за държавата като цяло. Резултатите са налице. Като ни опре ножът до кокъла, ще се молим на свръхестествени сили за защита.
Абе няма ли средства от бюджета предвидени за справяне с природни бедствия?...Ама какво ли питам? То нямат пари да върнат откраднатите спестявания на хората, па камо ли за повече. На това се вика - проблем с географията, ама дали е само с географията или и с манталитета е друг въпрос. :|
Последно промяна от Bistra на Нед Авг 03, 2014 5:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Защото,Ира, а са се евакуирали, а са настъпили цигани и отмъкнали всичко годно за отмъкване.
Държавата липсва там, където е нужна. После бъди патриот, за да не те обвинят в грозност на делата и думите. |(

Ти и оня зъболекаря нямате ли намерение поне да се извините, защото създавате впечатление че се оправдавате/замазвате !!!
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: Ти и оня зъболекаря нямате ли намерение поне да се извините, защото създавате впечатление че се оправдавате/замазвате !!!
Не се оправдавам. Казвам си мнението. Или трябва непременно да говоря нещо, с което да се харесвам на широката публика? Ами не искам.
pumpy

Мнение от pumpy »

Bistra написа:
myhata II написа: Ти и оня зъболекаря нямате ли намерение поне да се извините, защото създавате впечатление че се оправдавате/замазвате !!!
Не се оправдавам. Казвам си мнението. Или трябва непременно да говоря нещо, с което да се харесвам на широката публика? Ами не искам.
Що му се обясняваш - те в онази страна, като няма какво да кажат, започвал с личните нападки за да те вкарат в режим на оправдаване.
За кое трябва да се "извиня" мухи / За това, че имам мнение, различно от твоето ? Или за това, че си позволявам да го изкажа ? Или за това, че издържам Българската държава с хиляди годишно ? Или че е заваляло и не спряло ? Или какво точно ? Или за това, че хората не слушат властите/децата си ?
.....По-рано днес беше открит и починал в дома си възрастен мъж. Синът му, служител на МВР го предупреждавал многократно да напусне къщата, но мъжът не го послушал и за съжаление намерил смъртта си в потопа, съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров
Четеш ли между редовете ? От правителстовото казват: "даже тези, които имат вътрешна информация/връзки не са се спасили, какво ли остава за плебеите" ....Държавата на връзките, виновните, недоверчивите. Жалко, че струва човешки живот, много жалко......
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
Bistra написа:
Що му се обясняваш - те в онази страна, като няма какво да кажат, започвал с личните нападки за да те вкарат в режим на оправдаване.
За кое трябва да се "извиня" мухи / За това, че имам мнение, различно от твоето ? Или за това, че си позволявам да го изкажа ? Или за това, че издържам Българската държава с хиляди годишно ? Или че е заваляло и не спряло ? Или какво точно ? Или за това, че хората не слушат властите/децата си ?
.....По-рано днес беше открит и починал в дома си възрастен мъж. Синът му, служител на МВР го предупреждавал многократно да напусне къщата, но мъжът не го послушал и за съжаление намерил смъртта си в потопа, съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров
Четеш ли между редовете ? От правителстовото казват: "даже тези, които имат вътрешна информация/връзки не са се спасили, какво ли остава за плебеите" ....Държавата на връзките, виновните, недоверчивите. Жалко, че струва човешки живот, много жалко......
Аз много добре разбирам всичко и затова съм дошъл тук в Канада, ама не разбирам какво удоволствие изпитваш на умряло куче нож да вадиш ?!? :tmi:
Стефан Цанев
Публикувай отговор