България е била по-демократична и от Англия.

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Omega3

Re: България е била по-демократична и от Англия.

Мнение от Omega3 »

И аз не сьм сьгласен да не диагностикира индивид който не го познаваме лично, но когато става вьпрос за публична личност, която си казва мнението всеки ден по вестници и телевизии, нещaта се променят. Ощe повече за политик който предлага политическа програма, която знае много добре, че няма как да а я осьществи нито на политическо ниво нито на икономическо ниво, даже и да спечели властта с 100%. Някои квалифицират това поведение като льжа.

А ако наистина Сидеров си вярва в програмата в условието на Бьлгария като член на цивилизованият свят, това е още по трагично от пьрвият вариант.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

umeiko написа: Просто се питам, дали фактът че местните не са расисти и сексуални маниаци някак си не е причина за това че процента на жени в тази професия клони към 1%.....
И защо ли в БГ, където няма (т.е. преди нямаше) сексо-ориентирани закони не е причината толкова много жени да пробият в тази професия.....
На теб пък откъде ти изби! :rofl:
Не, некакси това не е причината! Причината е, че не могат да гледат замечтано в тавана, въртят косите и отвреме-навреме пилят ноктите....С две думи казано - трудна професия.Докато в България, ако правиш горното колегите ти могат да решат, че им правиш намеци, та е по-безболезнено да се заринеш "до уши" в работа. Работливите колежки не ги закачат. :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Omega3

Мнение от Omega3 »

Bistra написа:
umeiko написа: Просто се питам, дали фактът че местните не са расисти и сексуални маниаци някак си не е причина за това че процента на жени в тази професия клони към 1%.....
И защо ли в БГ, където няма (т.е. преди нямаше) сексо-ориентирани закони не е причината толкова много жени да пробият в тази професия.....
Не, некакси това не е причината! Причината е, че не могат да гледат замечтано в тавана, въртят косите и отвреме-навреме пилят ноктите....С две думи казано - трудна професия.Докато в България, ако правиш горното колегите ти могат да решат, че им правиш намеци, та е по-безболезнено да се заринеш "до уши" в работа. Работливите колежки не ги закачат. :rofl:

Верно си е че е трудна професия. чак сега на третото ми работно място видях какво значи истински специалисти в тази професия ; обаждам им се и им казвам блокира се това, не работи онова, и светкавично го оправят. В предишните ми работи едно туткане и чудене падашe понякога, та чак бях разучил сам доста от програмите за да мога да се оправя сам ако нещo се блокират и за да трябва да им се обаждам само в краен случай. Ама пьк всяко зло за добро, сега се оправям бая добре, гледам някои колеги само звьнят на техниците за какво ли не.
umeiko

Мнение от umeiko »

Bistra написа:
Ако случайно намекваш че местните мацки са по тъпи от българките.....просто нямам думи :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

umeiko написа: Ако случайно намекваш че местните мацки са по тъпи от българките.....просто нямам думи :)
Не в никакъв случай, разбира се. Намеквам ти, че може би мъжете им печелят достатъчно, за да се втуркат в такива недоспиващи професии.
Има и такива, на които им харесва - няма лошо. :)
Съпругът ми има колежка, която отказа съдружие, просто защото е свързано с повече работа и отговорности.
Друга пък ги напусна и отиде в държавния сектор поради подобни причини. Ако ми покажеш тук сексуална дискриминация ще те почерпя. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:
umeiko написа: Ако случайно намекваш че местните мацки са по тъпи от българките.....просто нямам думи :)
Не в никакъв случай, разбира се. Намеквам ти, че може би мъжете им печелят достатъчно, за да се втуркат в такива недоспиващи професии.
Има и такива, на които им харесва - няма лошо. :) Съпругът ми има колежка, която отказа съдружие, просто защото е свързано с повече работа и отговорности. Друга пък ги напусна и отиде в държавния сектор поради подобни причини. Ако ми покажеш тук сексуална дискриминация ще те почерпя. ;)
Така както я подкарахте, отиде ми темичката в кофата... ;(
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
succes

Мнение от succes »

umeiko написа:В Америка, гледам са изключително толерантни към жените, невероятно дори, ей преди неколко седмици всичкото състав се изреди на специална лекция как да се държиме когато има колежка наоколо, и как да пресечеме всякакви сексуални намеци, забежки и вицове.
Фактът че във фирмата има само 2 жени програмистки е напълно и съвсем случаен. Аз само се питам, наум, дали тези 20-30 жени програмистки, които не са назначени на работа, ами вместо тях са назначени мъже, биха имали шанса да почнат работа, ако нямаше специално отношение към тях.......
Просто се питам, дали фактът че местните не са расисти и сексуални маниаци някак си не е причина за това че процента на жени в тази професия клони към 1%.....
Просто се питам, без да намеквам, че няма добро което да не остане ненаказано :)
А относно специалното отношение, малко известен факт е как всъщност са били основани учителските профсъюзи. И че намеренията били много добри, невероятно дори за времето си.....само дето сега всички ние знаеме какъв урод се е пръкнал от тази добра идея.
Колко много жени са пробили в България в програмирането??? Това прави ли всяка жена седяща зад компютър програмистка?
umeiko

Мнение от umeiko »

Bistra написа:
Има и такива, на които им харесва - няма лошо. :)
Съпругът ми има колежка, която отказа съдружие, просто защото е свързано с повече работа и отговорности.
Друга пък ги напусна и отиде в държавния сектор поради подобни причини. Ако ми покажеш тук сексуална дискриминация ще те почерпя. ;)
Сиреч пак намекваш че всички жени искат да си хванат богат мъж който да се грижи за тях, а те да си клатят....краката и да готвят шкембе чорба вкъщи...отново нямам думи :)
umeiko

Мнение от umeiko »

succes написа:
umeiko написа:В Америка, гледам са изключително толерантни към жените, невероятно дори, ей преди неколко седмици всичкото състав се изреди на специална лекция как да се държиме когато има колежка наоколо, и как да пресечеме всякакви сексуални намеци, забежки и вицове.
Фактът че във фирмата има само 2 жени програмистки е напълно и съвсем случаен. Аз само се питам, наум, дали тези 20-30 жени програмистки, които не са назначени на работа, ами вместо тях са назначени мъже, биха имали шанса да почнат работа, ако нямаше специално отношение към тях.......
Просто се питам, дали фактът че местните не са расисти и сексуални маниаци някак си не е причина за това че процента на жени в тази професия клони към 1%.....
Просто се питам, без да намеквам, че няма добро което да не остане ненаказано :)
А относно специалното отношение, малко известен факт е как всъщност са били основани учителските профсъюзи. И че намеренията били много добри, невероятно дори за времето си.....само дето сега всички ние знаеме какъв урод се е пръкнал от тази добра идея.
Колко много жени са пробили в България в програмирането??? Това прави ли всяка жена седяща зад компютър програмистка?
Бе то и всеки мъж който има дойстонство не означава че е мъж....ама карай да върви, важното е приказката да върви :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

umeiko написа:Сиреч пак намекваш че всички жени искат да си хванат богат мъж който да се грижи за тях, а те да си клатят....краката и да готвят шкембе чорба вкъщи...отново нямам думи :)
Сиреч не намеквам, а ти си правиш твои интерпретации. :D
Моят мъж например не е богаташ и не съм си го хванала в никакъв случай като такъв. Обаче, ако поискам спокойно мога да се оттегля в момента от работа без това да се отрази на стандарта ни на живот. Друг е въпросът, че не искам.
В България това не беше възможно, за което пък аз нямам думи, но това е друга тема.
Смятам да се оттегля от спора си с теб, защото хората протестират, че им разваляме темата. :)
succes

Мнение от succes »

umeiko написа:
succes написа:
Бе то и всеки мъж който има дойстонство не означава че е мъж....ама карай да върви, важното е приказката да върви :)
Ха сега, на кой му е по-люта чушката...
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Още няколко думи за така бленуваната демокрацията на Англия и САЩ... С какво се различават днешните „търговци на плът“, за които западните медии обикновено обвиняват „източноевропейските мафии“, макар, че западните мафии се хранят също от този черен бизнес. Търговията с хора стои в основите на западните демокрации. Някои от първите капиталисти в Англия и САЩ са натрупали първите си милиони предимно от пазара на роби. Те обаче не са преследван „подземен свят“ както днешните си колеги, а трупат богатствата си от мръсния си бизнес с пълната поддръжка на властта. Така например още през 1588 г. английската кралица дава на група търговци монопола да търгуват между английските владения и Западна Индия, включително и „търговията с роби“. За целта е образувана African company of Merchant Adventurers“ - Африканска търговска компания. При Чарлз II бива основано пък „Английското кралско дружество за превоз и търговия с Африка“. Начело на акционерите стои братът на краля, Йоркският херцог. Компанията доставя на английските плантатори по 3000 роби. Първите роби в Америка са пренесени още през 1619 г., като изпреварват историческия кораб „Мейфлауър“, който се смята за символ на първите преселници в Америка и пристига през 1620 г., а през 1763 г. в Американските колонии вече има 230 000 роби. Робовладелци са много от „бащите на САЩ“ - Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Бенджамин Франклин. Робите от Африка са предпочитаната безплатна работна ръка, защото местното население на Америка отказва да работи без пари на колонизаторите и в знак на отказ се самоубиват масово.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivalin написа:Драги ми MrGeek ти би ли пубкикувал под цитат с биографията на Волен, макар и съкратена, собствента си и да направим сравнение кой колко е болен и от какво и колко е достоен и за какво?! Иначе не е етично и справедливо едностранно да изсипваш помия върху личност, която даже нямаш честта да познаваш лично, всичките ти сведения са клъвнато тук там от жълтата преса и това не ти прави чест на човек извисен над другите.
Драги ми Ивалине, ако не си забелязал, аз не съм публична фигура като болния лидер, който обсъждаме. Интересно ми е обаче що така се покри и не коментираш култовото изпълнение на дучето от днешния ден? Дай някакво "логично" обяснение, ако обичаш. Да ти припомня ФАКТИТЕ от днес - беше гласувано и одобрено това уникално мафиотско правителство на комунистите и ДПС, благодарение не ЕДИН ЕДИНСТВЕН КЛЮЧОВ индивид, регистрирал се умишлено, за да създаде необходимия кворум (защото ако не беше се регистрирал, правителство нямаше да има, поради липса на кворум - елементарна математика за пети клас). Този убавец се нарича Волен Николов Сидеров, а след днешното му епично поведение вече носи прякора "ибрикчията". Всъщност, аз си взимам думите назад, никак не е болен той. След днешното "представление" банковата му сметка е набъбнала значително. Е, началниците му от БСП и ДПС го пожертваха, но със сигурност са се отплатили сериозно, за да не му се налага повече да се мъчи в политиката. :D :rofl:

Изображение
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Диалог межди депутати в кулоарите на парламента на Бьлгария : http://news.ibox.bg/news/id_72232904"

Подобни думи на публично място могат да бьдат изречени по адрес на друг човек само от пройдохи и хаймани, от интелектулно деградирали индивиди.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Публикувай отговор