Ама в Торонто се бъркаш с повечко кралици, за един и същ бизнес. Като бях ерген често отскачах до Монтреал - хубаво е там, не че тука е лошо, ама има сериозна разлика в цените за този вид продукция.JoroF написа:Аз живея в Монреал ,и това Торонто в ника ми ,бе забравих как се променя ,по едно време и ме домьрзе да го променям и така си остана .Те насекьде са дашни ,като трьгнеш с "кралицата напред"jovani написа:А защо се върна в Торонто? Жените не са ли по-дашни и часовите ставки по-ниски в Монтреал?JoroF написа:А и с жените сьм на контракт ,толко по толко часова ставка ,вьршиме работа и усвет.Да ми не лазат по нервите
Служител и контрактор - плюсове и минуси
Re: Служител и контрактор - плюсове и минуси
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Брей, каква смислена и интересна тема! Аз съм прост служител, на който му доскучава напоследък. Та се чудя и мая по един интересен въпрос: аз, примерно, ако реша да стана контрактор как ще си намеря клиенти. Липсва ми нетуоркинга. Мислех си да пусна обява в кижижи и крейгслист да видя ако някой се закачи. Прегледах конкуренцията и се отказах, понеже не предлагам нещо повече, освен сричането на френски и английски с акцент. Обаче да съм си сам шеф и да правя разни интересни неща ме влече.
Питам сега вещите лица - какъв акъл ще ми дадете за начало? Как да си намеря клиенти?
Става въпрос за ИТ - инсталация, конфигуриране, поддръжка на един куп чудесии, но не software development.
Питам сега вещите лица - какъв акъл ще ми дадете за начало? Как да си намеря клиенти?
Става въпрос за ИТ - инсталация, конфигуриране, поддръжка на един куп чудесии, но не software development.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- optics
- Модератор
Направи уеб страничка, сложи снимки и опиши примери на неща които си правил, т.е. инсталация на какво, конфигуриране на какво и поддръжка на какви чудесии.grozdan написа:Брей, каква смислена и интересна тема! Аз съм прост служител, на който му доскучава напоследък. Та се чудя и мая по един интересен въпрос: аз, примерно, ако реша да стана контрактор как ще си намеря клиенти. Липсва ми нетуоркинга. Мислех си да пусна обява в кижижи и крейгслист да видя ако някой се закачи. Прегледах конкуренцията и се отказах, понеже не предлагам нещо повече, освен сричането на френски и английски с акцент. Обаче да съм си сам шеф и да правя разни интересни неща ме влече.
Пиши че си гъвкав, отиваш по всяко време и цените са конкурентни.
Докладвай дали има резултат.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Всичко е много индивидуално и надали може да се даде съвет, който да работи винаги и при всякакви обстоятелства - поне аз нямам такава "рецепта".grozdan написа:Брей, каква смислена и интересна тема! Аз съм прост служител, на който му доскучава напоследък. Та се чудя и мая по един интересен въпрос: аз, примерно, ако реша да стана контрактор как ще си намеря клиенти. Липсва ми нетуоркинга. Мислех си да пусна обява в кижижи и крейгслист да видя ако някой се закачи. Прегледах конкуренцията и се отказах, понеже не предлагам нещо повече, освен сричането на френски и английски с акцент. Обаче да съм си сам шеф и да правя разни интересни неща ме влече.
Но съм забелязал един патерн, който се повтаря при доста хора, имащи собствени бизнеси, независимо къде:
Обикновенно най-важната част е това да хванеш първият сериозен клиент, който да ти плаща сметките и с който да сте в много добри взаимоотношения - нещо като преференциален клиент. Дали ще го направиш чрез връзки, познанства или ще е бивш твой работодател, който те познава добре и разчита на теб - това е индивидуално решение или късмет. По натам следват други клиенти, на които се предлагат по-солени, пазарни цени или пекиджи от услуги - идеята е да имаш сигурен доход на който да разчиташ (и който клиент да разчита на теб по една или друга причина) и променлив доход от другите клиенти (но с потенциално по-висока надценка). Както казах - подобни положения съм виждал в много бизнеси, както в Канада, така и в България.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Само служител да си. Забравяш грижи, договори, продажби, счетоводство, мързелив персонал, конкуренция, регулации и друга подобна гадост. Шефа да му мисли. Да сутринта може и да забравиш къде работиш. По-малко стрес, живота е кратък.
Embrace your climate change!
Същото е при нас ,но в различни сектори, моята заплата покрива всичко належащо, а на мъжа ми се спестява цялата за по крупни неща и разходи. И двамата сме контрактори, но аз съм с постоянни клиенти от 2 години например и работя 3 дни като имам стабилност ,а той е постоянно зает ,но с разнообразни проекти и непостоянност .pumpy написа:Моя опит:
служител - бачкане като луд, реално изкарани пари от оборота - под 20 %, застаховки и отпуска платени;
контрактор - бачкане както прецениш, но със сигурност по-малко от служител, процент от 30 до 45, сигурност - по-малка. Можеш да отписваш разни разходи и ако не си инкорпориран, реално си плащаш конвенциите сам, но пък CRA съучаства с 40% . Ако си инкорпориран, участието на CRA е по-малък процент
служител в public health компания - заплата, по-ниска от средната за сектора, много платена ваканция и СЕ, добри бенефити, малко работа, свободно време с децата;
Както излиза с жена ми сме направили точно тази комбинация: тя работи в public health компания, което осигурява наема, колите, храната, застраховките и месечните ни разходи, аз работя контрактор и имам грижа за второстепенни разходи от сорта на заеми, моргиджи и подобни неживотозастрашаващи дейности.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
То си е достатъчно стрес само за да ставам в 6 и да се добера до работа в 7 всеки ден в дъжд/сняг/задръствания... Сега мога да стана когато си поискам или изобщо да не стана ако не съм на кеф. Мога да си свърша работата за няколко дена и след това да съм свободен вместо да стоя 8 часа някъде симулирайки дейност полузаспал от скука... За мен стреса заедно със скуката бяха единствено докато бях служител и това усещане за загубено време в разцвета на силите ми ме съсипваше.7George написа:По-малко стрес, живота е кратък.
- Californian
Ами ти си бачкай на частно от работата, защо да ти е скука на нея.
А има места където ти плащат да пишеш опън сорс което си е вече върха на сладоледа, по-голямо удоволствие от това няма на този свят. Всеки може да отиде и да ти види какви си ги творил още повече някоя фирма ако иска да ти види кода - казваш им отиди там и там - свободно е виж к'во съм писал.
А има места където ти плащат да пишеш опън сорс което си е вече върха на сладоледа, по-голямо удоволствие от това няма на този свят. Всеки може да отиде и да ти види какви си ги творил още повече някоя фирма ако иска да ти види кода - казваш им отиди там и там - свободно е виж к'во съм писал.
Също така доста помага на телосложението 7-часов работен ден с плаващо работно време и възможност за работа от дистанция по усмотрение на трудещия се.
Долу 8-часовите смени и започването преди 8:30 сабале!
Долу 8-часовите смени и започването преди 8:30 сабале!
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
и аз съм така,сам съм си началник,но не мога да си върша работата от къщи заради втория ми бизнес и трябва да ходя да прекарвам по 8,9 часа в офиса.yahoo написа:То си е достатъчно стрес само за да ставам в 6 и да се добера до работа в 7 всеки ден в дъжд/сняг/задръствания... Сега мога да стана когато си поискам или изобщо да не стана ако не съм на кеф. Мога да си свърша работата за няколко дена и след това да съм свободен вместо да стоя 8 часа някъде симулирайки дейност полузаспал от скука... За мен стреса заедно със скуката бяха единствено докато бях служител и това усещане за загубено време в разцвета на силите ми ме съсипваше.7George написа:По-малко стрес, живота е кратък.
кофти работа,,но няма как,ставам сутрин рано в 9 за да мога да се дотътря към 10 на работа.дъжд,сняг,слънце вървя си всяка сутрин пеш от къщи до офиса цели едни 650 метра.
после 8,9 часа стрес,скука,стрес и пак стрес,направо съм съсипан от скука ,че чак се стресирам
абе ,ако кажа мога и да не отида на работа,ама пък тогава трябва да съсипя от скука в къщима дали съм в къщи или на работа все тая.и на двете си имам тв,интернет и хладилник в който си изстудявам бирата и уискито докато си пиша глупости по разните форуми,
http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=43. ... 61,,1,2.33"
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
- Bistra
- Напуснал форума
Зимата чистят ли ви снега? В Северна България падат големи снегове.newcomer написа:дъжд,сняг,слънце вървя си всяка сутрин пеш от къщи до офиса цели едни 650 метра.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

чистят грънци.чукни на линка горе дето съм дал и виж колко го чистятBistra написа:Зимата чистят ли ви снега? В Северна България падат големи снегове.newcomer написа:дъжд,сняг,слънце вървя си всяка сутрин пеш от къщи до офиса цели едни 650 метра.
- Californian
Нюкъмър, изглежда толкова красиво и снежно.
Тук малко да валне дъжд 2-3 пъти в годината и хората се паникьосват.
И аз такъв съм станал, а така ми липсва да карам на сняг или пък дъжд.
Късметлия си, че си се върнал в България и аз искам да съм и там и тук едновременно.
Късметлия си, че си се върнал в България и аз искам да съм и там и тук едновременно.

аз пък ненавиждам снега и студа.най вече заради него се махнах от канадаCalifornian написа:Нюкъмър, изглежда толкова красиво и снежно.
снимката горе е от миналата зима,беше кошмарна,но тая зима беше перфектна.капна само 5 см сняг и задържа около 2 седмици