Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
seeker

Re: Canadian Dream

Мнение от seeker »

Да, ябълке, хубава тема си започнала, но ако искаш да продължи така, по добре прави нещо друго. :lol:
Bistra написа:Дааа, и ако може изповедта придружена със снимка, моля - под цъфнало ябълково дръвче!
Да, чакай. Откакто те видя как си повалила палмата няма шанс това да стане. Да вземеш да ѝ строшиш ябълковото дърво.

Да ви кажа какво ми липсва на мен от България и не виждам, поне засега как Канада ще ми даде. Няма да казвам за роднини и приятели, защото се подразбира, а и поне първите могат да дойдат да ни видят. Друго, което ми липса е селската ни къща на 3 ката с 10 декара градина към нея. Помня времето, когато раждаше домати, краставици, тикви, дини, сливи, ябълки колкото гюлета, а не като тукашните яйчица, крушите петровки, вишни, чиреши... Има още много не ми се изброява. Всичко това беше без отрови, химикали и генетика. Помня цветната градина на баба ми с розите и стотиците гълъби, които дядо ми завъждаше, кокошките, зайците, кравата, прасетата... Под всяко чимширче има кокали от гълъбчета, врабченца, котенца, кученца, костенурки, таралежи, бухалчета, които сме погребвали като деца. :( Не ми обръщайте внимание, ще се оправя.
Това Канада трудно може да ми даде, особено със земята измита като плаж. Някой знае ли тук къде може да се види такова нещо?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

seeker написа:Да, чакай. Откакто те видя как си повалила палмата няма шанс това да стане. Да вземеш да ѝ строшиш ябълковото дърво.

Да ви кажа какво ми липсва на мен от България и не виждам, поне засега как Канада ще ми даде. Няма да казвам за роднини и приятели, защото се подразбира, а и поне първите могат да дойдат да ни видят. Друго, което ми липса е селската ни къща на 3 ката с 10 декара градина към нея. Помня времето, когато раждаше домати, краставици, тикви, дини, сливи, ябълки колкото гюлета, а не като тукашните яйчица, крушите петровки, вишни, чиреши... Има още много не ми се изброява. Всичко това беше без отрови, химикали и генетика. Помня цветната градина на баба ми с розите и стотиците гълъби, които дядо ми завъждаше, кокошките, зайците, кравата, прасетата... Под всяко чимширче има кокали от гълъбчета, врабченца, котенца, кученца, костенурки, таралежи, бухалчета, които сме погребвали като деца. :( Не ми обръщайте внимание, ще се оправя.
Това Канада трудно може да ми даде, особено със земята измита като плаж. Някой знае ли тук къде може да се види такова нещо?
Не съм я поваляла. Тя си беше така. :)
На мен пък не ми липсват такива неща. Никога не съм имала село. Аз съм 100% градско чедо, затова сега спокойствието на покрайнините много ме радва...За мъжа ми пък да не говорим. Той не знаеше дори, че бобът расте на пръчка. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Bistra написа:
Californian написа:Щеше да е смешно ако не е трагично.
Ами нито е смешно, нито е трагично. Няма нищо лошо в това да не си обиколил до 40-тата си годишнина целия свят. :)
Аз имам апартамент в София, в хубав квартал и умишлено не го давам под наем. Въпреки това нямам никакъв проблем да посетя, която и да е от изброените от теб дестинации, даже ако искаш да си купя едно малко бунгало във Флорида. Просто трупането на материални придобивки не ми е на дневен ред. Имам съвсем други планове за момента. :)
Чакай сега, искаш да кажеш, бавно разбирам. Казваш на мен дето съм живял и работил на 4 континента и съм бил в над 50 страни, че не съм обикалял света а ти си го обикаляла повече от мен така ли? :tmi:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

seeker написа:Да, ябълке, хубава тема си започнала, но ако искаш да продължи така, по добре прави нещо друго. :lol:
Bistra написа:Дааа, и ако може изповедта придружена със снимка, моля - под цъфнало ябълково дръвче!
Да, чакай. Откакто те видя как си повалила палмата няма шанс това да стане. Да вземеш да ѝ строшиш ябълковото дърво.

Звучи вече досадно - но Тексас е така, нали ти показах една къща.
Вирее всичко, аз лично не се кефя на българските дървета - и сега в малката къща само има место за няколко дървета, че двора не е голям и съм избрал портокали и лимони за дървета.
Но Тук много виреят грейпфрути също а това ми е любимия плод и съм решил в следващата къща да си засадя няколко. Отделно в сегашната имам нарове освен портокали и лимони.
Но всичко вирее тук и ябълки и круши и каквото се сетиш. Също и на прилична цена може да си вземеш не 3 декара но и 10 декара двор. :) Който ще е в града дори ако не ти се пътува на 50-100км.
seeker

Мнение от seeker »

Bistra написа:На мен пък не ми липсват такива неща.
Всички знаем вече какво ти липсва на теб. Ти не спираш да говориш за него. :rofl:
Californian написа:Тексас е така
Вярвам ти, но САЩ не ме кефят. Нещо мирише там и всяка година става по-страшно. Чувам, че Тексас се опитва да се отцепва. Когато това стане :lol: ще се замисля, обещавам.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

seeker написа: Всички знаем вече какво ти липсва на теб. Ти не спираш да говориш за него.
Аз обичам да съм в центъра на вниманието. Всички лъвици са така. :)
Ти сега какво искаш? Да увисна 24 часа от 24 на Шерито? Ами той после няма да иска да ме погледне, бре! Затова си приказвам. Ти не ми се толкова впечатлявай...Не запълвам липси - провокирам само лекинко за настроение и боен дух. ;)
Californian написа:Чакай сега, искаш да кажеш, бавно разбирам. Казваш на мен дето съм живял и работил на 4 континента и съм бил в над 50 страни, че не съм обикалял света а ти си го обикаляла повече от мен така ли?
Не, бе, напротив! (не ме четеш) Съгласна съм с теб. Не съм го обикаляла, ама имам доста неща зад гърба си и не съжалявам, защото имам време да го обиколя. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Дрийм, дрийм, ама в Канада няма:
1. Лимонада (жълта, селска, газирана)
2. Боза
3. Хавлии за баня с качулки (тоз проблем може да се реши по ebay все пак)
Ха сега да ви увидя ;)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
apple

Мнение от apple »

c200 написа:Дрийм, дрийм, ама в Канада няма:
1. Лимонада (жълта, селска, газирана)
2. Боза
3. Хавлии за баня с качулки (тоз проблем може да се реши по ebay все пак)
Ха сега да ви увидя ;)
Първите две верно ги няма, ама т. 3 се намира! Точка две в някой турски магазин може пък и да е възможно да се намери по мегаполисите естествено. Тук няма, ама пък има страхотни лозови листа при турците... Т. 4 няма чубрица да му се невиди... Макар и лятото да купих прясна на китки от фермерка на неделния маркет и да се обнадеждих за кратко. Да де ама повече не я видях никога... Нещо се беше объркала, явно жената :(. И няма хубава бира всичката е газирана като лимонада и остро миризлива. ;)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

apple написа:И няма хубава бира всичката е газирана като лимонада и остро миризлива. ;)
:fubar:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:И няма хубава бира всичката е газирана като лимонада и остро миризлива. ;)
В гаража имам 5 вида Гинес и всичката е като лимонада. :D

Между другото, човек може и сам да си брави боза, която доста прилича на истинската. Ако някой много държи, ще изровя рецепта.
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Е тук вече прекали! Траях те траях те ама това вече е ту мач.

Това е национална обида да кажеш че канадската бира не става. Абе на война се тръгва за такова нещо.

http://www.imdb.com/title/tt0109370/"
:D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Бира има, ама няма хубави мезета по кръчмите-те тва разните му сърчица и сърца по селски, свински уши на скара, пържени картофки със сиренце(ама нашенско,мазно), а също и мазните банички, дето ги продават на всеки ъгъл в Бг. И кокичета на пролет по градинките няма-само на 1 място видях преди 2 години. А също и гугутки няма (само домашни, в клетка, ама тва е гадно), много хубаво гугукат сутрин в Бг. Нито пък щъркели. Обаче и мухи нахални няма-лятото като си бяхме направо ми скъсаха нервите-1 кафе не може да изпие човек на спокойствие. И гадни вмирисани контейнери няма. И други гадни работи няма, та бива работата.
apple

Мнение от apple »

simeonovi написа:
Е тук вече прекали! Траях те траях те ама това вече е ту мач.

Това е национална обида да кажеш че канадската бира не става. Абе на война се тръгва за такова нещо.

http://www.imdb.com/title/tt0109370/"
:D
Е какво е общото между бекона и бирата? :?: Бекона им става ама мазен и пълен с консерванти и овкусители, та не го ям. Ама бирата за мене не става и това си е... Загорката, Болярката ехеееее това си е бира.
Спасов сигурно щото съм родена простакеса ;) ама Гинеса така и не го харесах хеле пък този в Канада... Абе сипете си бирата и вижте как шуми и се пеняви и пяната изчезва за нула време, а газираността й е като на гаражна лимонада... Ми не става!
Спасов, ако тая рецепта за боза си я пробвал лично и става метни рецепта да видим ще ли се получи и на острова??? :?: Де да знаеш може и бизнес да отворя с една баничарница с бюреци,банички и прясна боза! Че и това нямаме тук... ;) Пък който канадец баница е опитал все я е харесал...за бозата не знам. Ще трябва маркетинг да се прави. Едно щандче по хипермаркетите с млади промоутърки в нашенски носии и хубавелки и безплатна дегустация на продуктите и ехеее... Ей го на канадската мечта се случила... :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

eva-vet-eva написа:Бира има, ама няма хубави мезета по кръчмите-те тва разните му сърчица и сърца по селски, свински уши на скара, пържени картофки със сиренце(ама нашенско,мазно), а също и мазните банички, дето ги продават на всеки ъгъл в Бг. И кокичета на пролет по градинките няма-само на 1 място видях преди 2 години. А също и гугутки няма (само домашни, в клетка, ама тва е гадно), много хубаво гугукат сутрин в Бг. Нито пък щъркели. Обаче и мухи нахални няма-лятото като си бяхме направо ми скъсаха нервите-1 кафе не може да изпие човек на спокойствие. И гадни вмирисани контейнери няма. И други гадни работи няма, та бива работата.
Aрг, какви гадни мезета! Хич не обичам мазно. :doh:
Кокичетата ги ядат животните - катериците мисля. Аз преди няколко години си внесох луковици контрабандно от България. На нито едно не можах да се порадвам. Всичко изядоха. Разследвайки какво се случило се натъкнах на една луковица чак на другия край на ливадата. :D
Гугутки има. Пред старата къща на баща ми имаше някакво иглолистно - елха мисля. Там гнездяха няколко даже. С децата ходехне да им гледаме гнездата, които бяха доста ниско междувпрочем.
Щъркели не съм виждала наистина.
А ти явно не си ходила на къмпинг да се порадваш на "Mouche noire" по Кебекскому...тукашната Муха II. :D
seeker

Мнение от seeker »

Гугутките (гургулиците по нашенски) и на мен ми липсват. Те са първото нещо, което си спомням от детството на село. Горещ летен ден - всичко е зелено, ухаещо, пълно с живот. Глъчката на децата, които играят на криеница в полето, между царевицата. И песните на гугутките... Дали нашите деца ще имат същото чувство тук? Сигурно! Цетството и в пустинята е прекрасно. Ще се съборят мостовете към миналото ни, ще се прекъсне връзката с корена... Ако го позволим.
Заключено