Да, чакай. Откакто те видя как си повалила палмата няма шанс това да стане. Да вземеш да ѝ строшиш ябълковото дърво.Bistra написа:Дааа, и ако може изповедта придружена със снимка, моля - под цъфнало ябълково дръвче!
Да ви кажа какво ми липсва на мен от България и не виждам, поне засега как Канада ще ми даде. Няма да казвам за роднини и приятели, защото се подразбира, а и поне първите могат да дойдат да ни видят. Друго, което ми липса е селската ни къща на 3 ката с 10 декара градина към нея. Помня времето, когато раждаше домати, краставици, тикви, дини, сливи, ябълки колкото гюлета, а не като тукашните яйчица, крушите петровки, вишни, чиреши... Има още много не ми се изброява. Всичко това беше без отрови, химикали и генетика. Помня цветната градина на баба ми с розите и стотиците гълъби, които дядо ми завъждаше, кокошките, зайците, кравата, прасетата... Под всяко чимширче има кокали от гълъбчета, врабченца, котенца, кученца, костенурки, таралежи, бухалчета, които сме погребвали като деца.

Това Канада трудно може да ми даде, особено със земята измита като плаж. Някой знае ли тук къде може да се види такова нещо?