http://www.amazingsmilesdaycare.com/"
Благодаря ти за отговора!roumensp написа:В моя район най-голямата детска градина е собственост на една полякиня и почти всичките й служители са имигранти, но въпреки това се чакаше почти 2 години, за да се уредиш. Повечето деца си бяха на канадци, не на имигранти, така че едва ли националността на собственика и работещите има по-голямо значение от условията и цените. Не знам дали е било така и в самото начало, може да им е трябвало време да се наложат и утвърдят.
Щом казвам, че се е чакало по 2 години, значи трябва да се е харесвала на хората.tanyatais написа:Благодаря ти за отговора!roumensp написа:В моя район най-голямата детска градина е собственост на една полякиня и почти всичките й служители са имигранти, но въпреки това се чакаше почти 2 години, за да се уредиш. Повечето деца си бяха на канадци, не на имигранти, така че едва ли националността на собственика и работещите има по-голямо значение от условията и цените. Не знам дали е било така и в самото начало, може да им е трябвало време да се наложат и утвърдят.
А хората като клинетела харесваха ли обслужването, качеството на предлаганата услуга и цените? Нормално ми се струва да в доста трудно в началато като във всяко начало ,но примерите са показателни че е feasible and doable
В първите месеци след пристигането ни и нашето дете ходи в едно такаво нелицензирано (т.е. незаконно) заведение, въртяно от една арабка ... Верно беше "да ти настръхнат косите" - беше събрала поне 5-6 деца в едно малко мазе, сополиви и посрани и се опитваше сама да се оправя ... абе пълна скръб. След няколко месеца намерихме доста по-добро място, макар и доста по-скъпо. Надявам се някой да я е натопил най-накрая ...Павел написа:... а при тия за по $600 стават и много лоши неща. Обърнете внимание на това: "Because the daycare was in a private home and unlicensed, it was not subject to regular inspections, according to the Fraser Health Authority." ...
Както казваше баба ми "което си е, си е" - на бялото черно не можем да кажем. Детските градини в Бг са на светлинни години от тукашните.ivandaman написа:Сори за off-topic-a защото нямам намерение да отвличам темата в грешна посока, но е доста шокиращо че в страна като Канада където децата по принцип са приоритет (като бъдещето на нацията) няма установена система за грижи за деца до 6-7 годишна възраст.
БГ е светлинни години напред. Ние сме тук до Юни (живот и здраве) и аз записах малкият на детска градина да понаучи български. 40Лв максимум на месец в зависимост от дните на посещаемост. Здравословна храна включена в менюто. Дори не разрешават торти за рожденни дни. Медицинска сестра на смяна от сутрин до вечер, която преглежда децата (проверява им гърлото) преди да влязат в класните стаи. Отварят сутрин от 6 до 6 вечерта.. За да могат родителите да ходят на работа..
Имат установена учебна програма дори и за 5 годишните и според мен всичко е организирано на много добро ниво. Условията са прекрасни.. Аз съм приятно изненадан..
Зависи в коя посока гледаш.ivandaman написа:Сори за off-topic-a защото нямам намерение да отвличам темата в грешна посока, но е доста шокиращо че в страна като Канада където децата по принцип са приоритет (като бъдещето на нацията) няма установена система за грижи за деца до 6-7 годишна възраст.
БГ е светлинни години напред. ..
Ти добре благодариш ма той постинга ми изчезнал, по добре познатата процедура като първи на нова страница. Да се надяваме, че ще се появи - след още четириtanyatais написа:Иване ,благодаря![]()
Ще кажем няма страшно.. Ще намеря някоя друга тема в БГ секцията да не цапаме темата на девойката..Павел написа:
За да разведрим малко атмосферата, ако можеш на друго място да кажеш, Ванка, кво става из Кайлъка?