Childcare centre business idea

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Ivan1007

Re: Childcare centre business idea

Мнение от Ivan1007 »

Линк към конкуренцията - с цени. Както си разбрала предполагам има лицензиране от министерство и община. CPR с First Aid за деца и Food Safety едва ли ще са ти проблем. Проблем виждам евентуално хората да си дадат децата на напълно непознати нови емигранти в квартала. Свидетелството ти за съдимост или каквото ще донесеш от предишните ти местоживения няма да означава нищо за хората. Това от моя гледна точка. От гледна точка на живееши в North Central в Regina не знам . ;) Това ако стигнете до Regina и намерите някой да ви даде къща под наем, която да ползвате и за тази цел.
http://www.amazingsmilesdaycare.com/"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Иване ,благодаря :)
Същото е и тук и няма проблем с новите имигранти-проверено е от мен. Къщата под наем е също както и тук лесно намираема за целта, лицензите ,които посочваш са елементарни за такава дейност и ако са само тези ще ме улеснят неимоверно. Цените са доста ниски на ден , но отчитам и факта,че тук живеем в столицата и града има огромно занчение ,но пък наеми, консумативи и режийни са по ниски в СК и уравновесяват нещата .
Относно готовността на хората да си дадат децата на непознати имигранти може би е валидна точка. Това начинание надали ще стане за месец,два, а поне 4-6 ще се узаконява, чакат лицензи, преквалификация някаква и до тогава ще се надявам да съм проучила нещата ,опознала съседите и подобрила впечатленията:)
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

В моя район най-голямата детска градина е собственост на една полякиня и почти всичките й служители са имигранти, но въпреки това се чакаше почти 2 години, за да се уредиш. Повечето деца си бяха на канадци, не на имигранти, така че едва ли националността на собственика и работещите има по-голямо значение от условията и цените. Не знам дали е било така и в самото начало, може да им е трябвало време да се наложат и утвърдят.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

roumensp написа:В моя район най-голямата детска градина е собственост на една полякиня и почти всичките й служители са имигранти, но въпреки това се чакаше почти 2 години, за да се уредиш. Повечето деца си бяха на канадци, не на имигранти, така че едва ли националността на собственика и работещите има по-голямо значение от условията и цените. Не знам дали е било така и в самото начало, може да им е трябвало време да се наложат и утвърдят.
Благодаря ти за отговора!
А хората като клинетела харесваха ли обслужването, качеството на предлаганата услуга и цените? Нормално ми се струва да в доста трудно в началато като във всяко начало ,но примерите са показателни че е feasible and doable :)

Никола Вапцаров
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

tanyatais написа:
roumensp написа:В моя район най-голямата детска градина е собственост на една полякиня и почти всичките й служители са имигранти, но въпреки това се чакаше почти 2 години, за да се уредиш. Повечето деца си бяха на канадци, не на имигранти, така че едва ли националността на собственика и работещите има по-голямо значение от условията и цените. Не знам дали е било така и в самото начало, може да им е трябвало време да се наложат и утвърдят.
Благодаря ти за отговора!
А хората като клинетела харесваха ли обслужването, качеството на предлаганата услуга и цените? Нормално ми се струва да в доста трудно в началато като във всяко начало ,но примерите са показателни че е feasible and doable :)
Щом казвам, че се е чакало по 2 години, значи трябва да се е харесвала на хората.
Можеха да си позволят и по-ниски цени от конкуренцията, поради големия брой деца. Не знам какво е било оригиналното предназначение на сградата, но е доста голяма и децата бяха около 30. Не вярвам да е собственост на полякинята, вероятно я рентва. Това е и една от малкото градини, за които съм чувал да водят децата по разни паркове и мероприятия като кина, концерти и т.н. Също и ги учеха на разни неща, от типа на песни, четене, рисуване и т.н. и няколко пъти в годината организираха концерти, посещение на дядо Коледа и др. подобни. Имаше много хубав двор с 2-3 детски площадки и множество стаи с играчки. Но както и във всички останали градини в Канада, и тук децата спяха на едни подвижни постелки на земята ... нещо, което не се харесва на доста български майки... Просто си е канадска практика. Нямам идея дали и в Щатите е така, детето още беше много малко, когато се преместихме.
Цените при нас са според възрастта, колкото е по-малко детето, толкова е по-скъпо. Най-евтината целодневна градина е около 600, а най-скъпата - над 1000/месец. За половин ден е по-малко. Ако имаш 3 малки деца, вероятно по-изгодно ще е майката да не работи или да си наемеш гледачка.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Представям си ако предлагаха екстри :D като креватчета, какви щяха да са цените, а при тия за по $600 стават и много лоши неща. Обърнете внимание на това: "Because the daycare was in a private home and unlicensed, it was not subject to regular inspections, according to the Fraser Health Authority." Направо да ти настръхнат косите

http://www.vancouversun.com/news/Former ... story.html"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Сори за off-topic-a защото нямам намерение да отвличам темата в грешна посока, но е доста шокиращо че в страна като Канада където децата по принцип са приоритет (като бъдещето на нацията) няма установена система за грижи за деца до 6-7 годишна възраст.
БГ е светлинни години напред. Ние сме тук до Юни (живот и здраве) и аз записах малкият на детска градина да понаучи български. 40Лв максимум на месец в зависимост от дните на посещаемост. Здравословна храна включена в менюто. Дори не разрешават торти за рожденни дни. Медицинска сестра на смяна от сутрин до вечер, която преглежда децата (проверява им гърлото) преди да влязат в класните стаи. Отварят сутрин от 6 до 6 вечерта.. За да могат родителите да ходят на работа..
Имат установена учебна програма дори и за 5 годишните и според мен всичко е организирано на много добро ниво. Условията са прекрасни.. Аз съм приятно изненадан..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Павел написа:... а при тия за по $600 стават и много лоши неща. Обърнете внимание на това: "Because the daycare was in a private home and unlicensed, it was not subject to regular inspections, according to the Fraser Health Authority." ...
В първите месеци след пристигането ни и нашето дете ходи в едно такаво нелицензирано (т.е. незаконно) заведение, въртяно от една арабка ... Верно беше "да ти настръхнат косите" - беше събрала поне 5-6 деца в едно малко мазе, сополиви и посрани и се опитваше сама да се оправя ... абе пълна скръб. След няколко месеца намерихме доста по-добро място, макар и доста по-скъпо. Надявам се някой да я е натопил най-накрая ...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

ivandaman написа:Сори за off-topic-a защото нямам намерение да отвличам темата в грешна посока, но е доста шокиращо че в страна като Канада където децата по принцип са приоритет (като бъдещето на нацията) няма установена система за грижи за деца до 6-7 годишна възраст.
БГ е светлинни години напред. Ние сме тук до Юни (живот и здраве) и аз записах малкият на детска градина да понаучи български. 40Лв максимум на месец в зависимост от дните на посещаемост. Здравословна храна включена в менюто. Дори не разрешават торти за рожденни дни. Медицинска сестра на смяна от сутрин до вечер, която преглежда децата (проверява им гърлото) преди да влязат в класните стаи. Отварят сутрин от 6 до 6 вечерта.. За да могат родителите да ходят на работа..
Имат установена учебна програма дори и за 5 годишните и според мен всичко е организирано на много добро ниво. Условията са прекрасни.. Аз съм приятно изненадан..
Както казваше баба ми "което си е, си е" - на бялото черно не можем да кажем. Детските градини в Бг са на светлинни години от тукашните.

За да разведрим малко атмосферата, ако можеш на друго място да кажеш, Ванка, кво става из Кайлъка?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

ivandaman написа:Сори за off-topic-a защото нямам намерение да отвличам темата в грешна посока, но е доста шокиращо че в страна като Канада където децата по принцип са приоритет (като бъдещето на нацията) няма установена система за грижи за деца до 6-7 годишна възраст.
БГ е светлинни години напред. ..
Зависи в коя посока гледаш. :D

Като се сетя аз колко не обичах детската градина и че сестра ми се съдираше от рев май приоритетите са били насочени към това мама и тати да работят щото иначе не се живееше.

Аве добре, че институцията на бабите е добре развита в България да гледа децата 3 седмици след като отидат на детска градина за 3 дена и се разболеят. :tmi: Така беше с мойта деца, така беше и с племеницата.

По-добро от мама и тати няма за децата до 5 годишна възраст. :tmi:

Общо взето за това (поне в Албърта) детските ясли и градини не са на особена почит, защото децата са приоритет на семейството.

На 5 годишна възраст тръгват на предучилищна, обикновено половин ден.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Преди 36 години сьм ходил у Горубската детска градина и сме спали на креватчета и всеки си имаше шкафче за дрехите ,и това у соц Бьлгария .А тука у дьржавата на ебем ти кое пьрво место по стандарт на живота ,в 21 век когато космическите кораби браздят вселената ,децата спат на земи.Нека си направят сметката тия дето нон стоп тьрсят кусори на Бьлгария .
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Предполагам, че се спи по земята щото се пести квадратна площ, която е скъпа. В Бг някои градини са по-големи от тукашните у-ща.
Също така и заради отговорността и последствията, ако някое дете падне от кревата - лаярите ще се появат на минутата с бизнес-картички в ръце.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

tanyatais написа:Иване ,благодаря :)
Ти добре благодариш ма той постинга ми изчезнал, по добре познатата процедура като първи на нова страница. Да се надяваме, че ще се появи - след още четири :D

tanyatais

Мнение от tanyatais »

Докато пия кафе да споделя, че имам същите виждания задецата под 5/6 години и смятам,че по добро от мама и тате няма и затова си гледахме детето докато започна предучилищна по 6 часа на ден .Преди това ходеше за по 2-3 часа 2 пъти в седмицата в частна Монтесори и много й харесваше,но тук е практика градините да работят от 8-18 часа и това е дълъг 10 часов ден и за възрастен а, камо ли за бебе на 1 -2 години.
А относно екстри като легла, екскурзии ,посещение на музеи ,детски комюнити клубове с безплатни забавления за деца под 6 години , разходки до паркове и т.н.-това за мен е минимума ,който се прави всеки ден освен образователната програма . Тук за 8-9 часа на ден сме навън с трите деца поне 6 от тях и ми е важно да има в Канада, заради климатичните условия ,поне голяма градина за всекидневни пикници, игри на открито ,двойни колички за разходки навън до близки местности и т.н.
Това е и начин да опознаеш квартала, ерията си ,града ,както и да се имат тематични дни свързани с фестивали, сезони и специфични теми.
Ето например миналия петък правехме огромни картички (50 см) за Mother's Day ,вчера оцветявахме лица от геометрични фигури с червени носове ,заради днешния Red Nose Day и Science Day , а днес ще посетим Ирландски клуб за деца (безплатен) за да почетем и нарисуваме шапки от хартия за St Patrick's Day,онзи ден бяхме маскирани като любим приказен герой за World Book Day ...
По закон сама имам право тук дa гледам/обучавам не повече от 4 деца ,включително с моите под 6 години, но аз имам 2 и моето 3 ,които са заедно от две години и са като сестри,защото 3/4 дни в седмицата сме заедно по забави и игри.
След две седмици ще има 18 дневна Spring ваканция и съм изнамерила брошури за всички безплатни и платени дейности в околията ,за да сме някъде всеки ден по мероприятия и освен букви,смятане и писане да има и развлечения.
Запланувала съм :посещение до ферма (Dean's City Farm) и храненe на животните с гранули, посещение на Science Museum and National History Museum с експозоции за деца с различни експерименти и останки от реални динозаври ; пикник и обиколка из прекрасните видове цветя и храсти в цветната градина на Kew Gardens ; куклен театър с постановка за "Трите прасенца" ;спортен полуден от коммунити центъра ни ; плуване в местен басейн и игри на открито; фитнес посещение в зала за деца за гимнастика и с надуваем замък и трамплини ; всеки следобед сме в клуб наречен One o'clock club с организирани activities; скутер ден и излет в парка; библиотеката ни е веднъж в седмицата за Story time and Book days , днес е ден на науката и правим костюми като луд учен или смахнаt професор и т.н.
Важното ми е да съм до детето си и ще правя това докато не стане достатъчно самостоятелна ,след което може и да си работя по другата специланост- детски социален психолог :)Засега обожавам рабоата си на учител/ възпитател ,и ми се иска да продължа да я върша и в Канада.
Последно промяна от tanyatais на Пет Мар 15, 2013 5:51 am, променено общо 3 пъти.

Никола Вапцаров
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Павел написа:
За да разведрим малко атмосферата, ако можеш на друго място да кажеш, Ванка, кво става из Кайлъка?
Ще кажем няма страшно.. Ще намеря някоя друга тема в БГ секцията да не цапаме темата на девойката.. :y: :)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Публикувай отговор