miteto написа:Сега, да разбираме ли че вие двамата активно "давате рамо на протестите?
Мите, я си представи, че мадам ябълката всяка сутрин отива пред Парламента на Британска Колумбия и опъва една палатка с няколко плаката в подкрепа на протестите и така събира симпатии от местното население и пренася борбата на другия край на света. Предполагам по този начин напълно се е разграничила от "поканатчените" и "канадизираните", които не искат да имат нищо общо с безумия като национализации, забрани на партии, "народни" съдилища и какво там беше още от програмата на мухЪтЪ.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Народа ми се струва узрял за военна диктатура
То още от преди Бойко се подхвърляха реплики "абе само здрава ръка ще ни опрай нас"
Един военен преврат в момента ще стане много леко и безкръвно ако всички са така захласнати по безпартийното управление като някои съфорумници.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
optics написа:
Един военен преврат в момента ще стане много леко и безкръвно ако всички са така захласнати по безпартийното управление като някои съфорумници.
Ти сериозно ли?
В рамките на Европейския съюз? Надявам се българите не са дотолкова изкукали.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Направо един турчин за султан, ни партии ще има, ни разделение на властите.
А иначе аз още не съм се "поканатчил" достатъчно (каквото и да означава това), вчера заявих активната си позиция като гласувах със "ЗА" в една анкета на Фейсбук относно това дали подкрепяме намаляването на цената на наливната бира наполовина.
Народа ми се струва узрял за военна диктатура
То още от преди Бойко се подхвърляха реплики "абе само здрава ръка ще ни опрай нас"
"Да", ама "Не" - отдавна в България няма армия, особено смели личности за такива всеотдайни, решителни и значими за историята действия и много добре знаем защо и кой е виновен за това... останаха само мижави рантутници на държавата, та и тях да храни народа, че някои от тях и със задгранични, не им стига пасмината от "потомствени" политици... И безпартийно управление не значи непременно военна диктатура.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
roumensp написа:Направо един турчин за султан, ни партии ще има, ни разделение на властите.
А иначе аз още не съм се "поканатчил" достатъчно (каквото и да означава това), вчера заявих активната си позиция като гласувах със "ЗА" в една анкета на Фейсбук относно това дали подкрепяме намаляването на цената на наливната бира наполовина.
Явно не си щом все още те вълнува цената на наливната бира, а не си я правиш ти в къщи като повечето българи, които пестят от всичко, за да си купят заветната къща мечта тука и станат 100% канадци.
roumensp написа:Направо един турчин за султан, ни партии ще има, ни разделение на властите.
Явно не си щом все още те вълнува цената на наливната бира, а не си я правиш ти в къщи като повечето българи, които пестят от всичко, за да си купят заветната къща мечта тука и станат 100% канадци.
А тия са от "другите" българи лузърите. Спасов не го мешай с тях, той яде и пие в класни ресторанти, притежава солиден моргидж в най-прекрасната ерия и децата му учат в елитни училища... А забравих и съпругата му изкарва на квадрат спрямо неговия доход и е единствената жена професионалист в областта, в която работи в китната ни провинция ВС. При това без да си доучва тук... Недей изобщо да сравняваш несравними социални прослойки... Отивам да си приготвя наливната биричка, че ми шупна закваската докато да се изкажа и аз тука.
А тия са от "другите" българи лузърите. Спасов не го мешай с тях, той яде и пие в класни ресторанти, притежава солиден моргидж в най-прекрасната ерия и децата му учат в елитни училища... А забравих и съпругата му изкарва на квадрат спрямо неговия доход и е единствената жена професионалист в областта, в която работи в китната ни провинция ВС. При това без да си доучва тук... Недей изобщо да сравняваш несравними социални прослойки... Отивам да си приготвя наливната биричка, че ми шупна закваската докато да се изкажа и аз тука.
И ти можеш да го постигнеш, ако по-редовно изразяваш активната си гражданска позиция във Фейсбук и форума.
Пък ако прежалиш и малко пари за един билет до БГ, току-виж си се вредила в преразпределението на властта и после всички ще ти завиждаме.
Ябълке, плюеш ти по Виктория и Канада, но ако можеш да видиш в момента родният ти град ще ти стане доста тъжно... Хората не са излезли по улиците понеже са удовлетворени.. Глада, мизерията, отчаянието и разрухата са тотални.. Никой не е доволен и всички се оплакват.
Ха-ха-ха това ми хареса! Между другото аз само с един се запознах и слава богу скоро след това се разпознах, който си правеше бира и вино в къщи. Таково чудо не бях виждала, честно!
Дори и в България не съм правила нищо, па камо ли в Канада, където има всичко по магазините.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Bistra написа:Дори и в България не съм правила нищо, па камо ли в Канада, където има всичко по магазините.
Чак пък всичко ... поркане с метилов алкохол има ли ? Няма!
Леле, прав си! Още ми държи "топло" натравянето с коктейл Блъди Мери. Добре, че беше коктейл и то само един, щото ако беше чиста водка, нямаше да съм между живите вече.
Оттогава само като го видя и ми става лошо. Не мога да го пия, хич.
roumensp написа:Чак пък всичко ... поркане с метилов алкохол има ли ? Няма!
Права е Бистра като казва всичко, само не бих конкретизирал магазините, но наистина тука има всичко... Ами кетчуп, мая и захар, пък когато няма кетчуп, стават и други работи... ще се въздържа от подробности... мнозина правят парици за черни дни от тази далавера като предлагат домашна българска ракия... Та какво станало с метила?!