Наглост !
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Наглост !
Странджа, за теб съм Г-жа Бистра, плийз! 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Обмислял ли си някога вместо да обиждаш инакомислещите да се опиташ с доводи да ги убедиш, че твоята позиция също е аргументирана и заслужава уважение?Странджата написа:...да му тегля една...
Щото Агента също е на твоята/crusader позиция, само, че той освен да ругае може и да мисли.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Що бе блъди, кога те наругахablood написа:Обмислял ли си някога вместо да обиждаш инакомислещите да се опиташ с доводи да ги убедиш, че твоята позиция също е аргументирана и заслужава уважение?Странджата написа:...да му тегля една...
Щото Агента също е на твоята/crusader позиция, само, че той освен да ругае може и да мисли.

Гледай колко хора са писали по темата, но никой не се е сетил да 4естити 14-ти януари на IVAN1007 и ABLOOD.
4удя се оба4е, те помаците празнуват ли с ромите, или не. Наздраве

- ablood
- Обратна връзка:
Явно си много националистично настроен за да влагаш обида в намека, че някой е турчин/помак. С подобен успех можеш да обиждаш на "алжирец", "пуерториканец", "малайзиец", или каквото там различно от нас се сетиш. Обаче не го правиш, защото мозъчето ти не е попило промивките, че те са врагове и трябва да ги мразиш.scoubidou написа:Гледай колко хора са писали по темата, но никой не се е сетил да 4естити 14-ти януари на IVAN1007 и ABLOOD.
Интересно с какво сме по-добри от турците, та "турчин" да е обидно?
Въпросът се отнася и и за Странджата.
Какво означава България има нужда от нови герои? Да не им изтича срока за годност с времето?ablood написа:В такъв транзитен период е рано да се преценява какви герои са нужни на новото поколение.agent Ozo написа:Какво си мислим аз и ти за този или онзи, това няма никакво значение, Аблъд. Въпросът тук е какви са тенденциите във възпитанието и вярванията на децата и младото поколение.
Левски и Ботев са били нашите кумири през миналия век, но някои неща са се променили:
1.Портретите на Левски и Ботев бяха неизменно до този на Георги Димитров. Няма начин единият да падне, без да хвърли сянка върху другите.
2.Въпреки, че нямаме никакви причини да се съмняваме в идеализма на Ботев и Левски, вече имаме сериозни съмнения в смисъла от тяхното съпротивително движение.
3.Съвременните млади българи вече не възприемат турците като врагове и не ги асоциират директно с "5 века османско иго".
Така, че старите герои няма да бъдат забравени, но не могат да греят със същата яркост, както по времето на комунизма. Народът има нужда от нови и поради липса на достойни...
Какъв е според теб Мартин Лутър Кинг? И той ли ще бъде забравен? Имало ли е робство в Америка според теб? Колко време отне докато черен е имал право да се вози в автобус заедно с бели , да учи в бяло училище и тн...?
не на всяка цена свободата се измерва с кой каква власт e имал.
Добре, имало и българи на власт през Турско. Това означава ли че България е била свободна и демократична страна?
страни които са водили война с Османската империя.
Holy Roman Empire
Tsardom of Russia
Cossack Hetmanate
Poland–Lithuania
Republic of Venice
Habsburg Hungary
Kingdom of Croatia
Spanish Empire
Serbian rebels
Albanian rebels
Greek rebels
Bulgarian rebels
Помисли и каква религия изповядва Турция и какви религии са изповядват от страните от горния лист.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Преди доста години попаднах на стар вестник от Монтана или Северна или Южна Дакота не помня.
Там се изненадах като прочетoх на главната страница новини от войната на Федералните с Индианците а на втората страница новини от войната срещу Османската Империя. Останах с впечатлението че се следи от близо с интерес.Нещо като войната в Сирия в момента.
Там се изненадах като прочетoх на главната страница новини от войната на Федералните с Индианците а на втората страница новини от войната срещу Османската Империя. Останах с впечатлението че се следи от близо с интерес.Нещо като войната в Сирия в момента.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Обръщам се към Странджата и scoubidou!
Колеги, сдържайте емоциите си, никой не е длъжен да ви търпи обидите, най-малкото това говори лошо за вас. Освен това никой не ви е провокирал, за да го правите. Това че не сте съгласни с мнението на някой, не ви дава право да отправяте обиди по негов адрес. Ако не сте в състояние да спазвате цитираните правила, както и останалите такива, по-добре не пишете.
Колеги, сдържайте емоциите си, никой не е длъжен да ви търпи обидите, най-малкото това говори лошо за вас. Освен това никой не ви е провокирал, за да го правите. Това че не сте съгласни с мнението на някой, не ви дава право да отправяте обиди по негов адрес. Ако не сте в състояние да спазвате цитираните правила, както и останалите такива, по-добре не пишете.
Общи правила
1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.
2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
...........
Целта на правилата не е да се "слага мисълта в коловоз”, а да се изчистят темите от мнения, които не са по темата, да се предотвратят личните нападки, да се предостави среда за приятно прекарване, намиране на полезна информация и приятели във форума и т.н.
-
Г-н Модератор,много добре осъзнавам,че когато се отнасям по нелицеприятен начин към потребителя ablood,накърнявам собствения си авторитет във форума!Но както казах по-горе,това е най-малкото,което мога да направя след честите му,датиращи от дълго време философски ,,трактати,, поругаващи паметта на български герои и стотици хиляди невинни жертви!Ако за Вас и останалите от ръководното тяло,това е нормално,можете преспокойно да ме дезактивирате,аз нямам място във форум,в който се защитават административните норми,които аз в случая нарушавам,но не и човешки,морални,национални такива!
- ablood
- Обратна връзка:
Явно съм пропуснал поредното излияние на Странджата, но съдейки по реакцията на модераторите то не е било по-различно от предишните. Кой каквото може.
Имаме си забавна аномалия - Озо съзря в мен неоткрит патриот, докато Странджата намира само обиди към светините ни.
Странджа, призовавам те да ме сложиш в игнор листа си. Форумът ще стане много по-спокойно място.
Сериозно!
Имаме си забавна аномалия - Озо съзря в мен неоткрит патриот, докато Странджата намира само обиди към светините ни.
Странджа, призовавам те да ме сложиш в игнор листа си. Форумът ще стане много по-спокойно място.
Сериозно!
- Bistra
- Напуснал форума
Ами какво дириш тука, тогава?Странджата написа:аз нямам място във форум,в който се защитават административните норми,които аз в случая нарушавам,но не и човешки,морални,национални такива!
На мен пък ми писна да ви слушам на теб и групичка изцепките!
Като обиждаш сънародник, който не познаваш, пъзливо скрит зад ник не му ли нарушаваш човешките права, еле пък националните такива? И сигурно е страшно морално, изтипосвайки му и действителното име, та администрацията трябва и да поощрява действията ти отгоре на всичко?

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Ооооо...
Изтипосал ми е името!
С каква цел? Какво съм пропуснал?
Сякаш не мога да бъда разпознат от аватара си.
Предполагам твоето име на горд патриот заслужава дискретност.
Изтипосал ми е името!
С каква цел? Какво съм пропуснал?
Сякаш не мога да бъда разпознат от аватара си.
Предполагам твоето име на горд патриот заслужава дискретност.

- Bistra
- Напуснал форума
Не, бе...пак неразбрал.
Не съм чела какво ти е писал - беше изтрито. Имам предвид себе си. Не помниш ли? Хвалеше се, че пил кафе с мен, а аз нито го знам как се казва, още пък по-малко съм го виждала на живо....Пак ще заорат у "класите" и "чергите" сега.

Не съм чела какво ти е писал - беше изтрито. Имам предвид себе си. Не помниш ли? Хвалеше се, че пил кафе с мен, а аз нито го знам как се казва, още пък по-малко съм го виждала на живо....Пак ще заорат у "класите" и "чергите" сега.

- ablood
- Обратна връзка:
Не стана ясно какво искаш да кажеш.simeonovi написа:...
Би ли заел конкретна позиция!
Аблъд, то е ясно че тук желаната дискусия няма да се получи, а аз съм заинтригуван от темата за митовете в българската история и развенчаването им от гледна точка на съвременната историческа наука. Книгата на Божидар Димитров "Дванадесет мита в българската история" е част от личната ми библиотека. Тя също бе тутакси оплюта от редица съвременни историци, както и автора.
Та молбата ми е да дадеш линкове или заглавия на произведения, които подкрепят тезите ти, без да правиш коментар. Може и на лични.
Та молбата ми е да дадеш линкове или заглавия на произведения, които подкрепят тезите ти, без да правиш коментар. Може и на лични.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)