Наглост !

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Наглост !

Мнение от Bistra »

Странджа, за теб съм Г-жа Бистра, плийз! :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Странджата написа:...да му тегля една...
Обмислял ли си някога вместо да обиждаш инакомислещите да се опиташ с доводи да ги убедиш, че твоята позиция също е аргументирана и заслужава уважение?
Щото Агента също е на твоята/crusader позиция, само, че той освен да ругае може и да мисли.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
crusader

Мнение от crusader »

ablood написа:
Странджата написа:...да му тегля една...
Обмислял ли си някога вместо да обиждаш инакомислещите да се опиташ с доводи да ги убедиш, че твоята позиция също е аргументирана и заслужава уважение?
Щото Агента също е на твоята/crusader позиция, само, че той освен да ругае може и да мисли.
Що бе блъди, кога те наругах :drunk:
scoubidou

Мнение от scoubidou »

Гледай колко хора са писали по темата, но никой не се е сетил да 4естити 14-ти януари на IVAN1007 и ABLOOD.
4удя се оба4е, те помаците празнуват ли с ромите, или не. Наздраве :beer:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

scoubidou написа:Гледай колко хора са писали по темата, но никой не се е сетил да 4естити 14-ти януари на IVAN1007 и ABLOOD.
4удя се оба4е, те помаците празнуват ли с ромите, или не. Наздраве :beer:
Явно си много националистично настроен за да влагаш обида в намека, че някой е турчин/помак. С подобен успех можеш да обиждаш на "алжирец", "пуерториканец", "малайзиец", или каквото там различно от нас се сетиш. Обаче не го правиш, защото мозъчето ти не е попило промивките, че те са врагове и трябва да ги мразиш.

Интересно с какво сме по-добри от турците, та "турчин" да е обидно?

Въпросът се отнася и и за Странджата.
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

ablood написа:
agent Ozo написа:Какво си мислим аз и ти за този или онзи, това няма никакво значение, Аблъд. Въпросът тук е какви са тенденциите във възпитанието и вярванията на децата и младото поколение.
В такъв транзитен период е рано да се преценява какви герои са нужни на новото поколение.
Левски и Ботев са били нашите кумири през миналия век, но някои неща са се променили:
1.Портретите на Левски и Ботев бяха неизменно до този на Георги Димитров. Няма начин единият да падне, без да хвърли сянка върху другите.
2.Въпреки, че нямаме никакви причини да се съмняваме в идеализма на Ботев и Левски, вече имаме сериозни съмнения в смисъла от тяхното съпротивително движение.
3.Съвременните млади българи вече не възприемат турците като врагове и не ги асоциират директно с "5 века османско иго".

Така, че старите герои няма да бъдат забравени, но не могат да греят със същата яркост, както по времето на комунизма. Народът има нужда от нови и поради липса на достойни...
Какво означава България има нужда от нови герои? Да не им изтича срока за годност с времето?
Какъв е според теб Мартин Лутър Кинг? И той ли ще бъде забравен? Имало ли е робство в Америка според теб? Колко време отне докато черен е имал право да се вози в автобус заедно с бели , да учи в бяло училище и тн...?
не на всяка цена свободата се измерва с кой каква власт e имал.
Добре, имало и българи на власт през Турско. Това означава ли че България е била свободна и демократична страна?

страни които са водили война с Османската империя.
Holy Roman Empire
Tsardom of Russia
Cossack Hetmanate
Poland–Lithuania
Republic of Venice
Habsburg Hungary
Kingdom of Croatia
Spanish Empire
Serbian rebels
Albanian rebels
Greek rebels
Bulgarian rebels

Помисли и каква религия изповядва Турция и какви религии са изповядват от страните от горния лист.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Преди доста години попаднах на стар вестник от Монтана или Северна или Южна Дакота не помня.
Там се изненадах като прочетoх на главната страница новини от войната на Федералните с Индианците а на втората страница новини от войната срещу Османската Империя. Останах с впечатлението че се следи от близо с интерес.Нещо като войната в Сирия в момента.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Обръщам се към Странджата и scoubidou!
Колеги, сдържайте емоциите си, никой не е длъжен да ви търпи обидите, най-малкото това говори лошо за вас. Освен това никой не ви е провокирал, за да го правите. Това че не сте съгласни с мнението на някой, не ви дава право да отправяте обиди по негов адрес. Ако не сте в състояние да спазвате цитираните правила, както и останалите такива, по-добре не пишете.
Общи правила
1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.

2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
...........
Целта на правилата не е да се "слага мисълта в коловоз”, а да се изчистят темите от мнения, които не са по темата, да се предотвратят личните нападки, да се предостави среда за приятно прекарване, намиране на полезна информация и приятели във форума и т.н.
Странджата

Мнение от Странджата »

Г-н Модератор,много добре осъзнавам,че когато се отнасям по нелицеприятен начин към потребителя ablood,накърнявам собствения си авторитет във форума!Но както казах по-горе,това е най-малкото,което мога да направя след честите му,датиращи от дълго време философски ,,трактати,, поругаващи паметта на български герои и стотици хиляди невинни жертви!Ако за Вас и останалите от ръководното тяло,това е нормално,можете преспокойно да ме дезактивирате,аз нямам място във форум,в който се защитават административните норми,които аз в случая нарушавам,но не и човешки,морални,национални такива!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Явно съм пропуснал поредното излияние на Странджата, но съдейки по реакцията на модераторите то не е било по-различно от предишните. Кой каквото може.

Имаме си забавна аномалия - Озо съзря в мен неоткрит патриот, докато Странджата намира само обиди към светините ни.

Странджа, призовавам те да ме сложиш в игнор листа си. Форумът ще стане много по-спокойно място.
Сериозно!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Странджата написа:аз нямам място във форум,в който се защитават административните норми,които аз в случая нарушавам,но не и човешки,морални,национални такива!
Ами какво дириш тука, тогава?
На мен пък ми писна да ви слушам на теб и групичка изцепките!
Като обиждаш сънародник, който не познаваш, пъзливо скрит зад ник не му ли нарушаваш човешките права, еле пък националните такива? И сигурно е страшно морално, изтипосвайки му и действителното име, та администрацията трябва и да поощрява действията ти отгоре на всичко? :x
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ооооо...

Изтипосал ми е името!

С каква цел? Какво съм пропуснал?

Сякаш не мога да бъда разпознат от аватара си.

Предполагам твоето име на горд патриот заслужава дискретност. ;-)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не, бе...пак неразбрал. :lol:
Не съм чела какво ти е писал - беше изтрито. Имам предвид себе си. Не помниш ли? Хвалеше се, че пил кафе с мен, а аз нито го знам как се казва, още пък по-малко съм го виждала на живо....Пак ще заорат у "класите" и "чергите" сега. :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

simeonovi написа:...
Не стана ясно какво искаш да кажеш.
Би ли заел конкретна позиция!
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Аблъд, то е ясно че тук желаната дискусия няма да се получи, а аз съм заинтригуван от темата за митовете в българската история и развенчаването им от гледна точка на съвременната историческа наука. Книгата на Божидар Димитров "Дванадесет мита в българската история" е част от личната ми библиотека. Тя също бе тутакси оплюта от редица съвременни историци, както и автора.
Та молбата ми е да дадеш линкове или заглавия на произведения, които подкрепят тезите ти, без да правиш коментар. Може и на лични.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Заключено