Има ли заминали с работна виза TWP?
Re: Има ли заминали с работна виза TWP?
Някой не могат да припознаят градовете в Провинцията, в която живеят какво остава да имат полезно мнение по останалите Провинции и живота там ?
Аз съм на "забутано" място за имигранти, за 143 дни в годината, което ми позволява да съм където си поискам през останалите 222 дни в годината - какъв загубен имигрант съм, а ? Един колега от Университета се "буташе" във Ванкувър и след 6 месеца работеше само в неделя вечер, поради което се разкара от там и отиде в Манитоба. А освен, че е бразилец, последните 10 години живееше в Денвър.
Тук, бай да уей, има и стотици местно "загубеняци", които са тук заради работата, но така пак се връщаме на проблема на някои, че не им се РАБОТИ....
Аз съм на "забутано" място за имигранти, за 143 дни в годината, което ми позволява да съм където си поискам през останалите 222 дни в годината - какъв загубен имигрант съм, а ? Един колега от Университета се "буташе" във Ванкувър и след 6 месеца работеше само в неделя вечер, поради което се разкара от там и отиде в Манитоба. А освен, че е бразилец, последните 10 години живееше в Денвър.
Тук, бай да уей, има и стотици местно "загубеняци", които са тук заради работата, но така пак се връщаме на проблема на някои, че не им се РАБОТИ....
Ти правиш добре разликата между място за живот и място за работа, нали? Излишно е да питам... Къде ти е жената, децата, къщата? Това, че ти бачкаш 100 и не знам си колко дни някъде си, не означава, че си избрал място за живот там за себе си и семейството си. Не ме интересува какви туземски градчета постваш и от коя провинция, интересува ме къде живее семейството ти? Къде си харчиш заплатата и защо? Нали Канада е супер, и мястото е каквото си го направиш? Заведи жената и децата във Форт Нелсън, установете се там и тогава ми пробутвай тезата си. Също много съм любопитна колко струва къщето ти и студентския ти кредит от коя държава е и какви са ти лихвите по него? Ако може де, аз нали отказах да ти дам инфо за килограмите си, та и ти си в правото си де...
Последната информация ми е нужна, за да сравня стандартите, а не че нещо лично... 

Темата е за работа и хора с работна виза ? Ти къде видя някой да говори за живот ? Тази част обикновенно идва след работата, не преди нея. Ясно, че някой очакват да живеят още от червеното килимче от самолета и все се оплакват като не се получи, но това не е проблем на други. Одобрението ми беше за това, че някой са търсели и са намерили работа и с деца и с задължения - аз лично също съм такъв. Работил съм от 5-я ден та до днес - вече почти 9 години. Ти колко месеца имаш от по 80 часа работа седмично ? Аз има 3 такива. Не случайно цитирах част от пасажа, колкото и да не ти изнася.apple написа: Колкото до хилещия се мъдрец под нея, това за отговор на въпроса ли да го считам или по-скоро бягство от такъв. Последно САЩ или Канада е място за живот
А отностно моя отговор, аз ти написах такъв, но явно някой го е сметнал за неуместен, защото е видимо изтрит - ще се въздържа да го пиша пак, явно люботитството ти е преминало някоя граница, съжалявам.
Последно промяна от pumpy на Сря Яну 09, 2013 1:58 am, променено общо 1 път.
-
pumpy написа:Ето там е основния ПРОБЛЕМ. А местата са такива каквито си ги направиш - то и затова хубавата Виктория е последната дупка на кавала за някои......apple написа: ......не ща и да си помислям да живея..... дето имало работа ......

Ти се забий в някой смрадлив краварник в саскатун,а тогава ние ще се смеем като започнеш да ревеш.JITOMIR999 написа:pumpy написа:Ето там е основния ПРОБЛЕМ. А местата са такива каквито си ги направиш - то и затова хубавата Виктория е последната дупка на кавала за някои......apple написа: ......не ща и да си помислям да живея..... дето имало работа ......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
Чета ви само и не знам какво е станало с темата и с тривките
Не е по темата,но негативизмът ви е заразен
Кое ви кара да мислите ,че ние не сме преценили риска, региона и работата? И кой казва,че всичко е розов облак с росни капки ? Нима не оценявате факта,че пиша от друга страна ,а не от БГ и съм Имигрант и знам нелекия път на новопристигналият ? Много добре ми е ясно какво евентуално ни чака ,къде заминаваме и защо го правим и както не ввднъж споменах ,ако не ни допада ,понася или импонира семейно на нас -добрата стара втора майка Англия ни чака обратно
Задължена съм ви за полезните линкове
и за инфото ,но не така наивно .
Причините за заминаването ни съм ги описала на добра воля, не че имат отношение към казуса тук ,но не предполагах, че така ще се разводни и обезвери темата ,за което съжалявам аз ,а надявам се и онези,които го направиха.
Нас ни устройва да заминем по -бързо отколкото да чакаме 3-4 години за ПР ,и затова ще се съгласим на нещата да са под нивото ни тук относно регион и работа ,но това е наш премерен и дълго обмислян избор.
Попитах ви за заминали скоро с работна виза за дa получа, ако мога инфо от първа ръка,a не такова от предполагащи, заминали по друга процедура или заминали преди 7 години примерно ?

Кое ви кара да мислите ,че ние не сме преценили риска, региона и работата? И кой казва,че всичко е розов облак с росни капки ? Нима не оценявате факта,че пиша от друга страна ,а не от БГ и съм Имигрант и знам нелекия път на новопристигналият ? Много добре ми е ясно какво евентуално ни чака ,къде заминаваме и защо го правим и както не ввднъж споменах ,ако не ни допада ,понася или импонира семейно на нас -добрата стара втора майка Англия ни чака обратно

Причините за заминаването ни съм ги описала на добра воля, не че имат отношение към казуса тук ,но не предполагах, че така ще се разводни и обезвери темата ,за което съжалявам аз ,а надявам се и онези,които го направиха.
Нас ни устройва да заминем по -бързо отколкото да чакаме 3-4 години за ПР ,и затова ще се съгласим на нещата да са под нивото ни тук относно регион и работа ,но това е наш премерен и дълго обмислян избор.
Попитах ви за заминали скоро с работна виза за дa получа, ако мога инфо от първа ръка,a не такова от предполагащи, заминали по друга процедура или заминали преди 7 години примерно ?
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
И аз не разбирам защо им скочихте на хората
Питат, всички отговаряме, кой както може и колкото иска. Обясни им се за какво иде реч. От там нататък изобрът си е техен. Не че аз лично бих следвала техния избор, ама хората затова са различни. Пък ако се опарят, пък и да (ви) реват, какво толкова?! Казано им е ясно кое как го вижда всеки от постващите, не са деца да им се караме. Пък дори и децата имат (ограничено) право на избор
Аз лично не разбирам това голямо отвращение от Лондон, по-точно разбирам го, но причината за него я има и в Канада. Но както виждам, в Саскачуан май наистина няма да я има
А цена винаги има. И хората изглежда са готови да я платят. Ако са се надценили, ще си поемат пасивите и това е.
Таня, със здраве! И късмет!
P.S. Само не залитайте много по позитивното мислене - напоследък взеха нещо да го отричат психолози

Аз лично не разбирам това голямо отвращение от Лондон, по-точно разбирам го, но причината за него я има и в Канада. Но както виждам, в Саскачуан май наистина няма да я има

Таня, със здраве! И късмет!
P.S. Само не залитайте много по позитивното мислене - напоследък взеха нещо да го отричат психолози

Благодаря Дейзи, 
това се опитвах да кажа и аз , .
Явно сме преценили рисковете и неудачите ,но ако не стане надали бих ви "ревала "
тук,а бих си събрала багажа и обратно към вече познатото ми ежедневие и към цялото ми семейство в Англия ,които биха безкрайно щастливи ако се откажем и се върнем към Лондон/Англия .
Просто трябва да опитаме ,защото го обмисляме от много отдавна и няма да се примирим ако не се убедим сами дали аджеба става за нас или не.
Трябва ми инфо за въпроси за въпросника към интервюто, начините за отказ/ прием на ЛМО и общо взето впечатления от заминали по този регламент и личен инпут .
Бих се радвала някой да разкаже човешка ,смислена история на заминаване ,както в блоговете с плюсове и минуси ,защото чета такива дълги ,страхотно обяснителни истории само от англичани , но ми липсва нашенската гледна точка и опит? Ето за това говоря-систематизиарно,персонално и информативно :
http://britishexpats.com/articles/canada/uk-to-alberta/"
http://britishexpats.com/articles/canad ... one-month/"
http://britishexpats.com/articles/canad ... owefamily/"
http://britishexpats.com/blogs/derbichfamily/"

това се опитвах да кажа и аз , .
Явно сме преценили рисковете и неудачите ,но ако не стане надали бих ви "ревала "

Просто трябва да опитаме ,защото го обмисляме от много отдавна и няма да се примирим ако не се убедим сами дали аджеба става за нас или не.
Трябва ми инфо за въпроси за въпросника към интервюто, начините за отказ/ прием на ЛМО и общо взето впечатления от заминали по този регламент и личен инпут .
Бих се радвала някой да разкаже човешка ,смислена история на заминаване ,както в блоговете с плюсове и минуси ,защото чета такива дълги ,страхотно обяснителни истории само от англичани , но ми липсва нашенската гледна точка и опит? Ето за това говоря-систематизиарно,персонално и информативно :
http://britishexpats.com/articles/canada/uk-to-alberta/"
http://britishexpats.com/articles/canad ... one-month/"
http://britishexpats.com/articles/canad ... owefamily/"
http://britishexpats.com/blogs/derbichfamily/"
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
[quote="tanyatais"]Чета ви само и не знам какво е станало с темата и с тривките
и за инфото ,но не така наивно .
Попитах ви за заминали скоро с работна виза за дa получа, ако мога инфо от първа ръка,a не такова от предполагащи, заминали по друга процедура или заминали преди 7 години примерно ?[/quo
Чакай сега малко.Никой не ти се кара и не иска да те разколебае в намеренията ти.Само искаме да те предпазим защото местото което си си избрала за заселване е меко казано отвратително.Можеш само да четеш блогове и да гадаеш,но синямаш никаква реална преценка къде отиваш.Първо е голяма пустош и живота който ще водиш там е по вече от затворен и лишен от обичайните социални контакти които можеш да имаш в някой по цивилизован и развит град като например Торонто,Ванк. или Монтреал.Второ брой зима 5-6 месеца в годината с температури от -20 до -40 градуса.Трето народонаселението едва ли можеш да ги изтърпиш,предимно реднек пийпъл и твоите деца трябва да се адаптират в такава обстановка,нещо като вашите бъмове в англия обитаващи кенсълски жилища.
Казваш ,че за ПР процедурата от Англия за бритиш цитизен отнемала 3 години.Мен лично това много ме съмнява,аз лично знам швейцарци и белгийци в Монтреал които са минали тази процедура за по малко от година,но в Англия може и така да е.Но и 3 години да са мислиш ли,че пътя който си си избрала за да стигнеш до Ванкувър дали няма да ти отнеме пак толкова.Замисли се,имай малко търпение 2-3 год минават бързо и ще минат.Мини си процедурата за ПР и като бял човек върви тогава където си искаш,кеф ти Ванк. кеф ти Монтреал,даже и ще спестиш някоя и друга годинка затормозяващ живот в краварника наречан Саскачуан.
И един хинт от мен,погледни обявите в риал естей сайтовете за Ванкувър какви са цените на пропъртито.Сигурно с голямо учудване ще констатираш ,че цените за един и същ тип имот във Ванк. са два пъти по високи от такъв за Лондон и да не се окаже мечтата ти за бунгало на делтата един вид неизпълнима с последващите ти разочарования само заради един неправилен ход с пешката.

Попитах ви за заминали скоро с работна виза за дa получа, ако мога инфо от първа ръка,a не такова от предполагащи, заминали по друга процедура или заминали преди 7 години примерно ?[/quo
Чакай сега малко.Никой не ти се кара и не иска да те разколебае в намеренията ти.Само искаме да те предпазим защото местото което си си избрала за заселване е меко казано отвратително.Можеш само да четеш блогове и да гадаеш,но синямаш никаква реална преценка къде отиваш.Първо е голяма пустош и живота който ще водиш там е по вече от затворен и лишен от обичайните социални контакти които можеш да имаш в някой по цивилизован и развит град като например Торонто,Ванк. или Монтреал.Второ брой зима 5-6 месеца в годината с температури от -20 до -40 градуса.Трето народонаселението едва ли можеш да ги изтърпиш,предимно реднек пийпъл и твоите деца трябва да се адаптират в такава обстановка,нещо като вашите бъмове в англия обитаващи кенсълски жилища.
Казваш ,че за ПР процедурата от Англия за бритиш цитизен отнемала 3 години.Мен лично това много ме съмнява,аз лично знам швейцарци и белгийци в Монтреал които са минали тази процедура за по малко от година,но в Англия може и така да е.Но и 3 години да са мислиш ли,че пътя който си си избрала за да стигнеш до Ванкувър дали няма да ти отнеме пак толкова.Замисли се,имай малко търпение 2-3 год минават бързо и ще минат.Мини си процедурата за ПР и като бял човек върви тогава където си искаш,кеф ти Ванк. кеф ти Монтреал,даже и ще спестиш някоя и друга годинка затормозяващ живот в краварника наречан Саскачуан.
И един хинт от мен,погледни обявите в риал естей сайтовете за Ванкувър какви са цените на пропъртито.Сигурно с голямо учудване ще констатираш ,че цените за един и същ тип имот във Ванк. са два пъти по високи от такъв за Лондон и да не се окаже мечтата ти за бунгало на делтата един вид неизпълнима с последващите ти разочарования само заради един неправилен ход с пешката.
Благодаря за информацията
Това всичко ми е ясно ,чета от две години вече и за цените на имотите,и зa парцелите, за разрешителните за строеж, за ипотеката изисквания, за таксите и пътищата на отварянето на лимитед компания- bussiness ,за ПР и чакането , за климата и прочие. Няма нещо,което да ме изненада в това , други са ми щенията.
Апропо ,не съм го избрала аз това място ,а това са реално предложенията с работа с ЛМО ,което сме решили ,че ще търсим и приемем.
Аз кандидатствам за Open work permit за разлика от мъжа ми и няма да имам спирачки да бъда на по- цивилизовано място с детето. Пътуването е част от живота ни тук постоянно и сме свикнали и на трафици и на часове път за да се прибереш от работа и всякакви неудобства свързани с километри. Прекарваме понякога по 3 часа в двете посоки на ден за да се приберем у дома :ooooh:
Рискът е преценен и реално не така розово наистина ,но кризата е навсякъде, особено в Европа и смятам даже ,че ще сме една идея по-добре в заплащането ,дори и на вас да ви се струва зле, защото тук реално е доста по-зле след приемането на цяла Европа почти от 2005 насам
Нашите "бъмове" са навсякъде-Англия няма гета и класово разделение и сме свикнали във всеки втори квартал да има и блок с тях или няколко къщи с такива- няма проблем ако ще са такива и реднеците . Мерси отново за включванията на място:)

Това всичко ми е ясно ,чета от две години вече и за цените на имотите,и зa парцелите, за разрешителните за строеж, за ипотеката изисквания, за таксите и пътищата на отварянето на лимитед компания- bussiness ,за ПР и чакането , за климата и прочие. Няма нещо,което да ме изненада в това , други са ми щенията.
Апропо ,не съм го избрала аз това място ,а това са реално предложенията с работа с ЛМО ,което сме решили ,че ще търсим и приемем.
Аз кандидатствам за Open work permit за разлика от мъжа ми и няма да имам спирачки да бъда на по- цивилизовано място с детето. Пътуването е част от живота ни тук постоянно и сме свикнали и на трафици и на часове път за да се прибереш от работа и всякакви неудобства свързани с километри. Прекарваме понякога по 3 часа в двете посоки на ден за да се приберем у дома :ooooh:
Рискът е преценен и реално не така розово наистина ,но кризата е навсякъде, особено в Европа и смятам даже ,че ще сме една идея по-добре в заплащането ,дори и на вас да ви се струва зле, защото тук реално е доста по-зле след приемането на цяла Европа почти от 2005 насам

Нашите "бъмове" са навсякъде-Англия няма гета и класово разделение и сме свикнали във всеки втори квартал да има и блок с тях или няколко къщи с такива- няма проблем ако ще са такива и реднеците . Мерси отново за включванията на място:)
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
apple, не се обиждай, но сравнението между теб и tanyatais се налага от самосебе си. Ти говориш също толкова категорично и убедено в постовете си от преди тръгването. Цитираш с фанатична убеденост намерена в нета информация и обвиняваш в негативизъм и умишлено подвеждане всеки, който ти противоречи.
Бистра е права само наполовина в този си извод, че си приличате двете. Наполовина, защото не е права да очаква tanyatais да има твоето поведение и след пристигането. За мен от едното не следва непременно другото.
Но ако пък това се случи, ще излезе, ще трябва да се съгласим, че корелацията я има и да поздравим Бистра, че я е прозряла.
Бистра е права само наполовина в този си извод, че си приличате двете. Наполовина, защото не е права да очаква tanyatais да има твоето поведение и след пристигането. За мен от едното не следва непременно другото.
Но ако пък това се случи, ще излезе, ще трябва да се съгласим, че корелацията я има и да поздравим Бистра, че я е прозряла.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- ablood
- Обратна връзка:
Много ми е интересно авторката смятала ли се е за също така добре подготвена и осведомена при предишните си 2 емиграции?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Не -първата бях на 19 в 1999 ,а втората беше завръщане към БГ в 2008 ,където никога не бях работила излизайки като студентablood написа:Много ми е интересно авторката смятала ли се е за също така добре подготвена и осведомена при предишните си 2 емиграции?

А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
tanyatais написа:Не -първата бях на 19 в 1999 ,а втората беше завръщане към БГ в 2008 ,където никога не бях работила излизайки като студентablood написа:Много ми е интересно авторката смятала ли се е за също така добре подготвена и осведомена при предишните си 2 емиграции?Сега сме възрастни ,с дете и нещата не са тка лесни и безгрижни
А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?
Ние когато заминавахме нямаше нет и форуми.Така да се каже научихме после нещата в движение.
Бе то GPS и wifi нямаше и си ходехме с няколко карти по джобовете.Имаше само една книжка издадена от един българин живял в Канада който от първата до предпоследната страница обесняваше за престоя си как всеки ден разривал колата си от снега след като минал снегорина и на последната страница вече как му писнало от сняг,как счупил накрая лопатата и заминал за Флорида.
- Bistra
- Напуснал форума
Не. Думичка не съм прочела от Интернет. Имах човек, на който вярвах и знаех, че никога няма да ме остави.tanyatais написа:А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?
BTW, aз и до ден днешен си пазя картата в жабката - старомодна съм един вид. GPS - те често дават подвеждаща информация, чупят се и т.н. Абе, никога не е зле да имаш и резервен вариант.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")