Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
pumpy

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от pumpy »

Някой не могат да припознаят градовете в Провинцията, в която живеят какво остава да имат полезно мнение по останалите Провинции и живота там ?
Аз съм на "забутано" място за имигранти, за 143 дни в годината, което ми позволява да съм където си поискам през останалите 222 дни в годината - какъв загубен имигрант съм, а ? Един колега от Университета се "буташе" във Ванкувър и след 6 месеца работеше само в неделя вечер, поради което се разкара от там и отиде в Манитоба. А освен, че е бразилец, последните 10 години живееше в Денвър.
Тук, бай да уей, има и стотици местно "загубеняци", които са тук заради работата, но така пак се връщаме на проблема на някои, че не им се РАБОТИ....
apple

Мнение от apple »

Ти правиш добре разликата между място за живот и място за работа, нали? Излишно е да питам... Къде ти е жената, децата, къщата? Това, че ти бачкаш 100 и не знам си колко дни някъде си, не означава, че си избрал място за живот там за себе си и семейството си. Не ме интересува какви туземски градчета постваш и от коя провинция, интересува ме къде живее семейството ти? Къде си харчиш заплатата и защо? Нали Канада е супер, и мястото е каквото си го направиш? Заведи жената и децата във Форт Нелсън, установете се там и тогава ми пробутвай тезата си. Също много съм любопитна колко струва къщето ти и студентския ти кредит от коя държава е и какви са ти лихвите по него? Ако може де, аз нали отказах да ти дам инфо за килограмите си, та и ти си в правото си де... :lol: Последната информация ми е нужна, за да сравня стандартите, а не че нещо лично... ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

apple написа: Колкото до хилещия се мъдрец под нея, това за отговор на въпроса ли да го считам или по-скоро бягство от такъв. Последно САЩ или Канада е място за живот
Темата е за работа и хора с работна виза ? Ти къде видя някой да говори за живот ? Тази част обикновенно идва след работата, не преди нея. Ясно, че някой очакват да живеят още от червеното килимче от самолета и все се оплакват като не се получи, но това не е проблем на други. Одобрението ми беше за това, че някой са търсели и са намерили работа и с деца и с задължения - аз лично също съм такъв. Работил съм от 5-я ден та до днес - вече почти 9 години. Ти колко месеца имаш от по 80 часа работа седмично ? Аз има 3 такива. Не случайно цитирах част от пасажа, колкото и да не ти изнася.

А отностно моя отговор, аз ти написах такъв, но явно някой го е сметнал за неуместен, защото е видимо изтрит - ще се въздържа да го пиша пак, явно люботитството ти е преминало някоя граница, съжалявам.
Последно промяна от pumpy на Сря Яну 09, 2013 1:58 am, променено общо 1 път.
JITOMIR999

Мнение от JITOMIR999 »

pumpy написа:
apple написа: ......не ща и да си помислям да живея..... дето имало работа ......
Ето там е основния ПРОБЛЕМ. А местата са такива каквито си ги направиш - то и затова хубавата Виктория е последната дупка на кавала за някои......
:D :y: :y: :y: :y: :y: :y:
newcomer

Мнение от newcomer »

JITOMIR999 написа:
pumpy написа:
apple написа: ......не ща и да си помислям да живея..... дето имало работа ......
Ето там е основния ПРОБЛЕМ. А местата са такива каквито си ги направиш - то и затова хубавата Виктория е последната дупка на кавала за някои......
:D :y: :y: :y: :y: :y: :y:
Ти се забий в някой смрадлив краварник в саскатун,а тогава ние ще се смеем като започнеш да ревеш.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Чета ви само и не знам какво е станало с темата и с тривките |(
Не е по темата,но негативизмът ви е заразен :(
Кое ви кара да мислите ,че ние не сме преценили риска, региона и работата? И кой казва,че всичко е розов облак с росни капки ? Нима не оценявате факта,че пиша от друга страна ,а не от БГ и съм Имигрант и знам нелекия път на новопристигналият ? Много добре ми е ясно какво евентуално ни чака ,къде заминаваме и защо го правим и както не ввднъж споменах ,ако не ни допада ,понася или импонира семейно на нас -добрата стара втора майка Англия ни чака обратно :)
Задължена съм ви за полезните линкове :y: и за инфото ,но не така наивно .
Причините за заминаването ни съм ги описала на добра воля, не че имат отношение към казуса тук ,но не предполагах, че така ще се разводни и обезвери темата ,за което съжалявам аз ,а надявам се и онези,които го направиха.
Нас ни устройва да заминем по -бързо отколкото да чакаме 3-4 години за ПР ,и затова ще се съгласим на нещата да са под нивото ни тук относно регион и работа ,но това е наш премерен и дълго обмислян избор.
Попитах ви за заминали скоро с работна виза за дa получа, ако мога инфо от първа ръка,a не такова от предполагащи, заминали по друга процедура или заминали преди 7 години примерно ?
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

И аз не разбирам защо им скочихте на хората :^) Питат, всички отговаряме, кой както може и колкото иска. Обясни им се за какво иде реч. От там нататък изобрът си е техен. Не че аз лично бих следвала техния избор, ама хората затова са различни. Пък ако се опарят, пък и да (ви) реват, какво толкова?! Казано им е ясно кое как го вижда всеки от постващите, не са деца да им се караме. Пък дори и децата имат (ограничено) право на избор :)

Аз лично не разбирам това голямо отвращение от Лондон, по-точно разбирам го, но причината за него я има и в Канада. Но както виждам, в Саскачуан май наистина няма да я има :) А цена винаги има. И хората изглежда са готови да я платят. Ако са се надценили, ще си поемат пасивите и това е.

Таня, със здраве! И късмет!

P.S. Само не залитайте много по позитивното мислене - напоследък взеха нещо да го отричат психолози :)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Благодаря Дейзи, :hug:
това се опитвах да кажа и аз , . :peace:
Явно сме преценили рисковете и неудачите ,но ако не стане надали бих ви "ревала " :( тук,а бих си събрала багажа и обратно към вече познатото ми ежедневие и към цялото ми семейство в Англия ,които биха безкрайно щастливи ако се откажем и се върнем към Лондон/Англия .
Просто трябва да опитаме ,защото го обмисляме от много отдавна и няма да се примирим ако не се убедим сами дали аджеба става за нас или не.
Трябва ми инфо за въпроси за въпросника към интервюто, начините за отказ/ прием на ЛМО и общо взето впечатления от заминали по този регламент и личен инпут .
Бих се радвала някой да разкаже човешка ,смислена история на заминаване ,както в блоговете с плюсове и минуси ,защото чета такива дълги ,страхотно обяснителни истории само от англичани , но ми липсва нашенската гледна точка и опит? Ето за това говоря-систематизиарно,персонално и информативно :
http://britishexpats.com/articles/canada/uk-to-alberta/"
http://britishexpats.com/articles/canad ... one-month/"
http://britishexpats.com/articles/canad ... owefamily/"
http://britishexpats.com/blogs/derbichfamily/"

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

[quote="tanyatais"]Чета ви само и не знам какво е станало с темата и с тривките |(
Не е по темата,но негативизмът ви е заразен :(
Кое ви кара да мислите ,че ние не сме преценили риска, региона и работата? И кой казва,че всичко е розов облак с росни капки ? Нима не оценявате факта,че пиша от друга страна ,а не от БГ и съм Имигрант и знам нелекия път на новопристигналият ? Много добре ми е ясно какво евентуално ни чака ,къде заминаваме и защо го правим и както не ввднъж споменах ,ако не ни допада ,понася или импонира семейно на нас -добрата стара втора майка Англия ни чака обратно :)
Задължена съм ви за полезните линкове :y: и за инфото ,но не така наивно .
Причините за заминаването ни съм ги описала на добра воля, не че имат отношение към казуса тук ,но не предполагах, че така ще се разводни и обезвери темата ,за което съжалявам аз ,а надявам се и онези,които го направиха.
Нас ни устройва да заминем по -бързо отколкото да чакаме 3-4 години за ПР ,и затова ще се съгласим на нещата да са под нивото ни тук относно регион и работа ,но това е наш премерен и дълго обмислян избор.
Попитах ви за заминали скоро с работна виза за дa получа, ако мога инфо от първа ръка,a не такова от предполагащи, заминали по друга процедура или заминали преди 7 години примерно ?[/quo

Чакай сега малко.Никой не ти се кара и не иска да те разколебае в намеренията ти.Само искаме да те предпазим защото местото което си си избрала за заселване е меко казано отвратително.Можеш само да четеш блогове и да гадаеш,но синямаш никаква реална преценка къде отиваш.Първо е голяма пустош и живота който ще водиш там е по вече от затворен и лишен от обичайните социални контакти които можеш да имаш в някой по цивилизован и развит град като например Торонто,Ванк. или Монтреал.Второ брой зима 5-6 месеца в годината с температури от -20 до -40 градуса.Трето народонаселението едва ли можеш да ги изтърпиш,предимно реднек пийпъл и твоите деца трябва да се адаптират в такава обстановка,нещо като вашите бъмове в англия обитаващи кенсълски жилища.
Казваш ,че за ПР процедурата от Англия за бритиш цитизен отнемала 3 години.Мен лично това много ме съмнява,аз лично знам швейцарци и белгийци в Монтреал които са минали тази процедура за по малко от година,но в Англия може и така да е.Но и 3 години да са мислиш ли,че пътя който си си избрала за да стигнеш до Ванкувър дали няма да ти отнеме пак толкова.Замисли се,имай малко търпение 2-3 год минават бързо и ще минат.Мини си процедурата за ПР и като бял човек върви тогава където си искаш,кеф ти Ванк. кеф ти Монтреал,даже и ще спестиш някоя и друга годинка затормозяващ живот в краварника наречан Саскачуан.
И един хинт от мен,погледни обявите в риал естей сайтовете за Ванкувър какви са цените на пропъртито.Сигурно с голямо учудване ще констатираш ,че цените за един и същ тип имот във Ванк. са два пъти по високи от такъв за Лондон и да не се окаже мечтата ти за бунгало на делтата един вид неизпълнима с последващите ти разочарования само заради един неправилен ход с пешката.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

tanyatais

Мнение от tanyatais »

Благодаря за информацията :handshake:
Това всичко ми е ясно ,чета от две години вече и за цените на имотите,и зa парцелите, за разрешителните за строеж, за ипотеката изисквания, за таксите и пътищата на отварянето на лимитед компания- bussiness ,за ПР и чакането , за климата и прочие. Няма нещо,което да ме изненада в това , други са ми щенията.
Апропо ,не съм го избрала аз това място ,а това са реално предложенията с работа с ЛМО ,което сме решили ,че ще търсим и приемем.
Аз кандидатствам за Open work permit за разлика от мъжа ми и няма да имам спирачки да бъда на по- цивилизовано място с детето. Пътуването е част от живота ни тук постоянно и сме свикнали и на трафици и на часове път за да се прибереш от работа и всякакви неудобства свързани с километри. Прекарваме понякога по 3 часа в двете посоки на ден за да се приберем у дома :ooooh:
Рискът е преценен и реално не така розово наистина ,но кризата е навсякъде, особено в Европа и смятам даже ,че ще сме една идея по-добре в заплащането ,дори и на вас да ви се струва зле, защото тук реално е доста по-зле след приемането на цяла Европа почти от 2005 насам :(
Нашите "бъмове" са навсякъде-Англия няма гета и класово разделение и сме свикнали във всеки втори квартал да има и блок с тях или няколко къщи с такива- няма проблем ако ще са такива и реднеците . Мерси отново за включванията на място:)

Никола Вапцаров
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

apple, не се обиждай, но сравнението между теб и tanyatais се налага от самосебе си. Ти говориш също толкова категорично и убедено в постовете си от преди тръгването. Цитираш с фанатична убеденост намерена в нета информация и обвиняваш в негативизъм и умишлено подвеждане всеки, който ти противоречи.
Бистра е права само наполовина в този си извод, че си приличате двете. Наполовина, защото не е права да очаква tanyatais да има твоето поведение и след пристигането. За мен от едното не следва непременно другото.
Но ако пък това се случи, ще излезе, ще трябва да се съгласим, че корелацията я има и да поздравим Бистра, че я е прозряла. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Много ми е интересно авторката смятала ли се е за също така добре подготвена и осведомена при предишните си 2 емиграции?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

ablood написа:Много ми е интересно авторката смятала ли се е за също така добре подготвена и осведомена при предишните си 2 емиграции?
Не -първата бях на 19 в 1999 ,а втората беше завръщане към БГ в 2008 ,където никога не бях работила излизайки като студент :) Сега сме възрастни ,с дете и нещата не са тка лесни и безгрижни :)
А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:
ablood написа:Много ми е интересно авторката смятала ли се е за също така добре подготвена и осведомена при предишните си 2 емиграции?
Не -първата бях на 19 в 1999 ,а втората беше завръщане към БГ в 2008 ,където никога не бях работила излизайки като студент :) Сега сме възрастни ,с дете и нещата не са тка лесни и безгрижни :)
А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?

Ние когато заминавахме нямаше нет и форуми.Така да се каже научихме после нещата в движение.
Бе то GPS и wifi нямаше и си ходехме с няколко карти по джобовете.Имаше само една книжка издадена от един българин живял в Канада който от първата до предпоследната страница обесняваше за престоя си как всеки ден разривал колата си от снега след като минал снегорина и на последната страница вече как му писнало от сняг,как счупил накрая лопатата и заминал за Флорида.

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

tanyatais написа:А вие когато заминавахте не проучвахте ли нещата? Не четяхте ли с години ?
Не. Думичка не съм прочела от Интернет. Имах човек, на който вярвах и знаех, че никога няма да ме остави.
BTW, aз и до ден днешен си пазя картата в жабката - старомодна съм един вид. GPS - те често дават подвеждаща информация, чупят се и т.н. Абе, никога не е зле да имаш и резервен вариант. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Заключено