High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
apple

Re: High-rises в България

Мнение от apple »

JoroF написа:
ivanko13 написа:Като лоялен клиент на Адидас, ще говоря само за тях... Ако просто искаш нещо ефтино с логото на Адидас ще го намериш за 10 кинта... В Торонто на Орфус роуд съм си купувал за по 10 долара... Ако искаш качество под 25-30 долара забрави... Ако си истински фен и искаш да се покажеш с нещо като на долната снимка, тогава 100+...

Изображение
Сто долара за тоя полиестер,аи стига бе ,див требе да си за да ги дадеш
:y: :y: :y: :lol:
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Това е спИциален полиестер - дишащ и попиващ потта. ;)

Нямам идея обаче колко му е производствената цена.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
apple

Мнение от apple »

roumensp написа:
myhata II написа:Ако толкова много ви дразни момчето със снимките и проектите,вземете заключете темата или по добре я изтрийте и почнете да пишете за Канада или по добре за Ванкувър
За Ванкувър достатъчно се пише в медиите по целия свят, включително и в българските, че да се налага аз да го правя. ;)

А да сравняваш Торонто със София е смешно дори за човек на твоето интелектуално ниво.
Мда...прав си... ;)
The figures show people are far more likely to have their car stolen or be the victim of a break and enter in Vancouver than in New York City.
The report also said B.C. is first among Canadian provinces in health and the environment but worst when it comes to poverty.

That means B.C. has had the highest rate of poverty in Canada for the entire time the Liberals have been in power, said NDP finance critic Bruce Ralston.
http://www.cbc.ca/news/canada/british-c ... verty.html"
Glittering Vancouver is now the poverty capital of Canada
http://crosscut.com/2011/10/03/vancouve ... al-Canada/"
At the End Child Poverty Now! Panel at Langara College on January 25, Seymour Elementary teacher Carrie Gelson re-emphasized the needs of her young students, many of whom live under the poverty line and come to school hungry and without proper clothing. "We have more intense needs and less staff to meet them . . .The fact that our population is extremely vulnerable doesn't seem to matter," she told the audience.
http://www.openfile.ca/vancouver/vancou ... ld-poverty" Е вижда се, че не са само онези захаросани платени статийки за Ван, който бил раят на земята и най-доброто място за живеене... Може да се чете и така...и така...нали? Също както и за БГ. И снимки с "прелестни места и хора" могат да се намерят колкото щеш, ама айде няма нужда...който иска и сам ще си ги намери. ;)
pumpy

Мнение от pumpy »

apple написа:

That means B.C. has had the highest rate of poverty in Canada for the entire time the Liberals have been in power, said NDP finance critic Bruce Ralston.

Колко ли трябва да си закъсал за информация за да вярваш на някой от НДП да ти говори за управлението на либералите.....или не е важно какво се казва, зажното е да се вдига шум.......
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:
roumensp написа:
myhata II написа:Ако толкова много ви дразни момчето със снимките и проектите,вземете заключете темата или по добре я изтрийте и почнете да пишете за Канада или по добре за Ванкувър
За Ванкувър достатъчно се пише в медиите по целия свят, включително и в българските, че да се налага аз да го правя. ;)

А да сравняваш Торонто със София е смешно дори за човек на твоето интелектуално ниво.
Мда...прав си... ;)
The figures show people are far more likely to have their car stolen or be the victim of a break and enter in Vancouver than in New York City.
The report also said B.C. is first among Canadian provinces in health and the environment but worst when it comes to poverty.

http://www.cbc.ca/news/canada/british-c ... verty.html"
Glittering Vancouver is now the poverty capital of Canada
http://crosscut.com/2011/10/03/vancouve ... al-Canada/"
At the End Child Poverty Now! Panel at Langara College on January 25, Seymour Elementary teacher Carrie Gelson re-emphasized the needs of her young students, many of whom live under the poverty line and come to school hungry and without proper clothing. "We have more intense needs and less staff to meet them . . .The fact that our population is extremely vulnerable doesn't seem to matter," she told the audience.
http://www.openfile.ca/vancouver/vancou ... ld-poverty" Е вижда се, че не са само онези захаросани платени статийки за Ван, който бил раят на земята и най-доброто място за живеене... Може да се чете и така...и така...нали? Също както и за БГ. И снимки с "прелестни места и хора" могат да се намерят колкото щеш, ама айде няма нужда...който иска и сам ще си ги намери. ;)
Айдеее ... още един титан на мисълта дето ще се опитва да ме убеждава, че между Ванкувър и София почти няма разлика. Понеже аз нямам очи, та трябва да чета глупостите на другарите от NDP и на хора дето не са стъпвали в града за повече от 2 дена. :D
Имало било poverty - ще кажеш, че това е някакво уникално явление за големите градове по света. Сори, ама за разлика от другарите от NDP, аз нямам никакво желание да ми удържат 50% данъци, за да се подобри материалното положение на бъмовете, мързеливците и тия крави, дето са народили по 5-6 деца, без да си правят сметка дали могат да ги издържат.

Ето ти и най-последната "захаросана платена статийка": http://www.mercer.com/qualityofliving"
Интересно защо американците не се уреждат на първите места, след като имат най-много кинти, а пък отгоре на всичко Мърсър са американска фирма ... Както и защо в град номер 1, Виена, почти няма high-rises (от Wikipedia: "The number of high-rise buildings is kept low by building legislation aimed at preserving green areas and districts designated as world cultural heritage").
Последно промяна от roumensp на Сря Дек 12, 2012 4:07 am, променено общо 1 път.
apple

Мнение от apple »

То на вас все източниците са ви криви... ;) Същата информация я има и без NDP да е намесено, в случая те просто се възползват от нея! И едно е има бедност, а друто е "столица на бедността", нали? Направо сте смешни... :lol: И мита за града на благоденствието много лесно се разбива, нали? Тия даскали и те лъжат за недохранените и зле облечени ученици? Айде стига! От вашите офиси изгледа вероятно е друг, ама не лъжете хората - нека знаят, че има и друга реалност!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:То на вас все източниците са ви криви... ;) Същата информация я има и без NDP да е намесено, в случая те просто се възползват от нея! И едно е има бедност, а друто е "столица на бедността", нали? Направо сте смешни... :lol: И мита за града на благоденствието много лесно се разбива, нали? Тия даскали и те лъжат за недохранените и зле облечени ученици? Айде стига! От вашите офиси изгледа вероятно е друг, ама не лъжете хората - нека знаят, че има и друга реалност!
На даскалите пък хич не вярвам. Профсъюзът на даскалите и NDP са дупе и гащи. Преди 7-8 месеца стачкуваха за по-големи заплати, от типа на 90К, под предлог, че стачката била заради децата - били ги тъпчели по цели 25 човека в една стая и не можели да отделят на всеки необходимото внимание.
Ами ние в строителния техникум бяхме 44 човека в класа, но това не му пречеше да е едно от най-елитните училища и да дава едно от най-добрите средни образования.
За повечето от даскалите съм абсолютно сигурен, че собственото им благосъстояние и спокойствие са с много по-висок приоритет от фалшивата им загриженост за децата.

А че се намират недохранени и зле-облечени деца, не отричам. Ама не може всичко и за всички да е идеално, нали, засега поне няма такова място на света. Аз сравнявам, а не абсолютизирам нещата ... например за разлика от други, аз винаги съм считал, че Ванкувър е с най-смотаните пътища в сравнение с другите големи канадски градове.

А това, че е "столица на бедността" е пълна глупост, разбира се. Как може град, в който средната цена на жилище е около 600000, но в същото време близо 70% от хората са собственици и град, който редовно е на едно от първите места по всякакви класации и критерии да е "столица на бедността" не ми е ясно ... Смешни са тия дето пишат подобни глупости, ама нали и тукашните журналисти трябва някак си да си изкарват хляба ... :D

Но както и да е, тая тема беше "High-rises в България" и няма какво повече да обсъждаме Ванкувър.
Последно промяна от roumensp на Сря Дек 12, 2012 5:22 am, променено общо 1 път.
apple

Мнение от apple »

Но както и да е, тая тема беше "High-rises в България" и няма какво повече да обсъждаме Ванкувър.
Е да, когато фактите говорят дори и Румен /Спасов примерно/ мълчи? ;) Хубаво, да се върнем на темата...
Последно промяна от apple на Сря Дек 12, 2012 3:46 pm, променено общо 1 път.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:
Е да, когато фактите говорят дори и Румен /Спасов пимерно/ мълчи? ;) Хубаво, да се върнем на темата...
Не "пимерно", а наистина. За разлика от други аз нямам причина да крия истинското си име. Но не съм сина на Мирчо Спасов. :D
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

JoroF написа: Сто долара за тоя полиестер,аи стига бе ,див требе да си за да ги дадеш
Абе така е, и ми вмирисва мишниците за нула време... |(
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
apple

Мнение от apple »

roumensp написа:
apple написа:
Е да, когато фактите говорят дори и Румен /Спасов пимерно/ мълчи? ;) Хубаво, да се върнем на темата...
Не "пимерно", а наистина. За разлика от други аз нямам причина да крия истинското си име. Но не съм сина на Мирчо Спасов. :D
Щом до Р-то опряхме...аргументите май свършиха... ;) Айде пропуснатото Р е оправено, сега каква е темата? :?:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:
roumensp написа:
apple написа:
Щом до Р-то опряхме...аргументите май свършиха... ;) Айде пропуснатото Р е оправено, сега каква е темата? :?:
Нее бе, изобщо не се хващам за правописа ти, не съм от spell check полицията.
За аргументите ... и аз ти дадох достатъчно такива, ама ти май четеш само собствените си мнения.

А темата сега е "High-rises в България", ако ще казваш нещо по нея, казвай, ако не - приятен ден.
apple

Мнение от apple »

А това, че е "столица на бедността" е пълна глупост, разбира се. Как може град, в който средната цена на жилище е около 600000, но в същото време близо 70% от хората са собственици и град, който редовно е на едно от първите места по всякакви класации и критерии да е "столица на бедността" не ми е ясно ... Смешни са тия дето пишат подобни глупости, ама нали и тукашните журналисти трябва някак си да си изкарват хляба ... :D
Тая статистика откъде я извади, моля? 70 процента ама нанайсе... И освен това имоти пазаруват наедро азиатците, затова са такива цените. Имала съм вече спорове с няколко китайци и корейци на тази тема и да за мене е необяснимо, защо твърдят че цена от половин милион долара за талашитка е евтино. Не знам какви са им цените там, но те твърдят, че им е изгодно. В същото време въртят бизнеса и у китайско, пускат наематели по мазетата тук и живеят не лошо... Но това не е схемата на БГ емигранта в масовия му случай си мисля. Ама това пак не е по темата на човека. Май трябва към "Аз избрах Ванкувър" да се насочим ако ще вървим по тази линия на спорене...
Ena

Мнение от Ena »

Риторичен въпрос.
Ако според моите си разбирания животът ми е добър и съм щастлива, но не изпълнявам нито един от критериите на Ябълката за добър живот, живея ли добре се питам?
apple

Мнение от apple »

Ena написа:Риторичен въпрос.
Ако според моите си разбирания животът ми е добър и съм щастлива, но не изпълнявам нито един от критериите на Ябълката за добър живот, живея ли добре се питам?
Ти пък къде се видя в цялата схема? :?: Мисля, че обсъждахме проблемите в един канадски град, а не твоя личен живот и степен на удовлетвореност от него...
Публикувай отговор