apple написа:То на вас все източниците са ви криви...

Същата информация я има и без NDP да е намесено, в случая те просто се възползват от нея! И едно е има бедност, а друто е "столица на бедността", нали? Направо сте смешни...

И мита за града на благоденствието много лесно се разбива, нали? Тия даскали и те лъжат за недохранените и зле облечени ученици? Айде стига! От вашите офиси изгледа вероятно е друг, ама не лъжете хората - нека знаят, че има и друга реалност!
На даскалите пък хич не вярвам. Профсъюзът на даскалите и NDP са дупе и гащи. Преди 7-8 месеца стачкуваха за по-големи заплати, от типа на 90К, под предлог, че стачката била заради децата - били ги тъпчели по цели 25 човека в една стая и не можели да отделят на всеки необходимото внимание.
Ами ние в строителния техникум бяхме 44 човека в класа, но това не му пречеше да е едно от най-елитните училища и да дава едно от най-добрите средни образования.
За повечето от даскалите съм абсолютно сигурен, че собственото им благосъстояние и спокойствие са с много по-висок приоритет от фалшивата им загриженост за децата.
А че се намират недохранени и зле-облечени деца, не отричам. Ама не може всичко и за всички да е идеално, нали, засега поне няма такова място на света. Аз сравнявам, а не абсолютизирам нещата ... например за разлика от други, аз винаги съм считал, че Ванкувър е с най-смотаните пътища в сравнение с другите големи канадски градове.
А това, че е "столица на бедността" е пълна глупост, разбира се. Как може град, в който средната цена на жилище е около 600000, но в същото време близо 70% от хората са собственици и град, който редовно е на едно от първите места по всякакви класации и критерии да е "столица на бедността" не ми е ясно ... Смешни са тия дето пишат подобни глупости, ама нали и тукашните журналисти трябва някак си да си изкарват хляба ...
Но както и да е, тая тема беше "High-rises в България" и няма какво повече да обсъждаме Ванкувър.