Мите, една сериозна поправка. Освен "братята" гърци, най-голям отпор срещу самостоятелността на българската патриаршия по онова време идва също така и от страна на "братята" руснаци. Факт, както обича да казва мухЪтЪ.miteto написа:И още една бележка за елемента budtel - най-големите противници срещу признаване на самостоятелна Българска Патриаршия са били не турците, а православните "братя" гърци. Ама за да го знаеш това, трябва да не си спал в часовете по история и да си сънувал как америкаците правят пропаганда на капитализма и глобализацията със Star Wars
Тодор Живков последния голям български политик
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: Тодор Живков последния голям български политик
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
miteto написа:Въпросът е що ти не си там, дето социализма още живее (Куба или Северна Корея), ами си в лоното на дивашкия капитализъм (Северна Америка)?vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука?

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Тука Гайка си прав,така е ,всичко е интереси и ще си остане така !MrGeek написа:Мите, една сериозна поправка. Освен "братята" гърци, най-голям отпор срещу самостоятелността на българската патриаршия по онова време идва също така и от страна на "братята" руснаци. Факт, както обича да казва мухЪтЪ.miteto написа:И още една бележка за елемента budtel - най-големите противници срещу признаване на самостоятелна Българска Патриаршия са били не турците, а православните "братя" гърци. Ама за да го знаеш това, трябва да не си спал в часовете по история и да си сънувал как америкаците правят пропаганда на капитализма и глобализацията със Star Wars

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Какво нещо е пропагандата. Някои вече станаха доброволно еничари, от модерните, дето работят със слово. Аз между Турция и Русия предпочитам Русия. Вие си ходете в Турция, в Анадола.
- ablood
- Обратна връзка:
Как можа да изпишеш толкова неща, без да кажеш нищо. Само лай.vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука? Върни се в България и си развивай, свободно бизнеса, паси си кравите в развалините на заводите или оди да бачкаш в мината на Dundee Precious Metals. И понеже сте "едно си баба знае, едно си бае" да ви напомня, че точно тази тема беше за интервюто на Тодор Живков във 'Всяка Неделя" с акцент върху външният дълг на България и как той беше изфабрикуван и от кого? Дали не са били бандата телетъбис, а как мислиш? И защо ли се споменават имената на Световната Банка и МВФ? И как така мама му стара, докато ти църцориш в този форум старите глупости за капитализъм-комунизъм, Дъндее цветни метали например безпрепятствено изнася златото на България, външният министър му целува краката задето не бил уволнил никого от персонала, а отстрани посланник Джеймс Уорлик си пийва доволно питието.
Това не е моята идея за България, съмнявам се да е и на няйкй друг тука.
Някои хора освен старите глупости за това как на дядо му му били зели кравата и колко много работел, не можете и няма да измислите, защото истината е пред всички нас: Капиталистически модел наложен в България след 1989г е грандиозен по своите мащаби провал и сравним ако не и надминаващ всичките ни национални катастрофи. В сравнение със него социализма и Живков са недостижими висоти, славно минало за България.
BTW, по тезо краища blood, не се произнася, "блод".

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- MrGeek
- Путлер Капут
За твое сведение, другарю, Васил Левски се е опитвал да налее акъл в празните тикви на точно такива сънародници, които са били готови безпрекословно да заменят турското робство с руско такова, а по-късно в исторически план и с комунистическо-съветско. Ето това се е опитвал да промени човека - робската психика на българина и готовността да продаде родината си за жълти стотинки, за съжаление обаче напълно безуспешно. Както и други легендарни личности след него като Захари Стоянов и Стефан Стамболов (последния заклан зверски от същите тези "братя").budtel написа:Какво нещо е пропагандата. Някои вече станаха доброволно еничари, от модерните, дето работят със слово. Аз между Турция и Русия предпочитам Русия. Вие си ходете в Турция, в Анадола.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Може ли по-голям избор или ти ще ни определиш къде да ходим ? Аз например искам в Нова Зеландия. Може ли ???budtel написа:Какво нещо е пропагандата. Някои вече станаха доброволно еничари, от модерните, дето работят със слово. Аз между Турция и Русия предпочитам Русия. Вие си ходете в Турция, в Анадола.
А кой промотира и проведе "капиталистическия" модел в България след 1989 ? Американците или другарите от БКП и ДС? Кой според теб има интерес в България да няма истински капитализъм - американците или другарите, бивши съпартийци на "последния голям български политик" и техните творения - Илия Павлов, Георги Илиев, Доктора, Черепа и т.н. ? От последните 22 години БСП са били на власт пряко (Луканов, Виденов, Станишев) или чрез подставени лица (Попов, Беров, Сакса) 15 години. Защо допуснаха "дивашкия капитализъм"?vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука? Върни се в България и си развивай, свободно бизнеса, паси си кравите в развалините на заводите или оди да бачкаш в мината на Dundee Precious Metals. И понеже сте "едно си баба знае, едно си бае" да ви напомня, че точно тази тема беше за интервюто на Тодор Живков във 'Всяка Неделя" с акцент върху външният дълг на България и как той беше изфабрикуван и от кого? Дали не са били бандата телетъбис, а как мислиш? И защо ли се споменават имената на Световната Банка и МВФ? И как така мама му стара, докато ти църцориш в този форум старите глупости за капитализъм-комунизъм, Дъндее цветни метали например безпрепятствено изнася златото на България, външният министър му целува краката задето не бил уволнил никого от персонала, а отстрани посланник Джеймс Уорлик си пийва доволно питието.
Някои хора освен старите глупости за това как на дядо му му били зели кравата и колко много работел, не можете и няма да измислите, защото истината е пред всички нас: Капиталистически модел наложен в България след 1989г е грандиозен по своите мащаби провал и сравним ако не и надминаващ всичките ни национални катастрофи. В сравнение със него социализма и Живков са недостижими висоти, славно минало за България.
Наречи го плюене или родоотстъпничество, обаче според мен, народ, който вдига паметник (пряко и преносно) на селския хитрец и дребен диктатор и който продължава да избира комунистите и техните деца за управници, заслужава съдбата си.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
- MrGeek
- Путлер Капут
Емилчо, на ванилията тези подробности й минават през ушите като вечерен бриз. Няма да хванат дикиш. Нещо повече - всъщност "капиталистическия" модел в България се въвежда още преди 1989-та и то лично под мъдрото ръководство на въпросния правешки другар, патрон на темата. Ванилиите не са чували за Указ номер 56 и многобройните лаф-мохабети на тази тема от другаря Живков. Има тонове материал в тубата, запечатали историческите прозрения на правешкия гений относно социализма-недоносче. И то това е официалната политика. А ако човек прочете от малкото оцелели архиви на ДС, ще разбере, че капитализма червените другари са си го развивали още от 60-те години на миналия век, малко след прочутия Априлски пленум, т.е. точно след поемането на властта от правешкия властелин.emilcho написа:А кой промотира и проведе "капиталистическия" модел в България след 1989 ?

__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Значи искам да се уточни едно много важно нещоemilcho написа:А кой промотира и проведе "капиталистическия" модел в България след 1989 ? Американците или другарите от БКП и ДС? Кой според теб има интерес в България да няма истински капитализъм - американците или другарите, бивши съпартийци на "последния голям български политик" и техните творения - Илия Павлов, Георги Илиев, Доктора, Черепа и т.н. ? От последните 22 години БСП са били на власт пряко (Луканов, Виденов, Станишев) или чрез подставени лица (Попов, Беров, Сакса) 15 години. Защо допуснаха "дивашкия капитализъм"?vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука? Върни се в България и си развивай, свободно бизнеса, паси си кравите в развалините на заводите или оди да бачкаш в мината на Dundee Precious Metals. И понеже сте "едно си баба знае, едно си бае" да ви напомня, че точно тази тема беше за интервюто на Тодор Живков във 'Всяка Неделя" с акцент върху външният дълг на България и как той беше изфабрикуван и от кого? Дали не са били бандата телетъбис, а как мислиш? И защо ли се споменават имената на Световната Банка и МВФ? И как така мама му стара, докато ти църцориш в този форум старите глупости за капитализъм-комунизъм, Дъндее цветни метали например безпрепятствено изнася златото на България, външният министър му целува краката задето не бил уволнил никого от персонала, а отстрани посланник Джеймс Уорлик си пийва доволно питието.
Наречи го плюене или родоотстъпничество, обаче според мен, народ, който вдига паметник (пряко и преносно) на селския хитрец и дребен диктатор и който продължава да избира комунистите и техните деца за управници, заслужава съдбата си.
От съществуването си от 3 март 1878 година до ден днешен в България българския народ не е имал право на "ИЗБОР"
Всички до един са му били натрапвани !!
До ден днешен няма нито един достоен човек издигнат от коя и да е партия
Имаше едни леки проблясъци в ранните 90 години ,но много бързо ги смачкаха и изкараха от политиката!!!

Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
- Изгонен от форума
ще ти кажа защо братко, защото въпроса отива вече до кокъла. Тука съм заради високият им жизнен стадарт. Заради това и заради нищо друго. Писна ми да бачкам в бг за 500 лева, да живея в тесни апартаменти и в същото време да гледам как богаташите-наши и чужди грабят с пълни шепи от живота. Махнах се от там не толкова защото искам да съм като тях, а защото не искам да ги гледам. Дразни ме арогантността, лицемерието, неприкосновенността и алчността им. Дразни ме да гледам как обикновенните хора едвам свързват двата края, а капиталистическите парвенюта в съюз със западни и руски корпорации отнемат и последният им залък. Това първо.
Второ е че в няколкото държави от запада се стичат ресурсите на целия свят, те са да кажем 5% от световната популация, плюскат 70% от богатствата на света, и замърсяват още 70% от всички вредни емисии. Чесно ли е това как мислиш? Помисли си следващият път когато си прибереш седмичният чек, дали ако наистина имаше "свободна пазарна" икономика, ти щеше да се конкурираш с работниците от латинска амрика, индия или китай. И как така мама му стара, майка с 5 деца е принудена да чука камъни в кариера в африка а канадците се чудят дали да отиде в Куба или в Мексико на почивка?
Идеологията наречена "пазарна икономика" е пропаганден трик, обслужващ няколко цели:
-дава на чукани като тебе измамната сигурност че си конкурентен в един "отворен" пазар на труда
- в съюз с медиите подкопава и унищожава националните икономики на страните, естествените съпротивителни сили на обществата, подготвяйки ги за хищническо разграбване.
Знам, че извън силиците ви да се замислите ама ето сега едно много просто разсъждение: Ако приемем че "пазарната икономика" е магическото лекарство водещо към висок стандарт и развита икономика да си представим че приложим във всяка една държава по света пазарната икономока и тя постигне чудодейни резултати. Така бихме имали 10 милиарда жители на планетата пътуващи на екзотични почивки 1-2 пъти в годината. 2,5 милиарда семейства всяко с голяма къща в центъра на града, с 2 коли и хамерикански начин на живот. Как тогава кажи ми почивката ти в Куба ще е 400 долара за седмица с плюскането на корем след като предположихме, че и в Куба "пазарната икономика" им е осигурила висок стандарт? Кой балама ще ти лиже гъза тогава за $400 на седмица+самолета, хотела и т.н.? И колко гориво и самолети са нужни за всичко това?
Истината драги мой, е че капитализма е паразит заграбващ ресурсите на света и няма нищо "свободно" нито "пазарно" в него. Той (капитализма), както и твоя и дори моя стандарт на живот тук на Запад се дължи на пладнешкият грабеж на останалата част от света- петрол от близкият изток и латинска америка, храни, ценни метли ,суровини и дори човешка плът стичаща се от целият свят насам. А на милата ни родина е отредено място на дойна крава в цялата тази картинка.
Второ е че в няколкото държави от запада се стичат ресурсите на целия свят, те са да кажем 5% от световната популация, плюскат 70% от богатствата на света, и замърсяват още 70% от всички вредни емисии. Чесно ли е това как мислиш? Помисли си следващият път когато си прибереш седмичният чек, дали ако наистина имаше "свободна пазарна" икономика, ти щеше да се конкурираш с работниците от латинска амрика, индия или китай. И как така мама му стара, майка с 5 деца е принудена да чука камъни в кариера в африка а канадците се чудят дали да отиде в Куба или в Мексико на почивка?
Идеологията наречена "пазарна икономика" е пропаганден трик, обслужващ няколко цели:
-дава на чукани като тебе измамната сигурност че си конкурентен в един "отворен" пазар на труда
- в съюз с медиите подкопава и унищожава националните икономики на страните, естествените съпротивителни сили на обществата, подготвяйки ги за хищническо разграбване.
Знам, че извън силиците ви да се замислите ама ето сега едно много просто разсъждение: Ако приемем че "пазарната икономика" е магическото лекарство водещо към висок стандарт и развита икономика да си представим че приложим във всяка една държава по света пазарната икономока и тя постигне чудодейни резултати. Така бихме имали 10 милиарда жители на планетата пътуващи на екзотични почивки 1-2 пъти в годината. 2,5 милиарда семейства всяко с голяма къща в центъра на града, с 2 коли и хамерикански начин на живот. Как тогава кажи ми почивката ти в Куба ще е 400 долара за седмица с плюскането на корем след като предположихме, че и в Куба "пазарната икономика" им е осигурила висок стандарт? Кой балама ще ти лиже гъза тогава за $400 на седмица+самолета, хотела и т.н.? И колко гориво и самолети са нужни за всичко това?
Истината драги мой, е че капитализма е паразит заграбващ ресурсите на света и няма нищо "свободно" нито "пазарно" в него. Той (капитализма), както и твоя и дори моя стандарт на живот тук на Запад се дължи на пладнешкият грабеж на останалата част от света- петрол от близкият изток и латинска америка, храни, ценни метли ,суровини и дори човешка плът стичаща се от целият свят насам. А на милата ни родина е отредено място на дойна крава в цялата тази картинка.
Да разбира се че се кефя, но явно не е било достатъчно за съжаление! Сега разбирам защо не си научил нищо от историята. Защото не само учителката си си вбесявал...ablood написа:Идеята за Белене, Скравена и др била хубаво нещо, а?
Кефиш ли се, че много хора мислещи като мен са изгнили там?
А колкото до учителката ми по история (шNб@н@ комунистическа баба), редовно я вбесявах сравнявайки казаното от нея с наученото от дядовците и родителите ми. Сякаш бяха два съвсем различни филма с еднакви герои - историята и "историята" представена от комунистите.

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
-
Aз го попитах защо не отиде в Беларус,ама явно имаше пяна за бръснене в очите,ушите или типично по партийному се направи на дръж ми каскета!miteto написа:Въпросът е що ти не си там, дето социализма още живее (Куба или Северна Корея), ами си в лоното на дивашкия капитализъм (Северна Америка)?vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука?
emilcho в едно нещо си неоспоримо прав и то е, че всички са маскари!!! Но аз не мога да се съглася с някои дами и господа, че хората, които са си проливали съвсем съзнателно кръвта за свободата на България е било напразно! 

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
vaniliq написа:Тука съм заради високият им жизнен стадарт. Заради това и заради нищо друго. Заради това и заради нищо друго. Писна ми да бачкам в бг за 500 лева, да живея в тесни апартаменти и в същото време да гледам как богаташите-наши и чужди грабят с пълни шепи от живота.
vaniliq написа:Той (капитализма), както и твоя и дори моя стандарт на живот тук на Запад се дължи на пладнешкият грабеж на останалата част от света- петрол от близкият изток и латинска америка, храни, ценни метли ,суровини и дори човешка плът стичаща се от целият свят насам. А на милата ни родина е отредено място на дойна крава в цялата тази картинка .
Поне да не ги беше написал тези две неща в едно мнение.
Значи в България не можеш да ги гледаш, а тук ги изтърпяваш някак си. Нали знаеш, че тоя дето седи с престъпниците и се възползва от награбеното също се смята за бандит? Сигурно много те мъчи съвестта.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001