Тодор Живков последния голям български политик

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Тодор Живков последния голям български политик

Мнение от MrGeek »

miteto написа:И още една бележка за елемента budtel - най-големите противници срещу признаване на самостоятелна Българска Патриаршия са били не турците, а православните "братя" гърци. Ама за да го знаеш това, трябва да не си спал в часовете по история и да си сънувал как америкаците правят пропаганда на капитализма и глобализацията със Star Wars :rofl:
Мите, една сериозна поправка. Освен "братята" гърци, най-голям отпор срещу самостоятелността на българската патриаршия по онова време идва също така и от страна на "братята" руснаци. Факт, както обича да казва мухЪтЪ.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

miteto написа:
vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука?
Въпросът е що ти не си там, дето социализма още живее (Куба или Северна Корея), ами си в лоното на дивашкия капитализъм (Северна Америка)?
:bully: А ся де,Канада няма нищо общо с дивашкия капитализъм,който и да хванеш от улицата и в Канада и в Щатите ще ти каже че в Канада се строи комунизъм !! 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

MrGeek написа:
miteto написа:И още една бележка за елемента budtel - най-големите противници срещу признаване на самостоятелна Българска Патриаршия са били не турците, а православните "братя" гърци. Ама за да го знаеш това, трябва да не си спал в часовете по история и да си сънувал как америкаците правят пропаганда на капитализма и глобализацията със Star Wars :rofl:
Мите, една сериозна поправка. Освен "братята" гърци, най-голям отпор срещу самостоятелността на българската патриаршия по онова време идва също така и от страна на "братята" руснаци. Факт, както обича да казва мухЪтЪ.
Тука Гайка си прав,така е ,всичко е интереси и ще си остане така ! :y:
Стефан Цанев
budtel

Мнение от budtel »

Какво нещо е пропагандата. Някои вече станаха доброволно еничари, от модерните, дето работят със слово. Аз между Турция и Русия предпочитам Русия. Вие си ходете в Турция, в Анадола.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука? Върни се в България и си развивай, свободно бизнеса, паси си кравите в развалините на заводите или оди да бачкаш в мината на Dundee Precious Metals. И понеже сте "едно си баба знае, едно си бае" да ви напомня, че точно тази тема беше за интервюто на Тодор Живков във 'Всяка Неделя" с акцент върху външният дълг на България и как той беше изфабрикуван и от кого? Дали не са били бандата телетъбис, а как мислиш? И защо ли се споменават имената на Световната Банка и МВФ? И как така мама му стара, докато ти църцориш в този форум старите глупости за капитализъм-комунизъм, Дъндее цветни метали например безпрепятствено изнася златото на България, външният министър му целува краката задето не бил уволнил никого от персонала, а отстрани посланник Джеймс Уорлик си пийва доволно питието.
Това не е моята идея за България, съмнявам се да е и на няйкй друг тука.
Някои хора освен старите глупости за това как на дядо му му били зели кравата и колко много работел, не можете и няма да измислите, защото истината е пред всички нас: Капиталистически модел наложен в България след 1989г е грандиозен по своите мащаби провал и сравним ако не и надминаващ всичките ни национални катастрофи. В сравнение със него социализма и Живков са недостижими висоти, славно минало за България.
Как можа да изпишеш толкова неща, без да кажеш нищо. Само лай.

BTW, по тезо краища blood, не се произнася, "блод". ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

budtel написа:Какво нещо е пропагандата. Някои вече станаха доброволно еничари, от модерните, дето работят със слово. Аз между Турция и Русия предпочитам Русия. Вие си ходете в Турция, в Анадола.
За твое сведение, другарю, Васил Левски се е опитвал да налее акъл в празните тикви на точно такива сънародници, които са били готови безпрекословно да заменят турското робство с руско такова, а по-късно в исторически план и с комунистическо-съветско. Ето това се е опитвал да промени човека - робската психика на българина и готовността да продаде родината си за жълти стотинки, за съжаление обаче напълно безуспешно. Както и други легендарни личности след него като Захари Стоянов и Стефан Стамболов (последния заклан зверски от същите тези "братя").
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа:Какво нещо е пропагандата. Някои вече станаха доброволно еничари, от модерните, дето работят със слово. Аз между Турция и Русия предпочитам Русия. Вие си ходете в Турция, в Анадола.
Може ли по-голям избор или ти ще ни определиш къде да ходим ? Аз например искам в Нова Зеландия. Може ли ???
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука? Върни се в България и си развивай, свободно бизнеса, паси си кравите в развалините на заводите или оди да бачкаш в мината на Dundee Precious Metals. И понеже сте "едно си баба знае, едно си бае" да ви напомня, че точно тази тема беше за интервюто на Тодор Живков във 'Всяка Неделя" с акцент върху външният дълг на България и как той беше изфабрикуван и от кого? Дали не са били бандата телетъбис, а как мислиш? И защо ли се споменават имената на Световната Банка и МВФ? И как така мама му стара, докато ти църцориш в този форум старите глупости за капитализъм-комунизъм, Дъндее цветни метали например безпрепятствено изнася златото на България, външният министър му целува краката задето не бил уволнил никого от персонала, а отстрани посланник Джеймс Уорлик си пийва доволно питието.
Някои хора освен старите глупости за това как на дядо му му били зели кравата и колко много работел, не можете и няма да измислите, защото истината е пред всички нас: Капиталистически модел наложен в България след 1989г е грандиозен по своите мащаби провал и сравним ако не и надминаващ всичките ни национални катастрофи. В сравнение със него социализма и Живков са недостижими висоти, славно минало за България.
А кой промотира и проведе "капиталистическия" модел в България след 1989 ? Американците или другарите от БКП и ДС? Кой според теб има интерес в България да няма истински капитализъм - американците или другарите, бивши съпартийци на "последния голям български политик" и техните творения - Илия Павлов, Георги Илиев, Доктора, Черепа и т.н. ? От последните 22 години БСП са били на власт пряко (Луканов, Виденов, Станишев) или чрез подставени лица (Попов, Беров, Сакса) 15 години. Защо допуснаха "дивашкия капитализъм"?
Наречи го плюене или родоотстъпничество, обаче според мен, народ, който вдига паметник (пряко и преносно) на селския хитрец и дребен диктатор и който продължава да избира комунистите и техните деца за управници, заслужава съдбата си.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

emilcho написа:А кой промотира и проведе "капиталистическия" модел в България след 1989 ?
Емилчо, на ванилията тези подробности й минават през ушите като вечерен бриз. Няма да хванат дикиш. Нещо повече - всъщност "капиталистическия" модел в България се въвежда още преди 1989-та и то лично под мъдрото ръководство на въпросния правешки другар, патрон на темата. Ванилиите не са чували за Указ номер 56 и многобройните лаф-мохабети на тази тема от другаря Живков. Има тонове материал в тубата, запечатали историческите прозрения на правешкия гений относно социализма-недоносче. И то това е официалната политика. А ако човек прочете от малкото оцелели архиви на ДС, ще разбере, че капитализма червените другари са си го развивали още от 60-те години на миналия век, малко след прочутия Априлски пленум, т.е. точно след поемането на властта от правешкия властелин. :D
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

emilcho написа:
А кой промотира и проведе "капиталистическия" модел в България след 1989 ? Американците или другарите от БКП и ДС? Кой според теб има интерес в България да няма истински капитализъм - американците или другарите, бивши съпартийци на "последния голям български политик" и техните творения - Илия Павлов, Георги Илиев, Доктора, Черепа и т.н. ? От последните 22 години БСП са били на власт пряко (Луканов, Виденов, Станишев) или чрез подставени лица (Попов, Беров, Сакса) 15 години. Защо допуснаха "дивашкия капитализъм"?
Наречи го плюене или родоотстъпничество, обаче според мен, народ, който вдига паметник (пряко и преносно) на селския хитрец и дребен диктатор и който продължава да избира комунистите и техните деца за управници, заслужава съдбата си.
Значи искам да се уточни едно много важно нещо
От съществуването си от 3 март 1878 година до ден днешен в България българския народ не е имал право на "ИЗБОР"
Всички до един са му били натрапвани !!
До ден днешен няма нито един достоен човек издигнат от коя и да е партия
Имаше едни леки проблясъци в ранните 90 години ,но много бързо ги смачкаха и изкараха от политиката!!! 8)
Стефан Цанев
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

ще ти кажа защо братко, защото въпроса отива вече до кокъла. Тука съм заради високият им жизнен стадарт. Заради това и заради нищо друго. Писна ми да бачкам в бг за 500 лева, да живея в тесни апартаменти и в същото време да гледам как богаташите-наши и чужди грабят с пълни шепи от живота. Махнах се от там не толкова защото искам да съм като тях, а защото не искам да ги гледам. Дразни ме арогантността, лицемерието, неприкосновенността и алчността им. Дразни ме да гледам как обикновенните хора едвам свързват двата края, а капиталистическите парвенюта в съюз със западни и руски корпорации отнемат и последният им залък. Това първо.
Второ е че в няколкото държави от запада се стичат ресурсите на целия свят, те са да кажем 5% от световната популация, плюскат 70% от богатствата на света, и замърсяват още 70% от всички вредни емисии. Чесно ли е това как мислиш? Помисли си следващият път когато си прибереш седмичният чек, дали ако наистина имаше "свободна пазарна" икономика, ти щеше да се конкурираш с работниците от латинска амрика, индия или китай. И как така мама му стара, майка с 5 деца е принудена да чука камъни в кариера в африка а канадците се чудят дали да отиде в Куба или в Мексико на почивка?
Идеологията наречена "пазарна икономика" е пропаганден трик, обслужващ няколко цели:
-дава на чукани като тебе измамната сигурност че си конкурентен в един "отворен" пазар на труда
- в съюз с медиите подкопава и унищожава националните икономики на страните, естествените съпротивителни сили на обществата, подготвяйки ги за хищническо разграбване.
Знам, че извън силиците ви да се замислите ама ето сега едно много просто разсъждение: Ако приемем че "пазарната икономика" е магическото лекарство водещо към висок стандарт и развита икономика да си представим че приложим във всяка една държава по света пазарната икономока и тя постигне чудодейни резултати. Така бихме имали 10 милиарда жители на планетата пътуващи на екзотични почивки 1-2 пъти в годината. 2,5 милиарда семейства всяко с голяма къща в центъра на града, с 2 коли и хамерикански начин на живот. Как тогава кажи ми почивката ти в Куба ще е 400 долара за седмица с плюскането на корем след като предположихме, че и в Куба "пазарната икономика" им е осигурила висок стандарт? Кой балама ще ти лиже гъза тогава за $400 на седмица+самолета, хотела и т.н.? И колко гориво и самолети са нужни за всичко това?
Истината драги мой, е че капитализма е паразит заграбващ ресурсите на света и няма нищо "свободно" нито "пазарно" в него. Той (капитализма), както и твоя и дори моя стандарт на живот тук на Запад се дължи на пладнешкият грабеж на останалата част от света- петрол от близкият изток и латинска америка, храни, ценни метли ,суровини и дори човешка плът стичаща се от целият свят насам. А на милата ни родина е отредено място на дойна крава в цялата тази картинка.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

ablood написа:Идеята за Белене, Скравена и др била хубаво нещо, а?
Кефиш ли се, че много хора мислещи като мен са изгнили там?
А колкото до учителката ми по история (шNб@н@ комунистическа баба), редовно я вбесявах сравнявайки казаното от нея с наученото от дядовците и родителите ми. Сякаш бяха два съвсем различни филма с еднакви герои - историята и "историята" представена от комунистите.
Да разбира се че се кефя, но явно не е било достатъчно за съжаление! Сега разбирам защо не си научил нищо от историята. Защото не само учителката си си вбесявал... :smack:
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Странджата

Мнение от Странджата »

miteto написа:
vaniliq написа:Аблоде, аз съм тука щото социализма и България са унищожени и заменени с дивашки капиталистически марионетки. Въпроса е ти защо си тука?
Въпросът е що ти не си там, дето социализма още живее (Куба или Северна Корея), ами си в лоното на дивашкия капитализъм (Северна Америка)?
Aз го попитах защо не отиде в Беларус,ама явно имаше пяна за бръснене в очите,ушите или типично по партийному се направи на дръж ми каскета!
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

emilcho в едно нещо си неоспоримо прав и то е, че всички са маскари!!! Но аз не мога да се съглася с някои дами и господа, че хората, които са си проливали съвсем съзнателно кръвта за свободата на България е било напразно! :@
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
speedy

Мнение от speedy »

vaniliq написа:Тука съм заради високият им жизнен стадарт. Заради това и заради нищо друго. Заради това и заради нищо друго. Писна ми да бачкам в бг за 500 лева, да живея в тесни апартаменти и в същото време да гледам как богаташите-наши и чужди грабят с пълни шепи от живота.
vaniliq написа:Той (капитализма), както и твоя и дори моя стандарт на живот тук на Запад се дължи на пладнешкият грабеж на останалата част от света- петрол от близкият изток и латинска америка, храни, ценни метли ,суровини и дори човешка плът стичаща се от целият свят насам. А на милата ни родина е отредено място на дойна крава в цялата тази картинка .

Поне да не ги беше написал тези две неща в едно мнение.

Значи в България не можеш да ги гледаш, а тук ги изтърпяваш някак си. Нали знаеш, че тоя дето седи с престъпниците и се възползва от награбеното също се смята за бандит? Сигурно много те мъчи съвестта.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Заключено