какво ви харесва в canada?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
todor73

Мнение от todor73 »

to naistina tozi vqpros si e kato bomba sqs zakqsnitel samo niakoi da se obadi i se pochva. taka che spodeliam po-prostichki i neosporimi nesta ot jivota. :D
primerno dnes e hladnichko i niama mnogo muhi (marangouins) deto hapiat mislia che taka se pishe, tova e nesto sredno mejdu komari i muchichki. i mi e edno leko dnes :D
to da beshe problema samo muchichkite, niamashe da se oplakvam ili da se hvalia, no kato se stopli pqk izlizali mechkite, az oste ne sqm vijdal, no edin kolega razpravia che mu tarashuvali boklukchiiskata kofa.

p.s. az sqm zad abitibito taka che vas moje da ne vi kasae, vijte po-gore niaki beshe kazal che patki imalo po kanalite i kuponi stavali pod mostovete. abe to kakto doide chovek ste si nameri sredata kvo sega qkql da vi davam :D :D :D
Yulia

Мнение от Yulia »

Az sum ot novodoshlite i shte si pozvolia da izkaja mnenie.
Purvite mi vpe4atlenia ot Canada sa mi mnogo hubavi.Idvaiki ot Bulgaria i vijdaiki jivota v Canada zapo4vash da se 4udish kak e vuzmojno edna strana da bude taka dobre uredena i da se griji tolkova dobre za horata si,sravniavaiki s Bg.Ima edin kup organizacii,koito se opitvat da pomagat na imigrantite, ima social ako eventualno suvsem ia zakusash, cenite na po-golaimata 4ast hranitelnite stoki sa dosusht kato cenite v Bg, na drehite sushto, na tehniakata sushto, daje niakoi ot tiah i mnogo po evtini.I zapo4vash da se 4udish, kak e vuzmojno da jiveiat hora v Bulgaria s minmalna rabotna zapalata za stranata 120 lv, a tuk sushtata e ot poriaduka na 1000$ i zapo4vash da pravish razlikata i si davash smetka, 4e vsushnost tuk standarta na jivot naistina e dosta visok, sravniavaiki tova, koeto e v Bg.
Tova sa purvite vpe4atlenia, vposledstvie se nalaga da tursish rabota i da se sbluskvash s trudnostite i razbirash, 4e za momenta bulgarskoto ti visshe obrazovanie i staj po4ti ne mogat da ti pomognat s nishto. Nastupva edin moment, v koito razbirash, 4e triabva da se spasiavash po niakakuv na4in i tejkia imigrantski jivot zapo4va. Spomniash si samo hubavite neshta ot Bulgaria i kolko mnogo neshta si zariazal v Bg, za da zapo4nesh tuk ot dunoto.... I taka istoriata produljava...
Ina4e Kanada ima dosta hubavi strani na jivota. Mislai,4e vseki gi zabeliazva, v sravnenie s Bulgaria Kanada e raisko kut4e, problema e samo, 4e nie sme imigranti i ni triabva vreme, za da po4uvstvame hubavite neshta.
Tova e ot men.dano da sum ti bila polezna.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

_stanbinev_ написа:
:D Mоже да нямат интернет бе пич - е! и аз не съм от дълго - стажа ми е в месеци. Ама аз си бях попътувал преди това по Европа и много приятели имах които се борят в щатите.

Не е иделно тука разбира се - но определено по-спокойно като обществен климат.
Ама много се дразня на накои дебелокожи и ограничени същества в тоя форум от следните два вида -

едните: Канада е пълна дупка що дойдох тук,

другите: Канада е топ и всичко е наред и щом сте дошли тука да си мълчите - в тази категория са малко ама много силно се изказват.
:shock:

Е, Стан, аз не съм нито от едните, нито от другите.

Ако не се лъжа, Канада е на челно място по интернет достъп в света – май проблема не е само в това да имаш интернет.

Мисля си също че има разлика да пътуваш на екскурзия и да се опитваш да се установиш на ново място за постоянно
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

съгласен съм че навсякъде има положително и отрицателно,но ако ходим постояно с черните очила,докъде ще я докараме 8)
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

Koko написа:
_stanbinev_ написа:
:D Mоже да нямат интернет бе пич - е! и аз не съм от дълго - стажа ми е в месеци. Ама аз си бях попътувал преди това по Европа и много приятели имах които се борят в щатите.

Не е иделно тука разбира се - но определено по-спокойно като обществен климат.
Ама много се дразня на накои дебелокожи и ограничени същества в тоя форум от следните два вида -

едните: Канада е пълна дупка що дойдох тук,

другите: Канада е топ и всичко е наред и щом сте дошли тука да си мълчите - в тази категория са малко ама много силно се изказват.
:shock:

Е, Стан, аз не съм нито от едните, нито от другите.

Ако не се лъжа, Канада е на челно място по интернет достъп в света – май проблема не е само в това да имаш интернет.

Мисля си също че има разлика да пътуваш на екскурзия и да се опитваш да се установиш на ново място за постоянно
Ne kazvam che si! Molja da byda izvinen ako sym bil taka razbran. :beer:

Ima razlika razbira se dali putuvash ili se ustanovjavash -syglasen - ama az ne govorja za ekskurzii, a govorja za business putuvania po njakolko sedmitzi - koeto e malko razlichno.
LaRue

Мнение от LaRue »

Dimitar Kolev написа:На мен много ми харесва,че има патки по каналите-като няма кой да ме види отстрелвам по някоя за вечеря със саморъчно направения ми лък-после жената я оскубва и си правим гуляй с останалите цигани под моста :lol: :lol: :lol:
...а перата даваме на индианците от резервата срещу цигари :lol: :beer: :beer:
Митко, защо не се включиш в кулинарната тема на JOI с автентичната рецепта :lol: :lol: :lol: :lol:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
k_mirchev

Мнение от k_mirchev »

Dimitar Kolev написа:На мен много ми харесва,че има патки по каналите-като няма кой да ме види отстрелвам по някоя за вечеря със саморъчно направения ми лък-после жената я оскубва и си правим гуляй с останалите цигани под моста :lol: :lol: :lol:
...а перата даваме на индианците от резервата срещу цигари :lol: :beer: :beer:
Tova moze i da e na 6ega ama az sum vizdal v germania da loviat riba po gratskite kanali taka 4e ne se 6eguvai v tova otno6enie moze da opre niakoi i do patkite v canada ama v takuv slu4ai po_dobre v BG na bani4ki s boza
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

А той Тошката каза по-горе,бе -попаднал съм си в средата :lol: :lol: :lol:
Те ония в кулинаранта тема само чер хайвер клйопат-нема да си мешаме енориите сега-аз съм по дивеча :lol:
Харесал съм и едни еноти тука,но докато се наведааа и те се шмугват в храстите.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Dimitar Kolev написа:А той Тошката каза по-горе,бе -попаднал съм си в средата :lol: :lol: :lol:
Те ония в кулинаранта тема само чер хайвер клйопат-нема да си мешаме енориите сега-аз съм по дивеча :lol:
Харесал съм и едни еноти тука,но докато се наведааа и те се шмугват в храстите.
Mite, kupi si vazdushan pushka...samo po 500 stotaka sa, a she gi izbiesh (parite imam predvid) za 2 mesetsa...ima i s optiki. Az si imam edna za po-nahalnite obitateli da moia dvor...leleee kakva rabota varshi samo ne e istina. Komshiite se chudiat kak taka vse imam hubavo meso za BBQ-to i v dvora nema nito edna kateritsa (tehnata m**a pomiarska) :P
Enotite sa gotini s gorchitsa. Odirash go , ostaviash go da poeme ot gortschitsata i posle na skarata..fantazia...pochti kato zmiisko e- krehko i zdravoslovno...
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

А освен това от кожата на енота мога да си направя от ония така изискани,стилни шапчици дето ги носят траперите по детските филмчета :lol: :lol:
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

браво модератора,вчера правиш забележки,днеска флуудваш!
LaRue

Мнение от LaRue »

ilian79 написа:браво модератора,вчера правиш забележки,днеска флуудваш!
Това флуудваш какво означава?
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

идва от наводнение,потоп.термин доста разпространен из нета отнасящ се до писането на много постове нямащи отношение до основната тема.
Joy

Мнение от Joy »

Голям майтап с вас,хорааа! Що е тема,все да се спукаш от смях! :D
С удоволствие ще чакаме автентична рецепта за патица,въпреки,че предпочитам тези от Лак Брун в Лестри... :wink: Ако искаш Митко,мога да споделя как с една патица да нахраниш десетина души... :lol: Аз съм спец по патиците.

Виждам,че момчето много сериозно пита,обаче...Гледам,задал си е въпроса и в руския форум и доста се чудех дали там да не му отговоря,само че реших,че на български ще се разберем по-добре. :wink:
Искам да ти кажа,Илиане,че в онзи форум да говориш лоши неща за Канада е мове тон.Ако искаш да чуеш такива,препоръчвам ти да се разходиш из canada.ru и ще видиш за какво става на въпрос...И двата ми харесват,въпреки,че във втория е пълно с цинизми.Знаеш ли защо? Както е мове тон да се говори зле,така и първия форум е доста "лицемерен" бих казала...Никой няма да се открие и да ти каже истината в очите.Ако пък ти трябва конкретно инфо,а не бла-бла,търси втория!
Сега,истина е,че руснаците си падат по живота и не се спират...Затова и си обсъждат къде се ходи за риба,къде има купон,къде са горичките покрай Монреал и въобще...само приятни неща.Ти,обаче,не си глупав да си мислиш,че живота се състои само от подобни...Живота на емигранта поне първите 5 години си е жестока борба и ако остане време,разбира се,си търси и развлечения,защото иначе ще свърши в някоя лудница. Сега конкретно на въпроса ти...Какво ми харесва... :roll:
Да,стандарта е по-висок от българския-за да бъдеш част от живота тук,обаче,трябва да приложиш доста усилия...По-сложен е тукашния живот бих казала и трябва да си в състояние да учиш много.Не говоря конкретно за редовно учене в учебно заведение,а за учене на коренно различен начин на живот.
Та така,какво ми харесва... Най-много ми харесва това,че най-сетне имам жива надежда! Надежда,че ще изгрява слънце и на нашата улица,надежда,че борбата ми за образование на детето няма да е напразна,надежда,че родителите ни и ние в крайна сметка няма да прекараме мизерни старини и да умираме в нищета и забрава...Много надежди,които България ми беше ограбила!
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

JOY :wink:
беше ми интересно,какво ще одговорят тук и какво в руския форум.не се водя от форуми,интересни са ми от всяка гледна точка,социалогическа,психологическа и културна.
за руснаците,просто са скроени по друг начин(гледат по друг начин на нещата,само можем да се научим)
бил съм в чужбина,подготвил съм си задника за яко бачкане!хареса ми че се препокриват вижданията за някой неща,всичко хубаво ти пожелавам :)
Заключено