Голям майтап с вас,хорааа! Що е тема,все да се спукаш от смях!
С удоволствие ще чакаме автентична рецепта за патица,въпреки,че предпочитам тези от Лак Брун в Лестри...

Ако искаш Митко,мога да споделя как с една патица да нахраниш десетина души...

Аз съм спец по патиците.
Виждам,че момчето много сериозно пита,обаче...Гледам,задал си е въпроса и в руския форум и доста се чудех дали там да не му отговоря,само че реших,че на български ще се разберем по-добре.
Искам да ти кажа,Илиане,че в онзи форум да говориш лоши неща за Канада е мове тон.Ако искаш да чуеш такива,препоръчвам ти да се разходиш из canada.ru и ще видиш за какво става на въпрос...И двата ми харесват,въпреки,че във втория е пълно с цинизми.Знаеш ли защо? Както е мове тон да се говори зле,така и първия форум е доста "лицемерен" бих казала...Никой няма да се открие и да ти каже истината в очите.Ако пък ти трябва конкретно инфо,а не бла-бла,търси втория!
Сега,истина е,че руснаците си падат по живота и не се спират...Затова и си обсъждат къде се ходи за риба,къде има купон,къде са горичките покрай Монреал и въобще...само приятни неща.Ти,обаче,не си глупав да си мислиш,че живота се състои само от подобни...Живота на емигранта поне първите 5 години си е жестока борба и ако остане време,разбира се,си търси и развлечения,защото иначе ще свърши в някоя лудница. Сега конкретно на въпроса ти...Какво ми харесва...
Да,стандарта е по-висок от българския-за да бъдеш част от живота тук,обаче,трябва да приложиш доста усилия...По-сложен е тукашния живот бих казала и трябва да си в състояние да учиш много.Не говоря конкретно за редовно учене в учебно заведение,а за учене на коренно различен начин на живот.
Та така,какво ми харесва... Най-много ми харесва това,че най-сетне имам жива надежда! Надежда,че ще изгрява слънце и на нашата улица,надежда,че борбата ми за образование на детето няма да е напразна,надежда,че родителите ни и ние в крайна сметка няма да прекараме мизерни старини и да умираме в нищета и забрава...Много надежди,които България ми беше ограбила!