Хайде дано те чуят правилните хора!emili_vn написа:Желая на всички чакащи втора сесия до края на годината.

Хайде дано те чуят правилните хора!emili_vn написа:Желая на всички чакащи втора сесия до края на годината.
Това вече на нищо не прилича. Ужасjjj написа:Човека каза че акюзето е отворено на 28.08.2011г. и ми каза да чакам ....
Извинявай, колега, но нямах в предвид точно това. Явно не съм се изразила добре. Въпросът "За"Misho76 написа:emili_vn Ако обичаш колежке спри да казваш кой какво да прави в този форум ,какво да говори/пише и как да се държи,не ти е бащиния все пак.
Да - при мен всичко приключи с процедурата. Но процедурата на живота от 0-та тепърва започва. А това, вярвай ми е по-важната "процедура".Misho76 написа:Само не издребнявай,а се радвай на предстоящото си заминаване.Нали при теб всичко приключи?
Ей тук си много прав - не ме касае, но се опитвам да ти дам друга гледна точка, но така като ти чета поста, едва ли можеш да асимилираш какво искам да ти кажа.Misho76 написа:Кой мрънка и кой не мрънка не би трябвало вече да те касае.
Ами продължавай да се чудиш. Има толкова елементарни причини, за които ти не се сещаш. Най-елементарно - да се ангажираш с билети и да пътуваш и летиш посред зима с деца си е риск. Тук имам много пресен пример с 35 часа пътуване (400 км) и изпуснат полет от тези дни.Misho76 написа:Аз също се чудя на много хора като теб и ninushevi примерно,които получават заветните визи и после си стоят по повече от половин година в БГ/след процедура от 2 години близо/ ,но не си позволявам да коментирам.Да се чудиш времето за подобни единици спряло ли е или ....
Нормално е за човек, за който нещо се е превърнало във тотална фикс идея. Животът си тече дори по време на 1,2,3 или повече годишна процедура. По-скоро е нормално да изпозваш времето целесъобразно, но изборът си е лично твой.Misho76 написа:Нормално е да мрънкаме с тези ненормални срокове.
Браво. Радвам се за теб. И успя ли да се уредиш с интервю през март?Misho76 написа:Аз поне се опитвам да стигна до Виена лично и правя нещо по-различно от това да си седя и чакам.И вярвай ми,успявам!
Желая ти скорошно развитие и по-нормално приключване на процедурата. Успех!Misho76 написа:Всичко най-добро на теб!
Не, не си ме засегнал - не се притеснявай.Misho76 написа:emili_vn Не съм искал да те засегна!
Misho76 написа:emili_vnЩе те учудя,но когато ние подадохме докс юли месец,акюзетата се бавеха,но средно с около 3 месеца.Едва ли има хора от сега чакащите,които да са мислели,че няма да имат писма близо 7-10 месеца.
Не гледай тези, които получават акюзета за около месец - те са с приоритетни професии. Не ги слагай под общ знаменател с всички останали.Misho76 написа:Както виждаш и от подалите през октомври има хора получили акюзета след около месец.Значи е възможно.
Не - не те питам за март месец. Въпросът беше риторичен. Но ако сте готови за интервю, им пишете, че нямате нищо против да е явите във Виена. Там минават по-леко и обикновено ги провежда консула. Тук справедливост няма - има ред. Те са подали преди теб, без значение готови ли са или не. Ако не са - получават отказ. Но редът им идва преди твоя.Misho76 написа:Питаш ме за март месец.Не мисля да давам каквито и да било обяснения,както и не даваха хората явили се във Виена преди.С малката разлика,че ние нямаме акюзе,но сме готови за интервю.Хората получили акюзе,казват,че още са несигурни в езика.Къде тогава е справедливостта според теб?
Misho76 написа:Знам само едно от собствена практика,опит и интерес в проучване на различни източници може би ще те учуди,но корупцията в БГ ще ти се види елементарна в сравнение с онази там,да не говорим за посолставата им.Само факта,че прибират пари за процедура без да дават каквото и да било инфо или документ за това/към момента/ също може да послужи пред редица световни институции.
Мерси за съвета. Но ако мога да бъда полезна и имам време, ще помагам.Misho76 написа:Моят приятелски съвет към теб:подготвяй се за заминаване и затваряй тази страница тук.Както направиха други хора,които много уважавам преди теб и са отдавна в Канада.Самата процедура вече не се вписва в твоите представи и едва ли има човек ,който да е добре осведомен какво въобще ще се случи.
Никога няма да си напълно подготвен за там, без значение колко си чел и без значение какъв опит имаш в чужбина. Но със сигурност подготовката и опита биха ти помогнали донякъде.Misho76 написа:Ключа не е само в добрата подготовка и визата.Ключа е и в опита,който имаме придобит зад граница.
МерсиMisho76 написа:Желая ти успех!
Абе откъде я черпиш тая информация за двама офицери ? И как разбра колко са поканените на интервю?Misho76 написа:.........
По-интересно ще ми е март месец да разберем за какво идват цели 2-ма офицери на има-няма 20 човека за интервю.И хич не ми се слуша как извън форума имало едва ли не цяла орда.Някой виждал ли ги е лично тези другите,извън форума?Историята помни къде-къде по-сложни сесии само с един инетвюиращ.
А иначе чакането е ужасно изнервящо. Малко или много си пренареждаш плановете, като решиш да имигрираш и когато има такова забавяне просто не знаеш накъде да поемеш. И с такова забавяне си даваш сметка, че ако не ти се седи още 2-3 години в Бг, трябва да съставиш и план Б за друга страна, което пък изисква наново проучване, претегляне на плюсове и минуси и ново пренареждане на бъдещи планове.ivanpeychev написа:честито на печелившите
на тази сесия интервюиращ ще бъде Ms Christiane Hout & Mr. Daniel Leblanc.
Странното е че са двама освен ако Г-н Leblanc не е преводач:)
Така че напред към познатите въпроси от предната сесия
Ти пак твърдиш нещо със сигурност, без да си напълно запознат. Това, че ти смяташ по една или друга причина, че единият от вас е с приоритетна професия, не значи, че това е така според имиграционните - те ти оценяват досието, не ти. Приоритетна професия не означава автоматично професия, която я има в таблицата в секции от А до Д и се оценява с точки от 2 до 16. С приоритет се разглеждат професиите само от секции А и Б.Misho76 написа:emili_vn за много неща си права,но за едно не си.Единият от нас също е с приоритетна професия,но не сме писали почти нищо тук за това,а и да ти кажа честно няма смисъл.За мен всичко този път в процедурата е малко хазартно./случайно/
Пак се дъниш в разсъждения. Ако си направиш труда да разгледаш предни сесии - например нашата: 84 интервюта имаше. Преброй колко хора са писали в темата за интервюто и колко има в таблицата във Викито - резултатът е 25 % от форума са били на интервю. Да не мислиш, че през останалите часове мадам Ут е пила кафе?Misho76 написа:По-интересно ще ми е март месец да разберем за какво идват цели 2-ма офицери на има-няма 20 човека за интервю.И хич не ми се слуша как извън форума имало едва ли не цяла орда.Някой виждал ли ги е лично тези другите,извън форума?Историята помни къде-къде по-сложни сесии само с един инетвюиращ.