Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
fenomeno

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от fenomeno »

emili_vn написа:Желая на всички чакащи втора сесия до края на годината.
Хайде дано те чуят правилните хора! :D
jjj

Мнение от jjj »

Човека каза че акюзето е отворено на 28.08.2011г. и ми каза да чакам .... :worried:
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

jjj написа:Човека каза че акюзето е отворено на 28.08.2011г. и ми каза да чакам .... :worried:
Това вече на нищо не прилича. Ужас :(
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

emili_vn Ако обичаш колежке спри да казваш кой какво да прави в този форум ,какво да говори/пише и как да се държи,не ти е бащиния все пак.Само не издребнявай,а се радвай на предстоящото си заминаване.Нали при теб всичко приключи?
Кой мрънка и кой не мрънка не би трябвало вече да те касае.
Аз също се чудя на много хора като теб и ninushevi примерно,които получават заветните визи и после си стоят по повече от половин година в БГ/след процедура от 2 години близо/ ,но не си позволявам да коментирам.Да се чудиш времето за подобни единици спряло ли е или ....
Нормално е да мрънкаме с тези ненормални срокове.
Аз поне се опитвам да стигна до Виена лично и правя нещо по-различно от това да си седя и чакам.И вярвай ми,успявам!
Всичко най-добро на теб!

Бележка от модератора:
Отклоняваш се от темата и навлизаш в излишно изливане на нерви и засягаш хора, които са дали много на този форум. Недей да товариш излишно колегите с изблиците си.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Misho76 написа:emili_vn Ако обичаш колежке спри да казваш кой какво да прави в този форум ,какво да говори/пише и как да се държи,не ти е бащиния все пак.
Извинявай, колега, но нямах в предвид точно това. Явно не съм се изразила добре. Въпросът "За"
служава ли си.." обикновено се задава преди вземане на решението, но явно не за всички е така.
Прав си - всеки може да пише каквото му е на сърце.
Misho76 написа:Само не издребнявай,а се радвай на предстоящото си заминаване.Нали при теб всичко приключи?
Да - при мен всичко приключи с процедурата. Но процедурата на живота от 0-та тепърва започва. А това, вярвай ми е по-важната "процедура".
И не мисля, че издребнявам - продължавам да споделям опита си и знанията във връзка с процедурата с вас - хората, които са тръгнали по същия път (а повечето съфорумци като пипнат визите престават да го правят).
Но явно според теб-след като на мен вече всичко ми е наред, трябва да спра да чета форума, да отговарям на личните и да споделям това, което знам по съответните казуси.

Misho76 написа:Кой мрънка и кой не мрънка не би трябвало вече да те касае.
Ей тук си много прав - не ме касае, но се опитвам да ти дам друга гледна точка, но така като ти чета поста, едва ли можеш да асимилираш какво искам да ти кажа.
Misho76 написа:Аз също се чудя на много хора като теб и ninushevi примерно,които получават заветните визи и после си стоят по повече от половин година в БГ/след процедура от 2 години близо/ ,но не си позволявам да коментирам.Да се чудиш времето за подобни единици спряло ли е или ....
Ами продължавай да се чудиш. Има толкова елементарни причини, за които ти не се сещаш. Най-елементарно - да се ангажираш с билети и да пътуваш и летиш посред зима с деца си е риск. Тук имам много пресен пример с 35 часа пътуване (400 км) и изпуснат полет от тези дни.
За Нинушеви не знам, но за моята собствена единица мога да кажа, че не съм на трудов договор и прекъсването на работата ми не е свързана с едномесечно предизвестие. Имам бизнес и клиенти, за който трябва да се погрижа, а не да зарежа ей така - просто защото са ни дошли визите. И моите 6 месеца всъщност са точно 3 месеца и половина - нормално време, за което можеш да се уредиш с евтини билети, да подготвиш пътуването.

Misho76 написа:Нормално е да мрънкаме с тези ненормални срокове.
Нормално е за човек, за който нещо се е превърнало във тотална фикс идея. Животът си тече дори по време на 1,2,3 или повече годишна процедура. По-скоро е нормално да изпозваш времето целесъобразно, но изборът си е лично твой.
И като гледам кога си подал - 2011-07-06, чак се чудя за какво мрънкаш. Та ти трябва да си бил наясно към момента на подаването с удължените срокове. Защо тогава подаде докса, след като не те устройва продължителността на процедурата?
Misho76 написа:Аз поне се опитвам да стигна до Виена лично и правя нещо по-различно от това да си седя и чакам.И вярвай ми,успявам!
Браво. Радвам се за теб. И успя ли да се уредиш с интервю през март?
Misho76 написа:Всичко най-добро на теб!
Желая ти скорошно развитие и по-нормално приключване на процедурата. Успех!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Емили, ти си допринесла много за този форум и се оценява от много хора, за това не се засягай, а се радвай пълноценно на визите си.
Мишо, ако беше се поинтересувал за това, което Емили направи за цялото това време, докато и течеше процедурата, щеше да се засрамиш за горното си мнение. Надявам се това да е било моментен пристъп на гняв.
Разбирам, че ви тежи това мудно обработване на документите ви, но не си го изкарвайте на колегите, те не са виновни. Лека вечер!
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Извън темата, но все пак по въпроса с поведението "в процедурата и след нея"... Понеже навремето се осведомявах редовно какво, как и по какви поводи пишат колегите от моята сесия, честичко се чудех някои екземпляри какви аджеба "титани на мисълта" са, и се питах дали са такива по принцип или е въпрос на натрупани нерви около процедурата. След време по стечение на обстоятелствата се запознах с известна част от хората, които така ме впечатляваха с редовни изцепки, и да си кажа... Не е въпрос на нерви :swear:
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

emili_vn Не съм искал да те засегна!За всеки от нас времето е разтегливо понятие и тече по различен начин.Някои чакат с години,други бързаме,трети още повече бързаме.Ще те учудя,но повечето хора с които стартирахме тази процедура са в потрес от сроковете и ,всички негодуват,но на лични и лични срещи извън форума.Малко се осмеляват да пишат,вярвай ми!Затова се и забелязваме,ние мрънкащите и нервничащите.Не ми пречи понятието,така да бъде!
Както сама виждаш всеки има и шанса да забави заминаването си след получени визи,по независещи само от него обстоятелства.
By the way приятели летяха с виза на 2-3 седмици за Канада, с бебе на 9 месеца в един ужасно снежен декември месец,почти като сегашната картинка.Но Те са си Те,както и Ти си си Ти.

martatabs Знам много добре и ти, и emili какво сте направили за форума.Ценно е!Уважаваме го!Но човек трябва и да спре все пак,съгласи се,че сега процедурата излиза от рамките на една нормално протичаща процедура от 2006-2010,когато акюзета идваха след около месец от подаването,средно процедура течеше към 10 месеца до година и половина.

emili_vnЩе те учудя,но когато ние подадохме докс юли месец,акюзетата се бавеха,но средно с около 3 месеца.Едва ли има хора от сега чакащите,които да са мислели,че няма да имат писма близо 7-10 месеца.Както виждаш и от подалите през октомври има хора получили акюзета след около месец.Значи е възможно.

Питаш ме за март месец.Не мисля да давам каквито и да било обяснения,както и не даваха хората явили се във Виена преди.С малката разлика,че ние нямаме акюзе,но сме готови за интервю.Хората получили акюзе,казват,че още са несигурни в езика.Къде тогава е справедливоста според теб?
Знам само едно от собствена практика,опит и интерес в проучване на различни източници може би ще те учуди,но корупцията в БГ ще ти се види елементарна в сравнение с онази там,да не говорим за посолставата им.Само факта,че прибират пари за процедура без да дават каквото и да било инфо или документ за това/към момента/ също може да послужи пред редица световни институции.

Моят приятелски съвет към теб:подготвяй се за заминаване и затваряй тази страница тук.Както направиха други хора,които много уважавам преди теб и са отдавна в Канада.Самата процедура вече не се вписва в твоите представи и едва ли има човек ,който да е добре осведомен какво въобще ще се случи.

Ключа не е само в добрата подготовка и визата.Ключа е и в опита,който имаме придобит зад граница.

Желая ти успех!
Последно промяна от Misho76 на Пет Яну 27, 2012 4:30 pm, променено общо 1 път.
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Мишо, сигурна съм че всички, които сме поели този път предпочитаме това да стане по-бързо. Но... очевидно ще ке наложи да почакаме. Та в тази връзка и във връзка с горните постове, идеята е, че няма смисъл ден през ден да се нервиш във форума какво е забавянето. Ами да - такова е и ние нищо не можем да направим. Ако ще целия форум да се наговорим да отидем в един и същи ден във Виена - пак нищо няма да се промени. Хората трябва да си направят проверките и проучванията. Единственото, което можеш да направиш е да се насочиш към друга дестинация, ако не ти се чака. За познанията по езика съм съгласна с теб - жалко, че има хора, които не се чувстват готови, а са на интервю.
Апропо има хора, подали мноооооооого по-рано от теб, които не са поканени на това интервю и съответно също им е писнало...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Misho76 написа:emili_vn Не съм искал да те засегна!
Не, не си ме засегнал - не се притеснявай.
Misho76 написа:emili_vnЩе те учудя,но когато ние подадохме докс юли месец,акюзетата се бавеха,но средно с около 3 месеца.Едва ли има хора от сега чакащите,които да са мислели,че няма да имат писма близо 7-10 месеца.

Тук мога да кажа, че мои приятели подадоха докса на 11.07 и следейки форума, в същия този ден, им казах че акюзето ще дойде най-рано средата на декември, т.е. 5 месеца след подаването - тогава това беше по статистика срока. И не само тогава. Друго семейство, което посъветвах да си подадат възможно най-бързо докса, подадпха средата на май и им бях казала 4-5 месеца - получиха си акюзето на 5-я месец, Така че не можеш да ме убедиш, че срока тогава е бил 3 месеца. Приятелите ми все още нямат акюзе, но впоследствие срока се удължи.
Misho76 написа:Както виждаш и от подалите през октомври има хора получили акюзета след около месец.Значи е възможно.
Не гледай тези, които получават акюзета за около месец - те са с приоритетни професии. Не ги слагай под общ знаменател с всички останали.
Misho76 написа:Питаш ме за март месец.Не мисля да давам каквито и да било обяснения,както и не даваха хората явили се във Виена преди.С малката разлика,че ние нямаме акюзе,но сме готови за интервю.Хората получили акюзе,казват,че още са несигурни в езика.Къде тогава е справедливостта според теб?
Не - не те питам за март месец. Въпросът беше риторичен. Но ако сте готови за интервю, им пишете, че нямате нищо против да е явите във Виена. Там минават по-леко и обикновено ги провежда консула. Тук справедливост няма - има ред. Те са подали преди теб, без значение готови ли са или не. Ако не са - получават отказ. Но редът им идва преди твоя.
Misho76 написа:Знам само едно от собствена практика,опит и интерес в проучване на различни източници може би ще те учуди,но корупцията в БГ ще ти се види елементарна в сравнение с онази там,да не говорим за посолставата им.Само факта,че прибират пари за процедура без да дават каквото и да било инфо или документ за това/към момента/ също може да послужи пред редица световни институции.
Misho76 написа:Моят приятелски съвет към теб:подготвяй се за заминаване и затваряй тази страница тук.Както направиха други хора,които много уважавам преди теб и са отдавна в Канада.Самата процедура вече не се вписва в твоите представи и едва ли има човек ,който да е добре осведомен какво въобще ще се случи.
Мерси за съвета. Но ако мога да бъда полезна и имам време, ще помагам.
Misho76 написа:Ключа не е само в добрата подготовка и визата.Ключа е и в опита,който имаме придобит зад граница.
Никога няма да си напълно подготвен за там, без значение колко си чел и без значение какъв опит имаш в чужбина. Но със сигурност подготовката и опита биха ти помогнали донякъде.
Misho76 написа:Желая ти успех!
Мерси :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

karelia79 :handshake: Права си!Обаче темата все пак е :Забавяне на акюзето така че пиша по нея и съм на точното място.
emili_vn за много неща си права,но за едно не си.Единият от нас също е с приоритетна професия,но не сме писали почти нищо тук за това,а и да ти кажа честно няма смисъл.За мен всичко този път в процедурата е малко хазартно./случайно/
По-интересно ще ми е март месец да разберем за какво идват цели 2-ма офицери на има-няма 20 човека за интервю.И хич не ми се слуша как извън форума имало едва ли не цяла орда.Някой виждал ли ги е лично тези другите,извън форума?Историята помни къде-къде по-сложни сесии само с един инетвюиращ. :swear:
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Мишо,
нали знаеш, че за тях ние сме просто папки с формат А4. За съжаление на етап Виена, също няма посочен срок във времето с , който да се ангажират, че ще си свършат работата.
Manchester United Football Club
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Misho76 написа:.........
По-интересно ще ми е март месец да разберем за какво идват цели 2-ма офицери на има-няма 20 човека за интервю.И хич не ми се слуша как извън форума имало едва ли не цяла орда.Някой виждал ли ги е лично тези другите,извън форума?Историята помни къде-къде по-сложни сесии само с един инетвюиращ. :swear:
Абе откъде я черпиш тая информация за двама офицери ? И как разбра колко са поканените на интервю?
А относно хората, които са поканени на интервю, но не пишат и не четат този форум, аз лично познавам 2 семейства.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Misho76 има предвид този пост от темата за интервюто март 2012:
ivanpeychev написа:честито на печелившите :)
на тази сесия интервюиращ ще бъде Ms Christiane Hout & Mr. Daniel Leblanc.
Странното е че са двама освен ако Г-н Leblanc не е преводач:)
Така че напред към познатите въпроси от предната сесия :)
А иначе чакането е ужасно изнервящо. Малко или много си пренареждаш плановете, като решиш да имигрираш и когато има такова забавяне просто не знаеш накъде да поемеш. И с такова забавяне си даваш сметка, че ако не ти се седи още 2-3 години в Бг, трябва да съставиш и план Б за друга страна, което пък изисква наново проучване, претегляне на плюсове и минуси и ново пренареждане на бъдещи планове.

и някъде между плановете трябва да има кой да ти припомни, че "животът е това, което се случва докато правиш планове за него".
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Misho76 написа:emili_vn за много неща си права,но за едно не си.Единият от нас също е с приоритетна професия,но не сме писали почти нищо тук за това,а и да ти кажа честно няма смисъл.За мен всичко този път в процедурата е малко хазартно./случайно/
Ти пак твърдиш нещо със сигурност, без да си напълно запознат. Това, че ти смяташ по една или друга причина, че единият от вас е с приоритетна професия, не значи, че това е така според имиграционните - те ти оценяват досието, не ти. Приоритетна професия не означава автоматично професия, която я има в таблицата в секции от А до Д и се оценява с точки от 2 до 16. С приоритет се разглеждат професиите само от секции А и Б.
Единствената на 100 % приоритетна професия, която винаги се признава е медицинска сестра. Всичко друго зависи от покрититето на изучаваните дисциплини.
За да ти признаят професията за търсена има определени условия, който трябва да са изпълнени. Ако разчитате на точки за търсена професия и не сте се подковали с ниво на езика, заместващи тези точки (при условие, че ви я признаят), рискувате да не минете изобщо прага за интервю - това често се случва на хора, които разчитат на това.
Misho76 написа:По-интересно ще ми е март месец да разберем за какво идват цели 2-ма офицери на има-няма 20 човека за интервю.И хич не ми се слуша как извън форума имало едва ли не цяла орда.Някой виждал ли ги е лично тези другите,извън форума?Историята помни къде-къде по-сложни сесии само с един инетвюиращ. :swear:
Пак се дъниш в разсъждения. Ако си направиш труда да разгледаш предни сесии - например нашата: 84 интервюта имаше. Преброй колко хора са писали в темата за интервюто и колко има в таблицата във Викито - резултатът е 25 % от форума са били на интервю. Да не мислиш, че през останалите часове мадам Ут е пила кафе?

Аз лично съм виждала тези извън форума на самото интервю в Радисън. И лично познавам доста кандидати, които никога не са писали в този форум и нямат регистрации тук. В момента има и такива с покани за това интервю, които даже не влизат да четат във форума, а боравят само с официалните страници. Така че не бъди толкова самонадеян в разсъжденията си - това, че ти си активен участник въ в форума, не значи , че всички са такива - има хора, които четат, но не пишат и такива, които никога не са чували за форума.
И само да кажа - няма прости и сложни сесии, има определем брой интервюта.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Заключено