За колко време научихте френския

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
alize

Re: За колко време научихте френския

Мнение от alize »

Там като отида точно по специалността ли трябва да търся работа, че толкова да ги убеждавам. Аз съм Счетоводител и си мисля, че ще ми е мн трудно там да работя това, но по принцип по диплома съм Финанси - Банково дело .Бях чела също, че не им се ядвало мн като си завъшил едно пък практикуваш друго :(
Иначе за намиране на друга работа вярвам че ще съм упорита стига да имам късмет. Пък по нататък мисля даже там да уча ... Абе мечти много :sweat:
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

alize написа:Там като отида точно по специалността ли трябва да търся работа, че толкова да ги убеждавам. Не, не е задължително, но на интервюто трябва да ги убедите, че ще работите точно това. За да работите каквото и да е било в Канада е нужно разрешение за някои от професиите, тоест сертификат или документ, който ви разрешава това. И това трябва да го обясните на интервюто. Не си мислете че с едно научаване на френски на едно прилично ниво всичко е решено, нито знаете какъв агент ще ви се падне, нито в какво настроение ще е. Още се сещам за пролетната сесия 2010, голямо късане падна. Аз съм Счетоводител и си мисля, че ще ми е мн трудно там да работя това, но по принцип по диплома съм Финанси - Банково дело .Бях чела също, че не им се ядвало мн като си завъшил едно пък практикуваш друго :( За това не знам, аз не съм попадал на подобни мнения.
Иначе за намиране на друга работа вярвам че ще съм упорита стига да имам късмет. Пък по нататък мисля даже там да уча ... Абе мечти много :sweat:
alize

Мнение от alize »

Но дори и да ме скъсат на първото интервю втори шанс не дават ли?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

alize написа:Но дори и да ме скъсат на първото интервю втори шанс не дават ли?
Отклоняваме се доста от темата.
RORO_74

Мнение от RORO_74 »

Има учители които подготвят за интервю .След като напреднеш с езика можеш да се готвиш за интервю по примерни въпроси има ги във wiki .Ако си от Варна мога да ти препоръчам поне двама учителя.Успех
21.05.2010 - Изпратени документи Виена
23.11.2011 - Получени покани за визи
13.01.2012- Montreal
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз нямах възможност честно да си призная да ходя на такъв учител. Някой обаче ми беше дал примерни въпроси и отговори за интервюто. С познанията си от редовните курсове и с едно голямо огледало се прави безупречна тренировка. Поне при мен работи безотказно за всякакви интервюта. Дори и до ден днешен, след такава подготовка, ако трябва да ви убедя, че съм Савската царица, примерно на всяка цена, го правя без да ми мигне окото.За да усвоите по бързичко какъвто и да е език не трябва да се притеснявате какво впечатление създавате у околните. Заради това е нужно и огледалото, не заради друго, но заради самоконтрола.
Приветливостта винаги помага.Усмихвайте се на интервюто! Е, разбира се и говорете, де, щото ако само се усмихвате и мълчите...не върви много-много.
Хубаво е да се успее от първи път, защото протакането е пагубно за самочувствието, поне аз така си мисля.
Заради това спазвайте винаги правилото на 5-те "П": "Перфектната подготовка предотвратява провала на представлението." ;)
Успех! :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

alize написа:Но дори и да ме скъсат на първото интервю втори шанс не дават ли?
Вторият шанс се изразява в подаване на документи наново, нова такса за разглеждане и още средства за подготовка.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Едно поздравче :)

http://www.youtube.com/watch?v=FsJWSDe44Uk"
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
lutar

Мнение от lutar »

RORO_74 написа:Има учители които подготвят за интервю .След като напреднеш с езика можеш да се готвиш за интервю по примерни въпроси има ги във wiki .Ако си от Варна мога да ти препоръчам поне двама учителя.Успех
Аз съм от Варна и търся такъв специализиран учител. За сега караме в Алианса. Минахме първия учебник...
Аватар
AsicsFan

Мнение от AsicsFan »

Най-общо казано - каквото си посочила като ниво, с такъв аршин ще те мерят.

А иначе жена ми започна от нулата, без една дума да знае. За около година стигна средното ниво.

При мен - лесно - уча го от втория срок на трети клас, да не казвам че имам и рода там - случайност която ми помогна.

Колкото до това че си счетоводител - принципно за адаптивност ще те питат разни неща и това да кажеш че само това ще работиш е възможно най-лошия отговор, щото всички им е ясно че няма да си намериш работа в началото като счетоводител. Да не казвам че не е ясно след колко време ще си намериш изобщо работа близка до специалноста. Срещнахме тук българи (Торонто, за Монтреал нямам познати) и за 2-4 години доста са още на ниско-платени и/или далеч от специалноста им работи.

Така че разрови за обяви за работа за счети но и други неща които можеш да вършиш. Разпечатай обявите и бъди готова да ги покажеш на интервюто.

И последно - втори шанс дават. Не е проблем. Но си плащаш наново всичките такси по кандидатстване, подаваш си наново документи и си чакаш още една година наново цялата процедура. И понеже се съмнявам че искаш да плащаш всичко втори път те съветвам да си седнеш по-сериозно на дупето.

Бисе ти с тея пет П-та ме уби, много е кефещо :) Ама няма как да се подготвиш на 100%. Опитахме наистина. Просто трябва да сте готови за импровизация - това е.

Успех!
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А, "П"-тата са от един филм, но не помня вече заглавието.Не знам от разсеяност ли или взех вече да одъртявам. Беше обаче за някакви мошеници, така де тарикати. ;)
Исках само да покажа, че някой път дори и да не си достатъчно подготвен, ако си психически стабилен, помага доста. Успех в ученето и интервютата! :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Bistra написа:Заради това спазвайте винаги правилото на 5-те "П": "Перфектната подготовка предотвратява провала на представлението." ;)
:y: :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
alize

Мнение от alize »

emili_vl ще се отклоня от темата, но искам да попитам защо интервюто ти е толкова късно :))
Да не би да си го отложила нарочно и възможно ли е ????
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Интервюто и беше както на всички останали - тази сесия обхващаше подалите документи (със завършени досиета) от януари до септември 2010 година. Това че някои са подали докуемнтите си септември, а интервюто им е било март а други са подали януари 2010г. а интервюто е било март 2011 не означава, че на вторите са си забавали интервюто
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Joya

Мнение от Joya »

Хм, хич не и е било късно интервюто, прочети темата за забавените акюзета за 2011, и ще ти се изясни, какво е това чакане и как да се научим на търпение ;)
Една година от подаване на документи, до интервю е много добър срок даже! Ако си с търсена професия, може и по-бързо да се задвижат нещата при теб.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Публикувай отговор