Мерси предварително ...

Ако искаш да дойдеш да следваш в Канада трябва да ровиш доста из уебсайтовете на канадските университети, доколкото всеки университет има собствени приемни условия. Ако успееш да покриеш условията им, включително както стана дума по-горе доста солените им такси за следване на чуждестранни студенти, и те приемат да следваш в съответния университет, следващата стъпка е да подадеш документи за студентска виза за Канада.iv4o95 написа:Каква е "процедурата"? И аз искам ако има някакъв начин, след като завърша средното си образование тук да продължа там ако може ....
Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.Mr.D написа:Да учиш в страна кьдето нямаш шанс да имигрираш само парите и времето ще си изгубиш. Незнам защо всички го набутвате в Европа като там не е цвете. Ако имаш вьзможност ела в Канада или Америка. Ще имаш локално образование и от Университетите можеш да кандидатстваш за практикум КО-ОП накрая на обучението и така ще добиеш опит.
То не е евтино но си струва ако си го мислиш сериозно. Аз от Бьлгария трьгнах с 300 долара за Америка и успях с работа да си платя цялото образование което е 4 пьти по скьпо за чуждестранни студенти.Излезе ми около 50К.
Пьк и фактора че ще си млад ти дава голямо предимство за адаптация, Английски,Френски и двата евентуално ще говориш. Предполагам и не си семеен. Женитбата тук за гражданин или резидент ти дава резидентска карта.
Рано да се занимаваш по форумите за визи. По добре проучи всички колежи с 2-3-4 годишни програми на тоя конинент.Калифорния е евтино образованието до колкото знам. Но 10К на година е нормално(евтино) за Америка.
Пред Америка бих избал Канада защото имаш легално право да работиш докато си студент.
Успех и добре че мислиш от рано.
Ако дойдеш да следваш в Канада като чуждестранен студент имаш възмоността да кандидатстваш за статут на перманент резидент в Канада по някоя от имиграционните процедури, това че ще имаш канадско образование ще ти бъде от полза, така че има начин да се остане легално в Канада без да се жениш за канадски гражднин определено има.iv4o95 написа:Разбира се, че не съм семеенна 15 съм... Мерси за инфото, просто исках да знам как седят нещата с ученето там и емигрирането, всичко това плюс сега искам да попитам нещо: Въпроса ми е мога ли да стана постоянен жител и без да се женя за канадски гражданин, защото не искам да ида, да завърша там образованието си и след това да се върна, има ли други начини ?
Моля, всеки който знае нещо по темата, да помага, Мерси
Какво точно имаш напредвид трайно могат да имигрират? Да се установиш в Англия например и да те третират като местен? За Испания, Португалия и Италия го вярвам но за останалите ме сьмнява. Дано да си прав.Koko написа: Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.
Имам предвид формалното право да живееш и работиш без ограничения в останалите държави членки на ЕС. Държави като Испания, Гърция, Кипър и бившите Източно Европейски държави които бяха приети преди нас в ЕС, вече отмениха тези ограничения, но за държави като Великобритания, Германия, Франция, Холандия - ограниченията ще са валидни до края на 2013-та година, когато изтичат 7-те години след приемането на България в ЕС.Mr.D написа:Какво точно имаш напредвид трайно могат да имигрират? Да се установиш в Англия например и да те третират като местен? За Испания, Португалия и Италия го вярвам но за останалите ме сьмнява. Дано да си прав.Koko написа: Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.
Ако е така тогава се чудя какво правим тук.Koko написа:Имам предвид формалното право да живееш и работиш без ограничения в останалите държави членки на ЕС. Държави като Испания, Гърция, Кипър и бившите Източно Европейски държави които бяха приети преди нас в ЕС, вече отмениха тези ограничения, но за държави като Великобритания, Германия, Франция, Холандия - ограниченията ще са валидни до края на 2013-та година, когато изтичат 7-те години след приемането на България в ЕС.Mr.D написа:Какво точно имаш напредвид трайно могат да имигрират? Да се установиш в Англия например и да те третират като местен? За Испания, Португалия и Италия го вярвам но за останалите ме сьмнява. Дано да си прав.Koko написа: Нещата се променят Мр.Д - след края на 2013-та година ограниченията за българи да живеят и работят в Западна Европа като граждани на държава член на ЕС ще бъдат окончателно вдигнати, т.е. да се имигрира трайно в Западна Европа няма да е толкова невъзможно. Особено ако човек е отишъл да следва там, има местна диплома и разбира се знае добре езика.
Също така, следването в университетите в Западна Европа за българи е по-евтино, отколкото за студенти от държави извън ЕС.
E само не ми казвай че не го знаеш това нещо? Иначе пък се изказваш и компетентно....Mr.D написа: Ако е така тогава се чудя какво правим тук.
Какво да знам че всички са се насочили кьм Америка и Канада ли? То ако след 2013 имаме равни права не на хартия само ами и като общество европейско нямаше хората вьобще да имигрират тук и защо да чакат две години за виза.mortigur написа:E само не ми казвай че не го знаеш това нещо? Иначе пък се изказваш и компетентно....Mr.D написа: Ако е така тогава се чудя какво правим тук.![]()
![]()
![]()