Имам въпроси по новите документи, ако някой е задълбавал в нововъведенията...
1. Искат да изброиш вече не само settlement funds , но и всички assets & liabilities... Разяснението в гайда е :
a) Assets
List the total amount of unencumbered, transferable and available funds in your bank accounts, pensions, etc.
b) Liabilities
Indicate the total amount (in Canadian dollars) of real property mortgages and any other personal debts.
c) Total funds available for settlement in Canada
With consideration to your total assets and liabilities, indicate the total amount (in Canadian dollars) of unencumbered, transferable and available funds that you have for settlement in Canada.
Кажете ми дали бъркам, но при положение на ипотека, трябва да напишеш:
a) Assets - нямам собственост, тъй като тя не е unencumbered
b) Liabilities - дължа един апартамент пари, но той не се води собственост, а само задължение + кредитни карти
c) Total funds available for settlement in Canada - но имам в банката 20 000лв, които обаче си ги пазя специално за вас и не си погасявам задълженията... ето ви документ
Също така - all assets should be documented... Т.е. трябва да прилагаме и нотариални актове ли? Ако да - как може да напишат в чек листа - originals???
А въпрос 2 ми е свързан с още един абсурд - списък на всичките ви пътувания и мои, и на съпруга ми в последните 10 години - че ако ходиш в командировки в чужбина или пък се разхождате до Гърция на море - дневник ли си мислят, че си водим?? Ако на тях им трябват визи за навсякъде, тук отдавна не е така...
Ще съм благодарна, ако не да получа тълкувания, поне някой да се възмути заедно с мен

Благодаря предварително за отговорите!