Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
Абе па се дърляте, се едно сте на заплата при кмета. Толко е сложно да се проумее, че един го кефи едно, друг - друго. Аз в Торонто съм бил на екскурзия... баси просто за два часа почнах да полудявам с тия небостъргачи от черно стъкло, небе се не види, и вътре некви човечета наблъскани в некви кутийки, народ навалица , колкото и пари да ми даваш да седя там не мога. Обаче щом хората дет са там си го харесват, убаво да са живи и здрави. Са понеже се заговори тука за къщи, та ми е интересно, задължен ли съм да си подстригвам ливадата или ако ме кефи мое да си я оставим да си буренясва на воля?
Dead Eyes See No Future
Зависи какви са наредбите в кметвото. В Торонто, ако тревата израстне над 20см, те подканват да минеш с косата. Ако не го направиш кметството праща някой да я окоси.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- ablood
- Обратна връзка:
Marto загуби почва под караката си и вместо доводи отговаря със злобни подмятания.
С John Smith е невъзможно да се поддържа добър тон, така, че по-добре никакъв.
Остава да се съглася - в Монтреал ежегодно пристигат хиляди балъци, които не знаят, колко по-добре биха живяли на запад.
Остава да се съглася - в Монтреал ежегодно пристигат хиляди балъци, които не знаят, колко по-добре биха живяли на запад.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ти идиот ли си или да?ablood написа:Marto загуби почва под караката си и вместо доводи отговаря със злобни подмятания.
Обсъждахме разликата между средните заплати на местните и имигрантите и аз ти казах че "да средният имигрантски доход е по-нисък (това включва и новодошлите, м/у другото), да речем с 20%.
За всеки с половин мозък е явно, че 20-те процента (близо съм в предположението си - виж линковете) се отнася за ВСИЧКИ имигранти. Новодошлите имигранти, които по очевидни причини имат по-ниски доходи от старите, също са включени в статистиките, щото и те - о, чудеса! - СЪЩО са имигранти. Единсвеното, което намекнах, е че положението на по-старите емигранти не е чак толкова плачевно, защото новодошлите изкривяват числата.
Ти това не схвана, камо ли главния ми аргумент, че само защото имигрантите изкарват по-малко пари не променя факта, че на имигранта в Монреал една къща пак ще му излезе някъде 1.5 пъти по-скъпо отколкото на имигранта в много други канадски градове.
Да ти го обясня по друг начин: Да речем във Лабрадор Сити имат половинметрови пишки, а в Лавал са им 5 сантима. Пишките на имигрантите в тези градове са половината от дължината на местните в съответните градове. Е, кой е по-голям е**бач - имигранта в Лабрадор или местния от Лавал? А на какво дередже е имигранта в Лавал?
Схвана ли го сега?
Малко встрани от темата но все пак свързано. Днес прочетох в един вестник (канадски) , че 53% от населението на Канада прави по-малко от $ 30 000 на година.25
- optics
- Модератор
Май е така.crusader написа:Малко встрани от темата но все пак свързано. Днес прочетох в един вестник (канадски) , че 53% от населението на Канада прави по-малко от $ 30 000 на година.25
А какво значи двайс-петицата накрая ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Значи тази половина от населението с доходи до 30к има голямо значение къде ще си ги харчи - дали ще живее в Квебек с ръждива кола или ще преживява във Ванкувър или дали изобщо да си позволи кола в Онтарио 
Да са живи и здрави тези с високите доходи, които трябва да плащат немалко за да е поносим живота на всички.

Да са живи и здрави тези с високите доходи, които трябва да плащат немалко за да е поносим живота на всички.
- ablood
- Обратна връзка:
Ако още преди страница и половина беше обяснил какво имаш впредвид, вместо да се заяждаш, нямаше да стигаме до тук.Marto написа:Ти идиот ли си или да?...За всеки с половин мозък е явно, че...
При този тон обаче не смятам да дискутирам.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
В някаква голяма заблуда си. Дължината няма значение.Marto написа:Ти идиот ли си или да?ablood написа:Marto загуби почва под караката си и вместо доводи отговаря със злобни подмятания.
Обсъждахме разликата между средните заплати на местните и имигрантите и аз ти казах че "да средният имигрантски доход е по-нисък (това включва и новодошлите, м/у другото), да речем с 20%.
За всеки с половин мозък е явно, че 20-те процента (близо съм в предположението си - виж линковете) се отнася за ВСИЧКИ имигранти. Новодошлите имигранти, които по очевидни причини имат по-ниски доходи от старите, също са включени в статистиките, щото и те - о, чудеса! - СЪЩО са имигранти. Единсвеното, което намекнах, е че положението на по-старите емигранти не е чак толкова плачевно, защото новодошлите изкривяват числата.
Ти това не схвана, камо ли главния ми аргумент, че само защото имигрантите изкарват по-малко пари не променя факта, че на имигранта в Монреал една къща пак ще му излезе някъде 1.5 пъти по-скъпо отколкото на имигранта в много други канадски градове.
Да ти го обясня по друг начин: Да речем във Лабрадор Сити имат половинметрови пишки, а в Лавал са им 5 сантима. Пишките на имигрантите в тези градове са половината от дължината на местните в съответните градове. Е, кой е по-голям е**бач - имигранта в Лабрадор или местния от Лавал? А на какво дередже е имигранта в Лавал?
Схвана ли го сега?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
В Квебек данъците върху недвижимата собственост са най-високите в Канада.
Комбинация със по-високите данъци върху доходите прави Монреал по-скъпо за живеещите в собствени къщи.
Също една бегла съпоставка на цените показва, че новопостроени къщи с подобно качество са на еднакви цени в Монреал и Торонто и тази цена е по висока от $400000.
Комбинация със по-високите данъци върху доходите прави Монреал по-скъпо за живеещите в собствени къщи.
Също една бегла съпоставка на цените показва, че новопостроени къщи с подобно качество са на еднакви цени в Монреал и Торонто и тази цена е по висока от $400000.
Ами това последното не е вярно. зависи в кой район попада сградата, второ данъка с плаща върху данъчната оценка, а не върху продажната цена.
За моято кондо, данъчната оценка е 259 000, а плащам данък на общината около 2360.
Ето ти примерни нива
http://ville.montreal.qc.ca/pls/portal/ ... ST_ANG.PDF"
За моято кондо, данъчната оценка е 259 000, а плащам данък на общината около 2360.
Ето ти примерни нива
http://ville.montreal.qc.ca/pls/portal/ ... ST_ANG.PDF"
Радой Ралин
Радой Ралин
Навсякъде се плаща по данъчна оценка.
Това не са мои преценки, а на стат Канада. Те твърдят, че в Монреал данъчната тежест е по-голяма.
Освен това в Монреал плаща ли се $50 за училище всеки месец.
За кондо със същата цена в Торонто таксите са около $1300.
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/T ... 72/details"
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/T ... 93/details"
В центъра до езерото данъците достигат $1800 за тази цена кондо.
Това не са мои преценки, а на стат Канада. Те твърдят, че в Монреал данъчната тежест е по-голяма.
Освен това в Монреал плаща ли се $50 за училище всеки месец.
За кондо със същата цена в Торонто таксите са около $1300.
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/T ... 72/details"
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/T ... 93/details"
В центъра до езерото данъците достигат $1800 за тази цена кондо.
Последно промяна от leaf на Пет Юни 10, 2011 11:16 am, променено общо 1 път.
- Bistra
- Напуснал форума
Аз плащам около 4000 годишно.leaf написа:Дай ми цена на къща в Монреал и нека сравним.
- 3200 общински данък
- 800 училищна такса
Къщата е в предградията на около 25 км от Монреал, ако това ти върши работа.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Благодаря ти Bistra,
но вече направих сравнение с кондото на IRA.
Ето една къща в предградията около 25км до Торонто, зависи до къде мериш.
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/R ... 52/details"
но вече направих сравнение с кондото на IRA.

Ето една къща в предградията около 25км до Торонто, зависи до къде мериш.
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/R ... 52/details"
Ами не си направил подходящо сравнение. Аз ти казвам данъчна оценка,а не продажна цена. Това което пускаш е продажна цена
List Price
$259,000 (For Sale)
Казват Estimated annual taxes: 1395.36 , но не казват каква е данъчната оцена, в тоя случай тя може и да е 150 000, не знаеш.
А и квадратурата е 1/2 от това за което аз говоря.
По всяко вероятност данъците може и да са по високи, не знам и не ме интересува. Това което казвам,че не е 2 % за жилищни сгради.
Преди наистина беше по евтинов Монреал,но цените почнаха да се изравняват.
п.с.leaf, променил си поста си, в него твърдеше,че данъка в Монреал е 2 %, за което казах, че не е вярно.
List Price
$259,000 (For Sale)
Казват Estimated annual taxes: 1395.36 , но не казват каква е данъчната оцена, в тоя случай тя може и да е 150 000, не знаеш.
А и квадратурата е 1/2 от това за което аз говоря.
По всяко вероятност данъците може и да са по високи, не знам и не ме интересува. Това което казвам,че не е 2 % за жилищни сгради.
Преди наистина беше по евтинов Монреал,но цените почнаха да се изравняват.
п.с.leaf, променил си поста си, в него твърдеше,че данъка в Монреал е 2 %, за което казах, че не е вярно.
Последно промяна от IRA на Пет Юни 10, 2011 12:40 pm, променено общо 2 пъти.
Радой Ралин
Радой Ралин