Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Rall

Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Мнение от Rall »

Абе па се дърляте, се едно сте на заплата при кмета. Толко е сложно да се проумее, че един го кефи едно, друг - друго. Аз в Торонто съм бил на екскурзия... баси просто за два часа почнах да полудявам с тия небостъргачи от черно стъкло, небе се не види, и вътре некви човечета наблъскани в некви кутийки, народ навалица , колкото и пари да ми даваш да седя там не мога. Обаче щом хората дет са там си го харесват, убаво да са живи и здрави. Са понеже се заговори тука за къщи, та ми е интересно, задължен ли съм да си подстригвам ливадата или ако ме кефи мое да си я оставим да си буренясва на воля?
Dead Eyes See No Future
speedy

Мнение от speedy »

Зависи какви са наредбите в кметвото. В Торонто, ако тревата израстне над 20см, те подканват да минеш с косата. Ако не го направиш кметството праща някой да я окоси.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Marto загуби почва под караката си и вместо доводи отговаря със злобни подмятания.

С John Smith е невъзможно да се поддържа добър тон, така, че по-добре никакъв.

Остава да се съглася - в Монтреал ежегодно пристигат хиляди балъци, които не знаят, колко по-добре биха живяли на запад.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ablood написа:Marto загуби почва под караката си и вместо доводи отговаря със злобни подмятания.

Остава да се съглася - в Монтреал ежегодно пристигат хиляди балъци, които не знаят, колко по-добре биха живяли на запад.
Ти идиот ли си или да?

Обсъждахме разликата между средните заплати на местните и имигрантите и аз ти казах че "да средният имигрантски доход е по-нисък (това включва и новодошлите, м/у другото), да речем с 20%.

За всеки с половин мозък е явно, че 20-те процента (близо съм в предположението си - виж линковете) се отнася за ВСИЧКИ имигранти. Новодошлите имигранти, които по очевидни причини имат по-ниски доходи от старите, също са включени в статистиките, щото и те - о, чудеса! - СЪЩО са имигранти. Единсвеното, което намекнах, е че положението на по-старите емигранти не е чак толкова плачевно, защото новодошлите изкривяват числата.

Ти това не схвана, камо ли главния ми аргумент, че само защото имигрантите изкарват по-малко пари не променя факта, че на имигранта в Монреал една къща пак ще му излезе някъде 1.5 пъти по-скъпо отколкото на имигранта в много други канадски градове.

Да ти го обясня по друг начин: Да речем във Лабрадор Сити имат половинметрови пишки, а в Лавал са им 5 сантима. Пишките на имигрантите в тези градове са половината от дължината на местните в съответните градове. Е, кой е по-голям е**бач - имигранта в Лабрадор или местния от Лавал? А на какво дередже е имигранта в Лавал?

Схвана ли го сега?
crusader

Мнение от crusader »

Малко встрани от темата но все пак свързано. Днес прочетох в един вестник (канадски) , че 53% от населението на Канада прави по-малко от $ 30 000 на година.25
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

crusader написа:Малко встрани от темата но все пак свързано. Днес прочетох в един вестник (канадски) , че 53% от населението на Канада прави по-малко от $ 30 000 на година.25
Май е така.
А какво значи двайс-петицата накрая ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Значи тази половина от населението с доходи до 30к има голямо значение къде ще си ги харчи - дали ще живее в Квебек с ръждива кола или ще преживява във Ванкувър или дали изобщо да си позволи кола в Онтарио ;)

Да са живи и здрави тези с високите доходи, които трябва да плащат немалко за да е поносим живота на всички.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Marto написа:Ти идиот ли си или да?...За всеки с половин мозък е явно, че...
Ако още преди страница и половина беше обяснил какво имаш впредвид, вместо да се заяждаш, нямаше да стигаме до тук.
При този тон обаче не смятам да дискутирам.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Marto написа:
ablood написа:Marto загуби почва под караката си и вместо доводи отговаря със злобни подмятания.

Ти идиот ли си или да?

Обсъждахме разликата между средните заплати на местните и имигрантите и аз ти казах че "да средният имигрантски доход е по-нисък (това включва и новодошлите, м/у другото), да речем с 20%.

За всеки с половин мозък е явно, че 20-те процента (близо съм в предположението си - виж линковете) се отнася за ВСИЧКИ имигранти. Новодошлите имигранти, които по очевидни причини имат по-ниски доходи от старите, също са включени в статистиките, щото и те - о, чудеса! - СЪЩО са имигранти. Единсвеното, което намекнах, е че положението на по-старите емигранти не е чак толкова плачевно, защото новодошлите изкривяват числата.

Ти това не схвана, камо ли главния ми аргумент, че само защото имигрантите изкарват по-малко пари не променя факта, че на имигранта в Монреал една къща пак ще му излезе някъде 1.5 пъти по-скъпо отколкото на имигранта в много други канадски градове.

Да ти го обясня по друг начин: Да речем във Лабрадор Сити имат половинметрови пишки, а в Лавал са им 5 сантима. Пишките на имигрантите в тези градове са половината от дължината на местните в съответните градове. Е, кой е по-голям е**бач - имигранта в Лабрадор или местния от Лавал? А на какво дередже е имигранта в Лавал?

Схвана ли го сега?
В някаква голяма заблуда си. Дължината няма значение.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
leaf

Мнение от leaf »

В Квебек данъците върху недвижимата собственост са най-високите в Канада.

Комбинация със по-високите данъци върху доходите прави Монреал по-скъпо за живеещите в собствени къщи.

Също една бегла съпоставка на цените показва, че новопостроени къщи с подобно качество са на еднакви цени в Монреал и Торонто и тази цена е по висока от $400000.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами това последното не е вярно. зависи в кой район попада сградата, второ данъка с плаща върху данъчната оценка, а не върху продажната цена.
За моято кондо, данъчната оценка е 259 000, а плащам данък на общината около 2360.
Ето ти примерни нива
http://ville.montreal.qc.ca/pls/portal/ ... ST_ANG.PDF"

Радой Ралин
leaf

Мнение от leaf »

Навсякъде се плаща по данъчна оценка.
Това не са мои преценки, а на стат Канада. Те твърдят, че в Монреал данъчната тежест е по-голяма.
Освен това в Монреал плаща ли се $50 за училище всеки месец.

За кондо със същата цена в Торонто таксите са около $1300.
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/T ... 72/details"

http://www.magdalenaarcos.com/toronto/T ... 93/details"

В центъра до езерото данъците достигат $1800 за тази цена кондо.
Последно промяна от leaf на Пет Юни 10, 2011 11:16 am, променено общо 1 път.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

leaf написа:Дай ми цена на къща в Монреал и нека сравним.
Аз плащам около 4000 годишно.
- 3200 общински данък
- 800 училищна такса
Къщата е в предградията на около 25 км от Монреал, ако това ти върши работа.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
leaf

Мнение от leaf »

Благодаря ти Bistra,
но вече направих сравнение с кондото на IRA. :)
Ето една къща в предградията около 25км до Торонто, зависи до къде мериш.
http://www.magdalenaarcos.com/toronto/R ... 52/details"
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами не си направил подходящо сравнение. Аз ти казвам данъчна оценка,а не продажна цена. Това което пускаш е продажна цена
List Price

$259,000 (For Sale)

Казват Estimated annual taxes: 1395.36 , но не казват каква е данъчната оцена, в тоя случай тя може и да е 150 000, не знаеш.
А и квадратурата е 1/2 от това за което аз говоря.

По всяко вероятност данъците може и да са по високи, не знам и не ме интересува. Това което казвам,че не е 2 % за жилищни сгради.
Преди наистина беше по евтинов Монреал,но цените почнаха да се изравняват.
п.с.leaf, променил си поста си, в него твърдеше,че данъка в Монреал е 2 %, за което казах, че не е вярно.
Последно промяна от IRA на Пет Юни 10, 2011 12:40 pm, променено общо 2 пъти.

Радой Ралин
Публикувай отговор