За кого ще гласувате на парламентарните избори 2011-а?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.

За кандидата на коя партия ще гласувате на парламентарните избори 2011-а?

Анкетата свършва на Нед Май 01, 2011 12:32 am

Consevative Party of Canada
20
41%
Liberal Party of Canada
9
18%
NDP
0
Няма гласували
Bloc Québécois
3
6%
Green Party of Canada
1
2%
Друг
0
Няма гласували
Не желая да гласувам
4
8%
Нямам право да гласувам
12
24%

Общо гласове: 49
Omega3

Re: За кого ще гласувате на парламентарните избори 2011-а?

Мнение от Omega3 »

krimon написа:
leaf написа:58 места от 103 на NPD са в Квебек. Аз мисля, че не може да се каже че тяхната партия има много поддръжници в останалата част на Канада.
Честита победа на консерваторите. :)
Консерватори мажоритарно - зле за народа. Какво ли ни чака ... Вещае на провинциалните квебекски избори Мароа да спечели мажоритарно и да се отделим.
и мен ме е шубе Харпьр да не сьбуди сепаратистите тук. Но мисля, че той вече е от доста време в политиката и знае как да си играе картите за да не разневи нито Кебек, нито Онтарио или запада.

По всичко му личи че е лабилен политик и няма да даде поводи на Мароа да се развилнее.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

то не е от Мароа, нито от сеператистката партия - аз гледам всичко живо около мен се е амбицирало да се разграничи от консервативната партия, няма и един, който да е доволен от изборните резултати, а това вещае промяна. Тъй като няма да е Лейтън, нито Игнатиев, остава Мароа. Чувам и закани в този смисъл.

Консервативната партия мажоритарно по цял свят е вече отживелица, ама на - имало какво да видим.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Omega3

Мнение от Omega3 »

krimon написа:то не е от Мароа, нито от сеператистката партия - аз гледам всичко живо около мен се е амбицирало да се разграничи от консервативната партия, няма и един, който да е доволен от изборните резултати, а това вещае промяна. Тъй като няма да е Лейтън, нито Игнатиев, остава Мароа. Чувам и закани в този смисъл.

Консервативната партия мажоритарно по цял свят е вече отживелица, ама на - имало какво да видим.
и аз чувам сьштите нешта. Имайки предвид небивалиците които навьрши Харпьр (примерите за многобройни на национално и на интернационално ниво), мене ме учуди много този резултат. Но явно хората не са намерили алтернатива, освен тук в Кебек.

Не знам зашто отрекоха така Игнатиеф.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

либералите никой не ги ще - след скандалите със спонсорството
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Странджата

Мнение от Странджата »

Tука се заформило ОФ събрание :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:Консервативната партия мажоритарно по цял свят е вече отживелица, ама на - имало какво да видим.
Това на комсомолските сбирки ли ви го съобщиха или вече използвате по-модерни методи за партийна пропаганда като фейсбук? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Omega3 написа:Имайки предвид небивалиците които навьрши Харпьр (примерите за многобройни на национално и на интернационално ниво)
Какви точно небивалици е извършил на интернационално ниво?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Мани, победата на консерваторите, щяла да доведе до отцепване на Кебек. Смееех! :rofl: :rofl: :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Omega3 написа: и мен ме е шубе Харпьр да не сьбуди сепаратистите тук. Но мисля, че той вече е от доста време в политиката и знае как да си играе картите за да не разневи нито Кебек, нито Онтарио или запада.

По всичко му личи че е лабилен политик и няма да даде поводи на Мароа да се развилнее.
Хм ... Харпър обяви квебекарите за нация в рамките на обединена Канада преди 5 години. Оттогава BQ тръгна надолу. Джак Лейтън просто обра плодовете на това, което стори Харпър и това е нормално. Деформациите в мисленето не отминават толкова бързо.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Omega3

Мнение от Omega3 »

miteto написа:
Omega3 написа:Имайки предвид небивалиците които навьрши Харпьр (примерите за многобройни на национално и на интернационално ниво)
Какви точно небивалици е извършил на интернационално ниво?
Канада загуби мястото си в ООН, за пьрви пьт в историята си, заради крайните си мнения в различните му конфликти.

С климата да не говорим, вкарала ли са ги в ьгьла и никой не ги пита за ништо.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ами аз не бих нарекъл тези неща небивалици, не виждам какво толкова невероятно е направила Канада във външната си политика. Това са политически игрички на европейските държави, може би са недоволни че Канада дава по-голяма покрепа на САЩ в някои от мисиите (Афганистан примерно).
За климата, не всички се връзват на Ал Гор и сие и опитите им да правят пари на гърба на хората с популистки идеи. Няма какво да се учудваш, не всички избиратели мислят като теб по тези въпроси и това че ти считаш еди-си-какво за неправилно не го прави автоматично неправилно.
Omega3

Мнение от Omega3 »

miteto написа:Ами аз не бих нарекъл тези неща небивалици, не виждам какво толкова невероятно е направила Канада във външната си политика. Това са политически игрички на европейските държави, може би са недоволни че Канада дава по-голяма покрепа на САЩ в някои от мисиите (Афганистан примерно).
За климата, не всички се връзват на Ал Гор и сие и опитите им да правят пари на гърба на хората с популистки идеи. Няма какво да се учудваш, не всички избиратели мислят като теб по тези въпроси и това че ти считаш еди-си-какво за неправилно не го прави автоматично неправилно.
Виждам, че не си много наясно по проблема. Канада си загуби мястото заради неприкословената подкрепа която дава на Израел. Повечето от западните страни имат войници в Афганистан, не е това проблема.

Климата, никой не иска да прави пари с популистки идеи. Аз лично мисля, че ние хората само допринасяма и то малко за затоплянето което си е онгоинг природен процес ениуей.

Става по скоро вьпрос за масивна подкрепа на дьржавата за разитието на чисти енергии. По тоя вьпрос Канада е на опашката, и то много. Поне Кебек си развива собствена политика по тоя вьпрос и има големи проекти тук.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Omega3 написа:
miteto написа:Ами аз не бих нарекъл тези неща небивалици, не виждам какво толкова невероятно е направила Канада във външната си политика. Това са политически игрички на европейските държави, може би са недоволни че Канада дава по-голяма покрепа на САЩ в някои от мисиите (Афганистан примерно).
Виждам, че не си много наясно по проблема. Канада си загуби мястото заради неприкословената подкрепа която дава на Израел. Повечето от западните страни имат войници в Афганистан, не е това проблема.
Пак е свързано с подкрепа политиката на САЩ. Плюс това за теб подкрепата на Израел може да е нещо нередно, но за много от канадците да е обратното. Както вече казах, според мен това са политически игри на европейците, САЩ и Канада подкрепят Израел, някои европейски страни подкрепят палестинците. Даже не толкова палестинците, но се мазнят на арабските държави по този начин.
Сега погледнах малко по-подробно: Канада била загубила мястото заради подкрепа на Израел, била игнорирала (не срещнала всички очаквания) на Китай, отрязала помощи за някои африкански страни - big deal, аз лично напълно подкрепям тази външна политика и според мен си е много правилна.

За чистите енергии: 9 място от 29 държави не е точно "много на опашката". И това е от страните, където е правено изследването, в останалите държави по света явно все още няма някакво значително инвестиране в чисти енергии.
http://www.ey.com/CA/en/Newsroom/News-r ... gy-indices"
Ernst & Young’s country attractiveness indices provide scores for national renewable energy markets, renewable energy infrastructures and their suitability for individual technologies.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Повечето хора, и аз, подкрепят Израел, но само малка част така сляпо, без да погледнат и гледната точка на другата страна или пьк да игнорират невинните жертви казвайки, еми те и другите така правят.

Еми правят, ама са терористи, нали?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Така или иначе, аз "изцепки" във външната политика дотук не видях и явно и доста други избиратели не са, затова ти казах да не се учудваш толкова на резултата на консерваторите. Те сега ако поорежат малко от държавните служители, още повече хора ще видят "небивалици" ама 5 пъти повече хора ще са много доволни. Нали знаеш на колко търтеи по държавните службички в момента им треперят гащите консерваторите да не започнат традиционната си политика на свиване на държавния щат ;)
Публикувай отговор