Omega3 написа:miteto написа:Ами аз не бих нарекъл тези неща небивалици, не виждам какво толкова невероятно е направила Канада във външната си политика. Това са политически игрички на европейските държави, може би са недоволни че Канада дава по-голяма покрепа на САЩ в някои от мисиите (Афганистан примерно).
За климата, не всички се връзват на Ал Гор и сие и опитите им да правят пари на гърба на хората с популистки идеи. Няма какво да се учудваш, не всички избиратели мислят като теб по тези въпроси и това че ти считаш еди-си-какво за неправилно не го прави автоматично неправилно.
Виждам, че не си много наясно по проблема. Канада си загуби мястото заради неприкословената подкрепа която дава на Израел. Повечето от западните страни имат войници в Афганистан, не е това проблема.
Пак е свързано с подкрепа политиката на САЩ. Плюс това за теб подкрепата на Израел може да е нещо нередно, но за много от канадците да е обратното. Както вече казах, според мен това са политически игри на европейците, САЩ и Канада подкрепят Израел, някои европейски страни подкрепят палестинците. Даже не толкова палестинците, но се мазнят на арабските държави по този начин.
Сега погледнах малко по-подробно: Канада била загубила мястото заради подкрепа на Израел, била игнорирала (не срещнала всички очаквания) на Китай, отрязала помощи за някои африкански страни - big deal, аз лично напълно подкрепям тази външна политика и според мен си е много правилна.
За чистите енергии: 9 място от 29 държави не е точно "много на опашката". И това е от страните, където е правено изследването, в останалите държави по света явно все още няма някакво значително инвестиране в чисти енергии.
http://www.ey.com/CA/en/Newsroom/News-r ... gy-indices"
Ernst & Young’s country attractiveness indices provide scores for national renewable energy markets, renewable energy infrastructures and their suitability for individual technologies.