Forumski blok:)
Forumski blok:)
zdraveite priateli,ne sum pisala mnogooo otdavna,iskam da vi se pohvalia ,che vuv vancouver si imame blokche ,v koeto jiveem za sega 6 bg sem,do avg. ste stanem 8:),tova e nai bg bloka vuv Van:)i nai interesnoto che se poznavame ot foruma:)Super e nali!
Re: Forumski blok:)
Благодарение на помощта на Надя и аз ще съм един от въпросните обитатели след 3 седмициnadiaK. написа:zdraveite priateli,ne sum pisala mnogooo otdavna,iskam da vi se pohvalia ,che vuv vancouver si imame blokche ,v koeto jiveem za sega 6 bg sem,do avg. ste stanem 8:),tova e nai bg bloka vuv Van:)i nai interesnoto che se poznavame ot foruma:)Super e nali!

Радвам се, че форума, който направихме с Пламен преди 3 години, върши толкова добра работа... Всъщност работата я вършат хората, а форума само им помага

Влади, защо реши да сменяш провинцията, ако не е тайна?vladi написа:Благодарение на помощта на Надя и аз ще съм един от въпросните обитатели след 3 седмициnadiaK. написа:zdraveite priateli,ne sum pisala mnogooo otdavna,iskam da vi se pohvalia ,che vuv vancouver si imame blokche ,v koeto jiveem za sega 6 bg sem,do avg. ste stanem 8:),tova e nai bg bloka vuv Van:)i nai interesnoto che se poznavame ot foruma:)Super e nali!
Радвам се, че форума, който направихме с Пламен преди 3 години, върши толкова добра работа... Всъщност работата я вършат хората, а форума само им помага![]()
![]()
Ами просто защото имам средствата и енергията за да предприеме подобна авантюра. Не че не ми харесва в Кебек. Но си мисля, че в БиСи ще ми хареса повече. Пак ако греша, ще се върна, нищо страшно. Най-хубавото нещо на имигрантите в Канада (което за съжаление голяма част от българите тук не оценяват), е че сме свбодни хора. По-свободни отколкото сме в Европа, а дори и в България. В този смисъл искам да се насладя на свободата си

Във Ванкувър наистина е много хубаво. А иначе въпроса ми беше по-скоро дали не ти се открива нещо по-добро като възможност за работа. При всички случай успех на новото място.vladi написа:Ами просто защото имам средствата и енергията за да предприеме подобна авантюра. Не че не ми харесва в Кебек. Но си мисля, че в БиСи ще ми хареса повече. Пак ако греша, ще се върна, нищо страшно. Най-хубавото нещо на имигрантите в Канада (което за съжаление голяма част от българите тук не оценяват), е че сме свбодни хора. По-свободни отколкото сме в Европа, а дори и в България. В този смисъл искам да се насладя на свободата си![]()
![]()
Не, ще търся на място...Koko написа:скоро дали не ти се открива нещо по-добро като възможност за работа. При всички случай успех на новото място.
Не си прав за това категорично мнение г-н Сянка. Аз наистина работя за 16 на час но познавам много хора които работят тук за повече и дори за в пъти повече. А все пак аз не работя по специалността за която съм учил... Особено сравнен с България, Кебек е едно чудесно място. За съжаление аз не мога да го съпоставя с другите провинции защото още не съм бил там.
Все пак в думите ти има определена доза истина , като например за това, че държавата за съжаление е много по-предсавена. Но по-лошото е, че сред средностатистическия кубекуа има силното очакване, че държавата е длъжна да му помага. Така например на едно парти имах следния разговор с един кебекуа, начинаещ режисьор (или поне се представи за такъв)
аз: Шоубизнеса тук не е така развит като в щатите но може би все пак има място за изява.
той: Положението е много лошо. Почти няма условия за работа.
аз: Е, това е защото имаше икономическа криза, но вече излизаме от нея и сега ще е много по лесно.
той: Това няма никакво значение, просто правителството не си върши работата?
аз: Правителството? Че какво може да помогне правиелството на шоубизнеса?
той: Ами може да спонсорира проекти за да може да се противопоставим на американския империализъм.
аз:
Може би донякъде може да го оправдае факта, че беше подпийнал порядъчно, но съм чувал подобни очаквания и от други места. Но незнам, може и да греша...
Все пак в думите ти има определена доза истина , като например за това, че държавата за съжаление е много по-предсавена. Но по-лошото е, че сред средностатистическия кубекуа има силното очакване, че държавата е длъжна да му помага. Така например на едно парти имах следния разговор с един кебекуа, начинаещ режисьор (или поне се представи за такъв)
аз: Шоубизнеса тук не е така развит като в щатите но може би все пак има място за изява.
той: Положението е много лошо. Почти няма условия за работа.
аз: Е, това е защото имаше икономическа криза, но вече излизаме от нея и сега ще е много по лесно.
той: Това няма никакво значение, просто правителството не си върши работата?
аз: Правителството? Че какво може да помогне правиелството на шоубизнеса?
той: Ами може да спонсорира проекти за да може да се противопоставим на американския империализъм.
аз:

Може би донякъде може да го оправдае факта, че беше подпийнал порядъчно, но съм чувал подобни очаквания и от други места. Но незнам, може и да греша...
Vladi,
v sravnenie s Bangladesh, Balgaria e edno tshudesno miasto, no horata v BG imat prekaleno golemi otshakvania ot darjavta.
Da, moje i taka da se kaje -"prekaleno golemi otshakvania ot darjavata", no az bih kazal - Kebekarskite tikvi ne spirat da si misliat, tshe niakoi im e dlajen i tshe triabva da gi hrani i da gi dondurka. Tova izkriviava tsialata kartina i ia pravi neprivlekatelna, osobenno za imigrantite.
A s 16 $/h mojesh da izplashtash samo koliba ili sredno malka kashta na okolo 30-50 km ot montreal.
Zashto vinagi sravniavame Kanada s BG?
kam ostanalite: kakvo oznatshava ne e po temata ? koi reshava koe e po temata i koe ne e? Na narodno sabranie li si igraeme ili na politsia ?
v sravnenie s Bangladesh, Balgaria e edno tshudesno miasto, no horata v BG imat prekaleno golemi otshakvania ot darjavta.
Da, moje i taka da se kaje -"prekaleno golemi otshakvania ot darjavata", no az bih kazal - Kebekarskite tikvi ne spirat da si misliat, tshe niakoi im e dlajen i tshe triabva da gi hrani i da gi dondurka. Tova izkriviava tsialata kartina i ia pravi neprivlekatelna, osobenno za imigrantite.
A s 16 $/h mojesh da izplashtash samo koliba ili sredno malka kashta na okolo 30-50 km ot montreal.
kam ostanalite: kakvo oznatshava ne e po temata ? koi reshava koe e po temata i koe ne e? Na narodno sabranie li si igraeme ili na politsia ?
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Amchi ti pyk kato ne iskash da duddurkash kvebekarskite tikvi, kakvo pravish tam???????? haide stiga ste se oplakvali che veche stavate smeshni.Izkarahte,che v Canada e po-dobre ot USA,a tolkova se oplakvate ot neia,kakvo izliza-BG e vyrha na sladoleda li?????HisShadow написа:Vladi,
А така!nadiaK. написа:zdraveite priateli,ne sum pisala mnogooo otdavna,iskam da vi se pohvalia ,che vuv vancouver si imame blokche ,v koeto jiveem za sega 6 bg sem,do avg. ste stanem 8:),tova e nai bg bloka vuv Van:)i nai interesnoto che se poznavame ot foruma:)Super e nali!