Forumski blok:)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
nadiaK.

Forumski blok:)

Мнение от nadiaK. »

zdraveite priateli,ne sum pisala mnogooo otdavna,iskam da vi se pohvalia ,che vuv vancouver si imame blokche ,v koeto jiveem za sega 6 bg sem,do avg. ste stanem 8:),tova e nai bg bloka vuv Van:)i nai interesnoto che se poznavame ot foruma:)Super e nali!
Аватар
vladi

Re: Forumski blok:)

Мнение от vladi »

nadiaK. написа:zdraveite priateli,ne sum pisala mnogooo otdavna,iskam da vi se pohvalia ,che vuv vancouver si imame blokche ,v koeto jiveem za sega 6 bg sem,do avg. ste stanem 8:),tova e nai bg bloka vuv Van:)i nai interesnoto che se poznavame ot foruma:)Super e nali!
Благодарение на помощта на Надя и аз ще съм един от въпросните обитатели след 3 седмици :)

Радвам се, че форума, който направихме с Пламен преди 3 години, върши толкова добра работа... Всъщност работата я вършат хората, а форума само им помага :D :D :D
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

vladi написа:
nadiaK. написа:zdraveite priateli,ne sum pisala mnogooo otdavna,iskam da vi se pohvalia ,che vuv vancouver si imame blokche ,v koeto jiveem za sega 6 bg sem,do avg. ste stanem 8:),tova e nai bg bloka vuv Van:)i nai interesnoto che se poznavame ot foruma:)Super e nali!
Благодарение на помощта на Надя и аз ще съм един от въпросните обитатели след 3 седмици :)

Радвам се, че форума, който направихме с Пламен преди 3 години, върши толкова добра работа... Всъщност работата я вършат хората, а форума само им помага :D :D :D
Влади, защо реши да сменяш провинцията, ако не е тайна?
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Ами просто защото имам средствата и енергията за да предприеме подобна авантюра. Не че не ми харесва в Кебек. Но си мисля, че в БиСи ще ми хареса повече. Пак ако греша, ще се върна, нищо страшно. Най-хубавото нещо на имигрантите в Канада (което за съжаление голяма част от българите тук не оценяват), е че сме свбодни хора. По-свободни отколкото сме в Европа, а дори и в България. В този смисъл искам да се насладя на свободата си :D :D :D
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

vladi написа:Ами просто защото имам средствата и енергията за да предприеме подобна авантюра. Не че не ми харесва в Кебек. Но си мисля, че в БиСи ще ми хареса повече. Пак ако греша, ще се върна, нищо страшно. Най-хубавото нещо на имигрантите в Канада (което за съжаление голяма част от българите тук не оценяват), е че сме свбодни хора. По-свободни отколкото сме в Европа, а дори и в България. В този смисъл искам да се насладя на свободата си :D :D :D
Във Ванкувър наистина е много хубаво. А иначе въпроса ми беше по-скоро дали не ти се открива нещо по-добро като възможност за работа. При всички случай успех на новото място.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Koko написа:скоро дали не ти се открива нещо по-добро като възможност за работа. При всички случай успех на новото място.
Не, ще търся на място...
nadiaK.

Мнение от nadiaK. »

Uvajaemi HisShadow,mislia ,che nesto si pooburkal temata,temata ne e "Vladi napuska Montreal"....
A tuk na teb sus sigurnost niama da ti haresa!!!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

е този пич His Сhadow ме кефи!
изказванията му звучат зловещо, винаги е много мрачен и песимистичен /като мене :lol:/
е за заплатите не е много вярно,, че не може да откинеш над 20$ на час ама това е друг въпрос.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Не си прав за това категорично мнение г-н Сянка. Аз наистина работя за 16 на час но познавам много хора които работят тук за повече и дори за в пъти повече. А все пак аз не работя по специалността за която съм учил... Особено сравнен с България, Кебек е едно чудесно място. За съжаление аз не мога да го съпоставя с другите провинции защото още не съм бил там.

Все пак в думите ти има определена доза истина , като например за това, че държавата за съжаление е много по-предсавена. Но по-лошото е, че сред средностатистическия кубекуа има силното очакване, че държавата е длъжна да му помага. Така например на едно парти имах следния разговор с един кебекуа, начинаещ режисьор (или поне се представи за такъв)

аз: Шоубизнеса тук не е така развит като в щатите но може би все пак има място за изява.
той: Положението е много лошо. Почти няма условия за работа.
аз: Е, това е защото имаше икономическа криза, но вече излизаме от нея и сега ще е много по лесно.
той: Това няма никакво значение, просто правителството не си върши работата?
аз: Правителството? Че какво може да помогне правиелството на шоубизнеса?
той: Ами може да спонсорира проекти за да може да се противопоставим на американския империализъм.
аз: :shock: :shock: :shock:

Може би донякъде може да го оправдае факта, че беше подпийнал порядъчно, но съм чувал подобни очаквания и от други места. Но незнам, може и да греша...
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Някои от познатите ми в Монтреал изплащат къща...
HisShadow

Мнение от HisShadow »

Vladi,

v sravnenie s Bangladesh, Balgaria e edno tshudesno miasto, no horata v BG imat prekaleno golemi otshakvania ot darjavta.

Da, moje i taka da se kaje -"prekaleno golemi otshakvania ot darjavata", no az bih kazal - Kebekarskite tikvi ne spirat da si misliat, tshe niakoi im e dlajen i tshe triabva da gi hrani i da gi dondurka. Tova izkriviava tsialata kartina i ia pravi neprivlekatelna, osobenno za imigrantite.

A s 16 $/h mojesh da izplashtash samo koliba ili sredno malka kashta na okolo 30-50 km ot montreal.

Zashto vinagi sravniavame Kanada s BG?

kam ostanalite: kakvo oznatshava ne e po temata ? koi reshava koe e po temata i koe ne e? Na narodno sabranie li si igraeme ili na politsia ?
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

HisShadow написа:Vladi,

v sravnenie s Bangladesh, Balgaria e edno tshudesno miasto, no horata v BG imat prekaleno golemi otshakvania ot darjavta.

Da, moje i taka da se kaje -"prekaleno golemi otshakvania ot darjavata", no az bih kazal - Kebekarskite tikvi ne spirat da si misliat, tshe niakoi im e dlajen i tshe triabva da gi hrani i da gi dondurka. Tova izkriviava tsialata kartina i ia pravi neprivlekatelna, osobenno za imigrantite.

A s 16 $/h mojesh da izplashtash samo koliba ili sredno malka kashta na okolo 30-50 km ot montreal.

Zashto vinagi sravniavame Kanada s BG?

kam ostanalite: kakvo oznatshava ne e po temata ? koi reshava koe e po temata i koe ne e? Na narodno sabranie li si igraeme ili na politsia ?
Amchi ti pyk kato ne iskash da duddurkash kvebekarskite tikvi, kakvo pravish tam???????? haide stiga ste se oplakvali che veche stavate smeshni.Izkarahte,che v Canada e po-dobre ot USA,a tolkova se oplakvate ot neia,kakvo izliza-BG e vyrha na sladoleda li?????
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

OOoooo sianka welcome back. Beshe mi domachialo za tebe. Foruma beshe stanal edin takav posten...kat bob bez nadenitsa, razbirashli znachi :P
Da ne te biaha napadnali quebecois-ta ta se izgubi za tolkova dalgo vreme. Vse edno de. Radvam se che si pak sred nas. Inache skuka...i nikakav action :(
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

А така! :thumbsup: :beer2:
Заключено