Търсим квартира
Търсим квартира
Търсим квартира минимум 3 1/2 от април (летим на 20ти април). Ние сме семейство с две малки деца. Ако някой преотдава или има инфо моля пишете ни на лични.
Re: Търсим квартира
опс забравих да кажа че се отнася за Монреал
И
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !!!
И
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !!!
-
с 2 деца никой няма да ви вземе в 31/2 - направо си се ориентирайте към минимум 4 1/2
Моля, проверете си личните съобщения.
Това въобще не отговаря на истината!kaka_dora_Luk4o написа:с 2 деца никой няма да ви вземе в 31/2 - направо си се ориентирайте към минимум 4 1/2

Липса на работа може би....bai_ganiu написа:Това въобще не отговаря на истината!kaka_dora_Luk4o написа:с 2 деца никой няма да ви вземе в 31/2 - направо си се ориентирайте към минимум 4 1/2Какъв е смисъла да дезориентирате хората и да ги шашкате?!

Това не е причина да се лъже хей така просто за спорта типично по български. Така могат много хора да се заблудят и убъркат, че свят да им се завие и дълго време да не могат да се оправят с цената на много $. Имам такива познати, които точно по тази причина още не могат да се оправят. Истината е че всяко преместване от едно жилище в друго струва много пари (нови партиди, таранспорт и каквото се сетиш там още) все едно всичко от начало. Сега пак ще се намери някй да ме апострофира, но аз се чуствам длъжен да предопредя.Липса на работа може би....
Липса на работа може би....
[/quote]
Но пък е нормално да смениш един-два пъти квартира, защото, особенно като си новодошъл с времето преценяваш, че не ти харесва нещо на мястото където живееш,или нещо др, за всеки е различно.
но да не забравяме, че местенето тук е е практикува като някакъв СПОРТ, особенно летните месеци.
P.S. А относно това в какъв апартамент да се живее, всеки сам си избира.

Вяко преместване е ПАРИ И НЕРВИ, смяна на училище за децата, нови съученици.Не от малко значение и кореспонденцията, писмата със доста важни организации..... и.т.н, всички трябва да се уведомят, писменно или по телефона.bai_ganiu написа:Това не е причина да се лъже хей така просто за спорта типично по български. Така могат много хора да се заблудят и убъркат, че свят да им се завие и дълго време да не могат да се оправят с цената на много $. Имам такива познати, които точно по тази причина още не могат да се оправят. Истината е че всяко преместване от едно жилище в друго струва много пари (нови партиди, таранспорт и каквото се сетиш там още) все едно всичко от начало. Сега пак ще се намери някй да ме апострофира, но аз се чуствам длъжен да предопредя.Липса на работа може би....
Но пък е нормално да смениш един-два пъти квартира, защото, особенно като си новодошъл с времето преценяваш, че не ти харесва нещо на мястото където живееш,или нещо др, за всеки е различно.
но да не забравяме, че местенето тук е е практикува като някакъв СПОРТ, особенно летните месеци.

P.S. А относно това в какъв апартамент да се живее, всеки сам си избира.
-
Балби,balbi написа:Липса на работа може би....bai_ganiu написа:Това въобще не отговаря на истината!kaka_dora_Luk4o написа:с 2 деца никой няма да ви вземе в 31/2 - направо си се ориентирайте към минимум 4 1/2Какъв е смисъла да дезориентирате хората и да ги шашкате?!
работа имам, а освен това и уча в UDEM, гледам 3 деца и натовареността ми е на full. Казвам това, защото ми се е налагало да търся квартира на семейство с 2 деца и беше доста трудно, даже и е 41/2 да ги вземат. На повечето места като ги видеха и почваха..ама ние искаме сам човек или двойка пенсионери...Може само в нашия квартал да са толкова претенциозни, не знам.
А за местенето сте прави - аз лично никога не съм се местила вече 3 години, защото в началото много внимавах какво ще избера.
kaka_dora_Luk4o, а замисляла ли си се, че най-вероятно си търсила квартира в дървени блокчета, така ли е? Наистина има хора, които се притесняват да взимат семейства с деца, особено, ако се дава втори,трети етаж, понеже звукоизолация направо липсва...
-
За Ласал:
В бетонен блок почти невъзможно да се намери 4 1/2. С предимство са живеещите в блока, желаещи по-голямо жилище.
Къщи (дуплекси, четириплекси) - над 60 процента от апартаментите, които се дават са 2 етаж.
Хазаите(ако са те на първия етаж) не предпочитат хора с деца да има вдигат шум.
Ако си намерите първи етаж - (цената е около 50 долара по висока от втория) може на вас да ви хлопат.
Не съм обитавала дървен блок, и незнам там как е.
За хората, които търсят квартира. Хубаво питайте за размера на спалнята(ако ще е 3 1/2) за да сте сигурни, че ще Ви е достатъчна като размер. Това, ако мислите децата ви да спят при вас.
Успех!
В бетонен блок почти невъзможно да се намери 4 1/2. С предимство са живеещите в блока, желаещи по-голямо жилище.
Къщи (дуплекси, четириплекси) - над 60 процента от апартаментите, които се дават са 2 етаж.
Хазаите(ако са те на първия етаж) не предпочитат хора с деца да има вдигат шум.
Ако си намерите първи етаж - (цената е около 50 долара по висока от втория) може на вас да ви хлопат.
Не съм обитавала дървен блок, и незнам там как е.
За хората, които търсят квартира. Хубаво питайте за размера на спалнята(ако ще е 3 1/2) за да сте сигурни, че ще Ви е достатъчна като размер. Това, ако мислите децата ви да спят при вас.
Успех!
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Едмънтън -09.2011
-
Търсила съм квартира в къща. Говоря за мен когато търсих. Едно от най - важните ми условия беше да живея в къща на 1 етаж. Повярвай, въобще не беше лесно, но го постигнах. Хората, на които помагах също искаха в къща, но така и не намериха с 2 малки деца кой да ги вземе. Даже по тел да се обадиш, един от 1 въпроси е -Вие колко човека сте? и като кажеш 4 се почва: Ама вие не сте за 41/2, много хора сте. Бях свидетел как в къщата срещу нас миналото лято се освободиха 2 апартамента 41/2 и в двата ходиха българи с деца да ги искат и не им ги даде собственика. Взе и в двата по една сама жена.mice написа:kaka_dora_Luk4o, а замисляла ли си се, че най-вероятно си търсила квартира в дървени блокчета, така ли е? Наистина има хора, които се притесняват да взимат семейства с деца, особено, ако се дава втори,трети етаж, понеже звукоизолация направо липсва...
-
A за бетонните блокове ароганс е права, че трудно се намира голям апартамент. Имам приятели, които повече от година чакат да се освободи 41/2 в техния блок, за да се преместят от 31/2, което вече им е тясно ( с 1 малко дете са ), но засега не ги огрява. Консиержът им е казал, че последните са чакали 3 години.
Но както и да е, да не разводняваме повече темата. Успех на търсещите. Аз лично не бих си го причинила скоро пак.
Но както и да е, да не разводняваме повече темата. Успех на търсещите. Аз лично не бих си го причинила скоро пак.
Много гадно.kaka_dora_Luk4o написа: Бях свидетел как в къщата срещу нас миналото лято се освободиха 2 апартамента 41/2 и в двата ходиха българи с деца да ги искат и не им ги даде собственика. Взе и в двата по една сама жена.