cocose написа:Нормалните хора дават 20%, 10%, че дори и 5% предплата.
Истинските мъже дават поне 65%

cocose написа:Нормалните хора дават 20%, 10%, че дори и 5% предплата.
Аве направо да вадят фотоапарата и да снимат инструмента с една линийка до него, че да се вижда колко точно е дълъг в сантиметри и милиметри, какво си играем тукаyahoo написа:То трябва да уточнявате и цената на имота който сте купили иначе 65% от кондо за 200к е почти същото както 20% от такова за 500к
Линийка? На някои хора, като чета, ще им трябва рулеткаmiteto написа:Аве направо да вадят фотоапарата и да снимат инструмента с една линийка до него, че да се вижда колко точно е дълъг в сантиметри и милиметри, какво си играем тукаyahoo написа:То трябва да уточнявате и цената на имота който сте купили иначе 65% от кондо за 200к е почти същото както 20% от такова за 500к
За мен има само два варианта:cocose написа:Истинските мъже дават поне 65%
Ами като нещо друго не ми е голямо, поне "дауна" да ми е. Без малко да се впусна в подробности да обяснявам защо съм постъпил така глупаво и съм сложил такъв процент, обаче овреме се сетих, че съм използвал собствени, не кокосовски или яхувски пари...cocose написа:Нормалните хора дават 20%, 10%, че дори и 5% предплата.
И двата ти варианта са доста елементарни.yahoo написа:По-добре и още една рулетка перпендикулярно на първата за да не пропускаме и фи-то![]()
За мен има само два варианта:cocose написа:Истинските мъже дават поне 65%
1. Или имат твърде много излишни пари, което ако е вярно биха сложили 100% даун, а не 65%.
2. Не могат да намерят начин да печелят над 5% от инвестиране на тези пари вместо да ги дават за даунпеймънт.
И двете са малко далеч от "истинските мъже"
Недей така, че могат да се появят "спонсори", ама ще искат да прекарате почивката заедноIRA написа:Аз пък нямам пари и приемам дарение. Искам да ходя на почивка на карибите, моля.
Аз ще ти дам една причина, поради която може да искаш да дадеш 65% downpayment, и тя е Line of credit, backup-ван с property (т.н. "втори мортгидж"). Подобен Line of credit нормално е с по-ниска лихва от мортгиджа и лимитът му е 85% от пазарната стойност на частта, която притежаваш. Ако искаш, изпразваш тоя Line of credit до дупка и инвестираш парите. Аз имам подобен и лихвата му (variable) е равна на "prime" на банката.yahoo написа:Павеле, не се засягай, никой не иска обяснение какво и защо си решил.
Ти много хубаво виждаш 2.3% ама аз не съм си купил къщата нито вчера, нито в последните няколко години. Когато аз купувах, лихвата (fixed) беше okolo 6%. И защо въобще даваш примери с variable ? Обикновено се дават примери с "5 Year Fixed", която при ING е 4.24%. И за да правиш каквито и да е сравнения, би трябвало да кажеш и каква е лихвата на ING при refinancing.yahoo написа:Това по принцип е ясно, но не виждам как кредитната ти линия равна на прайма на банката ще е по-изгодно от еквивалентния variable rate моргидж. Това което виждам в момента за ING например - прайма е 3.0%, а 5 годишния плаващ ънморгидж е прайм - 0.7% = 2.3%
Значи ако се набуташ да си дадеш всичките пари за даунпеймънт за да не плащаш 2.3% лихва, а после да вземеш кредитна линия и да я изплащаш с 3% лихва не ми се вижда добро решение на "истински мъж".