Сега Джовани ще бъде доволен, че не пускаме само хвалби.
http://www.torontolife.com/daily/inform ... sls-study/"
Освен това виж дисклаймъра - всички знаем че колкото повече пари правят хората, стават по-нещастни. И все се оплакват .
Аз много се ядосвам на западняци, които романтизират опростения живот в България, Монголия, Бора Бора... Ти поне should know better, дет се викаJohn Smith написа:Всъщност, щастието не зависи толкова от материалното. Диваците по джунглите са едни от най-бедните и едновременно най-щастливите хора на Земята. Предполагам, много хора са чели книгите на Thor Heyerdahl. Проблемът им е, че това щастие свършва с настъпването на отровна змия, среща с гладен зъбат звяр или просто грип, често преди навършване на 35-годишна възраст. Ако на един такъв човек от джунглите кажа, че ми се налага да работя по 8-10 часа дневно за да имам къде да живея и какво да ям, ще ме прати при шамана да ме лекува.
Единственото щастливо семейство в света, което познавам е на Шрек и Фиона... ама и тях ги удари за малко кризата последната серияanxeli написа:семейното щастие ещото повечето са сингъл работохолици и стреса ги тресе яко.
Измеренията за щастие са различни. Няма универсална рецепта. Ние гледаме по друг начин, затова е така. За някого е щастие да стои в кръчмата на ракийка и лафче 2/3 от денонощието (в България), за друг е щастие просто да си хапне и да си легне (в Монголия), за трети е щастие да си купи AK-47 (в Афганистан) и т.н. хиляди варианти. Не ме разбирай погрешно, аз съм XXI century guy и също няма начин да се задоволя само с първичните "щастия". Но това изобщо не значи, че тримата от примерите по-горе не са щастливи за себе си, съответно ако им направят проучване, може да се окаже, че имат 4.99 индекс.Marto написа:Аз много се ядосвам на западняци, които романтизират опростения живот в България, Монголия, Бора Бора... Ти поне should know better, дет се вика
Е, много песимистично го даваш.ivanko13 написа:Единственото щастливо семейство в света, което познавам е на Шрек и Фиона...
Няма пълно щастиеivanko13 написа:Единственото щастливо семейство в света, което познавам е на Шрек и Фиона... ама и тях ги удари за малко кризата последната серия
Песимистично ти изглежда щото си ми изтрил емотиконката като си ме цитиралJohn Smith написа:Е, много песимистично го даваш.ivanko13 написа:Единственото щастливо семейство в света, което познавам е на Шрек и Фиона...
Ахахах... Това е защото му мислиш доброто и искаш да го вкараш в правия път...anxeli написа: Няма пълно щастие, а какво нещастие е да няма за какво да мърмориш на половинката си, скука
...
Така повече става. Викам си, да не си се отчаял нещо. Виж, дори Shrek си намери кой да го харесва и обича.ivanko13 написа:Песимистично ти изглежда щото си ми изтрил емотиконката като си ме цитирал...
Никой не ме иска бе ,Джон ... Не знам защо... Имам хубав мустак, малко мускули, чувство за хумор, почти като Шрек и пак не ми стигаJohn Smith написа:
Така повече става. Викам си, да не си се отчаял нещо. Виж, дори Shrek си намери кой да го харесва и обича.