Компютърен проблем

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Tanita

Компютърен проблем

Мнение от Tanita »

Имам следния проблем,а не разбирам нищо от компютри. Досега PC-to имаше парола за да влезна в акаунта си,но тъй като го използвам само аз реших,че нямам нужда. Потърсих как да я премахна,но имаше опция само за смяна на паролата.(използвам Windows XP). Тогава моя син реши да направи нов акаунт-администратор и аз без да се замисля дали това разрешава проблема казах ОК.......и сега имам нов акаунт,в които влизам без проблем,......но от стария ми акаунт,няма и помен ;( Когато отида на потребители ми дава само новия акаунт,че съществува?!!! :( Идея си нямам какво стана със стария,където е цялата ми информация?!!! Когато се опитвам да отворя диск C, ми дава,че достъпът е забранен.
Синът вече отнесе караницата и се закани,че повече няма да ми помага за нищо :doh:
Моля ви дайте ми някакъв съвет или поне телефон на някой специалист.....мерси предварително! :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Компютърен проблем

Мнение от ivandaman »

Значи отиваш в control pannel-->user accounts отваряш го и търсиш стария ти акаунт...
Ако го намериш има опция да "ресетнеш" паролата..
Ако го няма значи синът ти е "помогнал" доста добре :) и го е изтрил...

Ако използваш "хоум едишън" на ХР може опциите да са леко различни.. Аз съм на профешънъл едишън и никога не съм ползвал домашната версия, но предполагам не е голяма разликата...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Сетих се още нещо иди в
C:\Documents and Settings и виж дали има папка/фолдер със името на "безследно изчезналият ти" акаунт.

Другото което може да се опиташ да пробваш е опцията със "System Restore"
Right click on "my computer" -->Properties и щрaкни на "System Restore" tab . Там може да пробваш да реставрираш системата такава каквато е била примерно един два дни преди синът ти да се намеси.. Мисля че "restore points" са на всеки 12 часа..

Read the fine print :)
Предупреждавам че не съм го пробвал този метод защото никога не ми се е налагало и не знам дали на практика ще работи както се предполага на теория.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
crusader

Мнение от crusader »

Акаунта си е там. Просто само последния администраторски акаунт се вижда на началния порзорец.
Ctrl-Alt-Del, пише се administrator за username и паролата. Това е !
Tanita

Мнение от Tanita »

Опитах с ctr-alt-del,но не става :( Дава ми,че има само 1 администратор и никакъв друг потрбител. Между другото успях да влезна в :C и намерих всички мои файлове,само незнам как да си върна нещата върху Desktop,без да го правя едно по едно?! Чувствам се като новодомец в нова къща, която рови по кашони за да си намери нещата :)
Ще опитам и опцията с System Restore,но какъвто съм карък,най-вероятно да върна системата във времето,когато компютъра не беше мой :D
Благодаря на всички отзовали се на помощ! :y:
crusader

Мнение от crusader »

Tanita написа:Опитах с ctr-alt-del,но не става :( Дава ми,че има само 1 администратор и никакъв друг потрбител. Между другото успях да влезна в :C и намерих всички мои файлове,само незнам как да си върна нещата върху Desktop,без да го правя едно по едно?! Чувствам се като новодомец в нова къща, която рови по кашони за да си намери нещата :)
Ще опитам и опцията с System Restore,но какъвто съм карък,най-вероятно да върна системата във времето,когато компютъра не беше мой :D
Ctr-alt-del преди да се логнеш ли го направи ? Ако не си, опитай пак.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Трябва много писане за да се разберем ясно.
Аз на твое място бих хванал синчето да довърши работата, не да се прави на интересен как нямало да помага.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
becks

Мнение от becks »

Tanita написа:Опитах с ctr-alt-del,но не става :( Дава ми,че има само 1 администратор и никакъв друг потрбител. Между другото успях да влезна в :C и намерих всички мои файлове,само незнам как да си върна нещата върху Desktop,без да го правя едно по едно?! Чувствам се като новодомец в нова къща, която рови по кашони за да си намери нещата :)
Акаунта не се губи току така.
Трябва да изкараш този "logon screen" за да се логнеш с твоя акаунт. Там вместо "администратор" пишеш името на твоя акаунт
Изображение
Тук е описано как:
http://www.mydigitallife.info/2007/11/1 ... ndows-box/"
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Tanita

Мнение от Tanita »

И двата акаунта имат едно и също име "Администратор" :( само картинките им бяха различни!
Както и да е....вече го прежалих :envy: Настаних се в новия акаунт и сега го подреждам по-мой вкус,пък някой ден ако се появи стария ще му се зарадвам! ;)
Приятен ден :)
Публикувай отговор