Случая ми е малко заплетен.С приятелката ми искаме да кандидатстваме за емиграция в Канада но сме спряни от един подпис.Проблема се състои в това,че тя е разведена и има дете и ни трябва декларация за съгласие от бившия и съпруг за детето.Той отказа да подпише и ние решихме по съдебен път да опитаме да получим подпис.Най вероятно ще го получим но ни трябва от някой който живее в Канада да гарантира че като пристигнем ако ни одобрят,че ще ни поеме и ще живеем при него два три месеца докато се установим.Та молбата ми е ако някой който живее в Канада да ни изпрати такава декларация или покана или както там се нарича за да може да спечелим делото и да подадем документи.Готов съм да си платя за това.Благодаря предварително.Надявам се да има отзовали се.
Моля помогнете - ще си платя
Моля помогнете - ще си платя
Здравейте  

Случая ми е малко заплетен.С приятелката ми искаме да кандидатстваме за емиграция в Канада но сме спряни от един подпис.Проблема се състои в това,че тя е разведена и има дете и ни трябва декларация за съгласие от бившия и съпруг за детето.Той отказа да подпише и ние решихме по съдебен път да опитаме да получим подпис.Най вероятно ще го получим но ни трябва от някой който живее в Канада да гарантира че като пристигнем ако ни одобрят,че ще ни поеме и ще живеем при него два три месеца докато се установим.Та молбата ми е ако някой който живее в Канада да ни изпрати такава декларация или покана или както там се нарича за да може да спечелим делото и да подадем документи.Готов съм да си платя за това.Благодаря предварително.Надявам се да има отзовали се.

Re: Моля помогнете - ще си платя
Какво означава да спечелите делото? Без подпис на бащата няма как да изведете детето извън България!

- 
				Linko
 - Напуснал форума
 - Обратна връзка:

До колкото разбирам става дума за това, че въпросният документ ще бъде представен в съда. За да послужи в техен интерес за изхода на делото за съгласието на бащата детето да бъде изведено извън страната.
Много неизвестни има в тази история, неубедително звучи.
Но пък и може някой да се навие да изпрати въпросната декларция за гостоприемство.

Много неизвестни има в тази история, неубедително звучи.
Но пък и може някой да се навие да изпрати въпросната декларция за гостоприемство.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Линко, надали - поставено по такъв начин наистина звучи първо неубедително, второ знаеш тук каква сила има една декларация и каква има в България. Аз декларации съм подписвал на напълно непознати, но не с подобен казус.

- 
				Linko
 - Напуснал форума
 - Обратна връзка:

Да, съгласен съм balbi.
Но предполагам, че който прояви интерес ще се свърже на лични и ще разпита по-подробно за какво ства въпрос. С оглед вземане на окончателно решение.
Едва ли някой ще седне директно да пише въпросната декларация и да я праща веднага.

Но предполагам, че който прояви интерес ще се свърже на лични и ще разпита по-подробно за какво ства въпрос. С оглед вземане на окончателно решение.
Едва ли някой ще седне директно да пише въпросната декларация и да я праща веднага.
Декларацията ни трябва за да докажем един вид ,че след като пристигнем в канада някой ще ни поеме и няма да мизерстваме с детето.А колкото до подписа от бащата няма да се иска.Ако докажем че отговаряме на всички условия и ни липсва само декларация от бащата ,то тогава съдът ще се произнесе от името на бащата.Така ни обясни адвокатката незнам точно по кой член и по кой закон.Каза ,че в случаи когато родителите са резведени и имат някакъв спор относно детето имало закон в който съгласието на родителя се заменя със съдебно решение.Така ,че ако някой ми изпрати такава декларация ще наклони везните ва наша полза и ще имаме шанс да излезем от кризата в България през ЛЕТИЩЕ СОФИЯ.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

Hipnotyc,съветвам те да проучиш добре нещата.Част от моята работа има общо със  твоя случай.По закон дори и да имат развод родителите,при напускане на страната на дете до 18г се изисква подпис и от двамата родители!!!
При издаване на задграничен паспорт на дете до 18 г,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подпис и от ДВАМАТА родители!!!
P.S-Незнам какви аргументи ще извадите в съда,за да изместите подписа на бащата! Доста е трудно-става въпрос за вземане на дете извън България-там законът е железен!

При издаване на задграничен паспорт на дете до 18 г,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подпис и от ДВАМАТА родители!!!
P.S-Незнам какви аргументи ще извадите в съда,за да изместите подписа на бащата! Доста е трудно-става въпрос за вземане на дете извън България-там законът е железен!
- optics
 - Модератор

Да не би адвокатката да им сваля звезди от небето, а нещата да са по-трудни ?

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен. 
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
						Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Добре е да питаш точно по кой закон и кой член и колко такива прецеденти на практика има. Адвокатите имат склонност да свалят "звезди от небето" срещу дебел хонорар.Hipnotyc написа:Декларацията ни трябва за да докажем един вид ,че след като пристигнем в канада някой ще ни поеме и няма да мизерстваме с детето.
А колкото до подписа от бащата няма да се иска.Ако докажем че отговаряме на всички условия и ни липсва само декларация от бащата ,то тогава съдът ще се произнесе от името на бащата.
Така ни обясни адвокатката незнам точно по кой член и по кой закон.Каза ,че в случаи когато родителите са резведени и имат някакъв спор относно детето имало закон в който съгласието на родителя се заменя със съдебно решение.
Служителите в паспортното са много старателни и на щрек, когато се вадят международни паспорти на цялото семейство. Даже извикаха някаква шефка да проверява актове за раждане на всички, питаха защо така вкупом ни трябват паспортите.
А без тези паспорти не може да подадете документи за имиграция тримата.
Една приятелка лично са я предупредили, че ако бащата извежда децата извън страната, то писменото съгласие се подписва лично пред нотариус, за да е сигурно, че не е под натиск.
Едно време е имало декларации от роднини и приятели в Квебек и те са имали тежест, но сега и за имиграция не се изискват.
Сега вие може да докажете изискваната сума (или по-голяма) в банкова сметка, да покажете какви са наемите и разходите за живот => така съдът ще разбере, че и без такава декларация ще си поемете разходите. А ако знаете добре езика (езиците) - то със сигурност ще ги убедите, че сте оправни и ще успеете да създадете по-добро бъдеще и за вас, и за детето.
Друг вариант е вие двамата да идете и след година като се установите добре да вземете детето. При доказан доход и добра работа едва ли има съд, който може да откаже събиране на майката и детето.
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Както и едва ли има съд който да откаже на бащата правото да вижда детето си, както ще се случи, ако то замине за Канада.

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
						- 
				Linko
 - Напуснал форума
 - Обратна връзка:

Почти сигурно е, че адвокатката е от тези - безскрупулните, които само гледат да вземата парите на клиента и не ги е грижа изобщо за изхода на делото. Лъжат ви хора.
Няма член и закон, по-който съдът да задължи бащата да сложи въпросният подпис. Това е негово право по закон и зависи изцяло от собствената му воля. Той може да бъде убеждаван но не и принуждаван да го направи, па било то и от съда. Единственият изход в подобни случаи е завеждане на дело от единият родител за отнемане родителските права на другият родител. И там се доказват съвсем други неща и се изискват други доказателства. При успешен изход на делото отпада необходимостта от съгласието на бащата. Решението за отнети родителски права го замества.
А за имиграционната процедура просто не представяте въпросната декларация от бащата и толкова. Едва ли ще ви спрат процедурата за това.
Но по-сложното наистина ще е после на границата при извеждането на детето.
Затова е добре или да се разберете с бащата или да заведете дело за отнемане родителските права ако имате достатъчно основания за това.
И си сменете адвоката.

Няма член и закон, по-който съдът да задължи бащата да сложи въпросният подпис. Това е негово право по закон и зависи изцяло от собствената му воля. Той може да бъде убеждаван но не и принуждаван да го направи, па било то и от съда. Единственият изход в подобни случаи е завеждане на дело от единият родител за отнемане родителските права на другият родител. И там се доказват съвсем други неща и се изискват други доказателства. При успешен изход на делото отпада необходимостта от съгласието на бащата. Решението за отнети родителски права го замества.
А за имиграционната процедура просто не представяте въпросната декларация от бащата и толкова. Едва ли ще ви спрат процедурата за това.
Но по-сложното наистина ще е после на границата при извеждането на детето.
Затова е добре или да се разберете с бащата или да заведете дело за отнемане родителските права ако имате достатъчно основания за това.
И си сменете адвоката.
						- ablood
 - Обратна връзка:

Изчакайте човекът да назове конкретна сума!Моля помогнете - ще си платя
Все ще се намери някой, който за 30 сребърника да отреже бащата завинаги от детето му.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
						- Kan_Tangra

5k $ 
мисля, че е нормално.

мисля, че е нормално.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола