Моля помогнете - ще си платя

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Hipnotyc

Мнение от Hipnotyc »

Здравейте :hai:
Случая ми е малко заплетен.С приятелката ми искаме да кандидатстваме за емиграция в Канада но сме спряни от един подпис.Проблема се състои в това,че тя е разведена и има дете и ни трябва декларация за съгласие от бившия и съпруг за детето.Той отказа да подпише и ние решихме по съдебен път да опитаме да получим подпис.Най вероятно ще го получим но ни трябва от някой който живее в Канада да гарантира че като пристигнем ако ни одобрят,че ще ни поеме и ще живеем при него два три месеца докато се установим.Та молбата ми е ако някой който живее в Канада да ни изпрати такава декларация или покана или както там се нарича за да може да спечелим делото и да подадем документи.Готов съм да си платя за това.Благодаря предварително.Надявам се да има отзовали се.
Аватар
mishka77

Re: Моля помогнете - ще си платя

Мнение от mishka77 »

Какво означава да спечелите делото? Без подпис на бащата няма как да изведете детето извън България!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

До колкото разбирам става дума за това, че въпросният документ ще бъде представен в съда. За да послужи в техен интерес за изхода на делото за съгласието на бащата детето да бъде изведено извън страната.
Много неизвестни има в тази история, неубедително звучи.
Но пък и може някой да се навие да изпрати въпросната декларция за гостоприемство.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Линко, надали - поставено по такъв начин наистина звучи първо неубедително, второ знаеш тук каква сила има една декларация и каква има в България. Аз декларации съм подписвал на напълно непознати, но не с подобен казус.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, съгласен съм balbi.
Но предполагам, че който прояви интерес ще се свърже на лични и ще разпита по-подробно за какво ства въпрос. С оглед вземане на окончателно решение.
Едва ли някой ще седне директно да пише въпросната декларация и да я праща веднага.
Hipnotyc

Мнение от Hipnotyc »

Декларацията ни трябва за да докажем един вид ,че след като пристигнем в канада някой ще ни поеме и няма да мизерстваме с детето.А колкото до подписа от бащата няма да се иска.Ако докажем че отговаряме на всички условия и ни липсва само декларация от бащата ,то тогава съдът ще се произнесе от името на бащата.Така ни обясни адвокатката незнам точно по кой член и по кой закон.Каза ,че в случаи когато родителите са резведени и имат някакъв спор относно детето имало закон в който съгласието на родителя се заменя със съдебно решение.Така ,че ако някой ми изпрати такава декларация ще наклони везните ва наша полза и ще имаме шанс да излезем от кризата в България през ЛЕТИЩЕ СОФИЯ.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Hipnotyc,съветвам те да проучиш добре нещата.Част от моята работа има общо със твоя случай.По закон дори и да имат развод родителите,при напускане на страната на дете до 18г се изисква подпис и от двамата родители!!!

При издаване на задграничен паспорт на дете до 18 г,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО подпис и от ДВАМАТА родители!!!

P.S-Незнам какви аргументи ще извадите в съда,за да изместите подписа на бащата! Доста е трудно-става въпрос за вземане на дете извън България-там законът е железен!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Да не би адвокатката да им сваля звезди от небето, а нещата да са по-трудни ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Iris

Мнение от Iris »

Hipnotyc написа:Декларацията ни трябва за да докажем един вид ,че след като пристигнем в канада някой ще ни поеме и няма да мизерстваме с детето.
А колкото до подписа от бащата няма да се иска.Ако докажем че отговаряме на всички условия и ни липсва само декларация от бащата ,то тогава съдът ще се произнесе от името на бащата.
Така ни обясни адвокатката незнам точно по кой член и по кой закон.Каза ,че в случаи когато родителите са резведени и имат някакъв спор относно детето имало закон в който съгласието на родителя се заменя със съдебно решение.
Добре е да питаш точно по кой закон и кой член и колко такива прецеденти на практика има. Адвокатите имат склонност да свалят "звезди от небето" срещу дебел хонорар.

Служителите в паспортното са много старателни и на щрек, когато се вадят международни паспорти на цялото семейство. Даже извикаха някаква шефка да проверява актове за раждане на всички, питаха защо така вкупом ни трябват паспортите.
А без тези паспорти не може да подадете документи за имиграция тримата.

Една приятелка лично са я предупредили, че ако бащата извежда децата извън страната, то писменото съгласие се подписва лично пред нотариус, за да е сигурно, че не е под натиск.

Едно време е имало декларации от роднини и приятели в Квебек и те са имали тежест, но сега и за имиграция не се изискват.
Сега вие може да докажете изискваната сума (или по-голяма) в банкова сметка, да покажете какви са наемите и разходите за живот => така съдът ще разбере, че и без такава декларация ще си поемете разходите. А ако знаете добре езика (езиците) - то със сигурност ще ги убедите, че сте оправни и ще успеете да създадете по-добро бъдеще и за вас, и за детето.

Друг вариант е вие двамата да идете и след година като се установите добре да вземете детето. При доказан доход и добра работа едва ли има съд, който може да откаже събиране на майката и детето.
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Както и едва ли има съд който да откаже на бащата правото да вижда детето си, както ще се случи, ако то замине за Канада.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Почти сигурно е, че адвокатката е от тези - безскрупулните, които само гледат да вземата парите на клиента и не ги е грижа изобщо за изхода на делото. Лъжат ви хора.
Няма член и закон, по-който съдът да задължи бащата да сложи въпросният подпис. Това е негово право по закон и зависи изцяло от собствената му воля. Той може да бъде убеждаван но не и принуждаван да го направи, па било то и от съда. Единственият изход в подобни случаи е завеждане на дело от единият родител за отнемане родителските права на другият родител. И там се доказват съвсем други неща и се изискват други доказателства. При успешен изход на делото отпада необходимостта от съгласието на бащата. Решението за отнети родителски права го замества.
А за имиграционната процедура просто не представяте въпросната декларация от бащата и толкова. Едва ли ще ви спрат процедурата за това.
Но по-сложното наистина ще е после на границата при извеждането на детето.
Затова е добре или да се разберете с бащата или да заведете дело за отнемане родителските права ако имате достатъчно основания за това.
И си сменете адвоката.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Изчакайте човекът да назове конкретна сума!
Все ще се намери някой, който за 30 сребърника да отреже бащата завинаги от детето му.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

5k $
мисля, че е нормално.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола