Отново за точките
Re: Отново за точките
При положение, че съм бакалавър по икономика, и имам 4 год. стаж като счетоводител, ще получа ли 6 точки за област на образованието?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
"Максималния брой точки, мойто може да получим по този фактор е 29 т., макар и сбора от точките по отделните негови критерии да е по-голям - 33 т. От тях 13 т. са за нивото ни на образование, при елиминиращ фактор „общо средно образование” - 2 т. С други думи, ако нямаме поне средно образование, то не можем и да мислим за имиграция в Квебек (сам кандидат) или не можем да сме в ролята на основен кандидат (за семейство или фактически съжители). За диплома придобита в Квебек се дават 6 т., за търсено образование максимум 12 т. и за втора специалност – 2 т. Дори и в случай, че събираме този максимум от 33 т., то по първия фактор – „Образование” ще ни бъдат присъдени максималните 29 т. В другите случаи е ясно."
Това сега го прочетох, така че ми стана ясно защо максимума за образовение е 28 т. Т.е. смятат се точките от най-високото ниво на квалификация, които могат да бъдат повишени само ако имаме втора специалност, диплома от Квебек или търсена специалност.
Все пак въпросът относно правилното пресмятане на точките ми остава.
Това сега го прочетох, така че ми стана ясно защо максимума за образовение е 28 т. Т.е. смятат се точките от най-високото ниво на квалификация, които могат да бъдат повишени само ако имаме втора специалност, диплома от Квебек или търсена специалност.
Все пак въпросът относно правилното пресмятане на точките ми остава.
За образование се дават точки само за най-високата степен на образование. За да вземеш 12 т. обаче трябва да имаш степен магистър след бакалавър и период на обучение 5-6 години общо. Ако си с 4,5 години ще получиш 10 т.jivanshi написа: ОБРАЗОВАНИЕ - средно - 2 точки, висше - бакалавър - 10 т и магистър - 12 т. = 24 т. или се взима впредвид само последното ниво на образование и общо получавам - 12 т.
Май не съм чела достатъчно, щом не съм разбрала![]()
Това е такаjivanshi написа:Област на образованието - магистър геолог - 0 т.
Стаж 18 месеца - 4 т. Какво си работила преди това. Ако е квалифициран труд се брои, независимо че не е по специалността? След като не получаваш точки за търсена специалност, ти се смята общия трудов стаж като квалифициран работник.jivanshi написа:Продължителност на професионалния стаж на квалифицирания работник - 1,6 г. Работя като технически сътрудник в геоложка фирма, което се води по код - административен специалист, но в длъжностната ми характеристика или препоръка работодателят ми ще потвърди, че работя както административна, така и геоложка работа.
16 точкиjivanshi написа:ВЪЗРАСТ - 32
8 точкиjivanshi написа:Френски - 6 (надявам се да покрия това ниво)
Препоръката от работодателя доказва единствено, че си работила при него и той е доволен от теб, а не ниво на владеене на даден език. Нивото на владеене на езика се доказва със стандартизиран тест или на самото интервю. Иначе английски В1 носи 4 точкиjivanshi написа:Английски - 3 (работила съм в САЩ 2 пъти на студентска бригада и се надявам препоръка от работодателя да докаже B1)
Само 3 точкиjivanshi написа:ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРИДРУЖАВАЩИЯ КАНДИДАТ
Ниво на образованието - средно професионално - 2 т. (мениджмънт на малки и средни предприятия) и бакалавър (стопанско управление) - 3 т - общо - 5 т. или общо само - 3 т.
2 точки, но не разчитай на това - дават се в зависимост от изучаваните дисциплини и хорариума, сравнен със същата специалност при тях. Трябва да се покриват поне на 80 %.jivanshi написа:Област на образованието - 2 т. (Вземам в предвид стопанското управление. Може ли да взема в предвид и средно специално (12 г) - мениджмънт. Т.е. ще ни даде ли още точки?)
3 точкиjivanshi написа:Възраст - 32
4 точкиjivanshi написа:Езикови познания - 3 т. (ще се постарае да покрие B1)
8 точкиjivanshi написа:ДЕЦА - 3 и на 5 - 8 т.
ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ - 1
1 точка
Общо 61 точки, а ако ти дадат 12 т. за образование стават 63 точкиjivanshi написа:Аз ги смятам общо - 63 т. (това е с този вариант в който се вземат в предвид точките само за последното ниво на образование)
Ако той е водещ точките стават - 71 т., защото ще му дадат 6 точки за специалност и 8 т. стаж по специалността. Но доколкото си спомням някъде беше писала, че той е спрекъснати осигуровки, което намалява точките за стажа. Трябва да се е осигурявал, за да докаже, че е упражнявал професията Управител. Както решите - който и да е водещ събирате точките - трябват ви минимум 57, за да ви поканят на интервю, а вие имате минимум 63, което е прага за селекцияjivanshi написа:Мисля си че ако мъжът ми си оправи проблемите с ДДС, то той ще е по-добрия водещ от двамата - има над 10 г. трудов стаж като управител в ЕТ, което мисля, че е по специалността му (стопанско управление (бакалавър) и мениджмънт (12 клас гимназия). Вие как бихте постъпили на наше място?
Успех!
Последно промяна от emili_vn на Сря Сеп 15, 2010 3:06 am, променено общо 1 път.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Ако той е водещ точките стават - 65 т., защото ще му дадат 6 точки за специалност, но няма да получи точките за стаж (доколкото знам ако ти дадат точки за търсена специалност, не се дават точки за стажа по нея - но не съм много убедена). Както речите - който и да е водещ събирате точките - трябват ви минимум 57, за да ви поканят на интервю, а вие имате минимум 63, което е прага за селекция
Здравейте ,
Емили какво те кара да мислиш така ? Ако е вярно за мен лично нещата много се променят.Ще съм благодарна ако изразите мнение по въпроса !
Здравейте ,
Емили какво те кара да мислиш така ? Ако е вярно за мен лично нещата много се променят.Ще съм благодарна ако изразите мнение по въпроса !
DCS Vienne -12.01.2011
accusé de réception -29.01.2011
интервю Виена -07.04.2011 - успешно
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011
Formulaires médicaux-24.01.2012
Покана за визи-08.05.2012
ВИЗИ-01.06.2012
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011
ВИЗИ-01.06.2012
Писах, че не съм убедена, защото съм чела отдавна разни неща по темата, но явно съм позабравила какво точно беше. Аз лично не съм си смятала точки за търсена професия (за едната диплома би трябвало да взема 12, а за специалността, която завършвам сега - 6 т. - така че едно от двете би трябвало да ми признаят, но и да не ми дадат никакви точки за едната или другата, събирам достатъчно). Този фактор не го отразявам много, защото е много относително дали ще признаят област на образование.
Да изясня ситуацията: Ако се получат точки за област на образование, стажът, за който биха се получили точки трябва да в тази област. Т.е. ако имаш диплома по счетоводство и получиш 6 т. за търсена професия и имаш стаж например 3 г. като управител и 2 години като счетоводител, ще получиш точки за стаж само за 2-те години в областта на счетоводството.
Ако имаш диплома в друга област и горепосочения стаж получаваш 8 т. за стаж на общо основание и 0 т. за търсена професия.
Та горното изречение става - ...не се дават точки за стажа извън нея... Коригирах си мислите в горния пост
Утрото било по-мъдро от вечерта
Мерси за въпроса, Гал73 - поприпомних си нещата около връзката образование-специалност и стаж.
Да изясня ситуацията: Ако се получат точки за област на образование, стажът, за който биха се получили точки трябва да в тази област. Т.е. ако имаш диплома по счетоводство и получиш 6 т. за търсена професия и имаш стаж например 3 г. като управител и 2 години като счетоводител, ще получиш точки за стаж само за 2-те години в областта на счетоводството.
Ако имаш диплома в друга област и горепосочения стаж получаваш 8 т. за стаж на общо основание и 0 т. за търсена професия.
Та горното изречение става - ...не се дават точки за стажа извън нея... Коригирах си мислите в горния пост

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
emili_vn,
Много ти благодаря за отделеното време и за изчерпателния отговор!
"Стаж 18 месеца - 4 т. Какво си работила преди това. Ако е квалифициран труд се брои, независимо че не е по специалността? След като не получаваш точки за търсена специалност, ти се смята общия трудов стаж като квалифициран работник." - ако това е вярно, то тук получавам 8 т., защото имам 6,5 години стаж, от които изключвам 2,5 г. майчинството за две деца.
За образованието emili_vn май е права и там наистина съм 10 т. за съжаление, но пък Емили ми вдигна точките за езика. Аз си мислех, че ако покриеш 6-то ниво, то получаваш 6 т., а Емили казва, че са 8. Това е супер.
Така като крайна сметка получавам за себе си:
Образование: 10 т.
Стаж (по специалността - 1,6, а като офис мениджър - 2,4 г.) - 8 т.
възраст - 16 т.
френски (6 ниво) - 8 т.
английски (Б1) - 4 т.
съпруг:
образование (бакалавър - 4 г.) - 3 т.
търсена специалност (стопанско управление) - 2 т.
стаж - не знам защо не дават точки? Иначе той има стаж като управител над 10 г. - 0 т.
възраст - 3 т.
френски (2-3 ниво) - 3 т.
деца - 8 т.
финанси - 1 т.
ОБЩО: 66 т.
ТОЙ:
търсена специалност - 6 т.
Стаж (управител - над 10 г.) - 8 т.
възраст - 16 т.
френски (6 ниво) - 8 т.
английски (А2) - 2 т.
съпруга:
образование (16,5) - 3 т.
търсена специалност (геология) - 0 т.
стаж (4 г.) - 0 т.
възраст - 3 т.
френски (3 ниво) - 4 т.
деца - 8 т.
финанси - 1 т.
ОБЩО: 69 т.
Може ли още един въпрос: ако съберем над 63 т. и всичко по документацията ни е наред (т.е. нямат никакви питания), това означава ли, че имаме шанс да получим директно сертификатите и без интервю?
Много ти благодаря за отделеното време и за изчерпателния отговор!
"Стаж 18 месеца - 4 т. Какво си работила преди това. Ако е квалифициран труд се брои, независимо че не е по специалността? След като не получаваш точки за търсена специалност, ти се смята общия трудов стаж като квалифициран работник." - ако това е вярно, то тук получавам 8 т., защото имам 6,5 години стаж, от които изключвам 2,5 г. майчинството за две деца.
За образованието emili_vn май е права и там наистина съм 10 т. за съжаление, но пък Емили ми вдигна точките за езика. Аз си мислех, че ако покриеш 6-то ниво, то получаваш 6 т., а Емили казва, че са 8. Това е супер.
Така като крайна сметка получавам за себе си:
Стаж (по специалността - 1,6, а като офис мениджър - 2,4 г.) - 8 т.
възраст - 16 т.
френски (6 ниво) - 8 т.
английски (Б1) - 4 т.
съпруг:
образование (бакалавър - 4 г.) - 3 т.
търсена специалност (стопанско управление) - 2 т.
стаж - не знам защо не дават точки? Иначе той има стаж като управител над 10 г. - 0 т.
възраст - 3 т.
френски (2-3 ниво) - 3 т.
деца - 8 т.
финанси - 1 т.
ОБЩО: 66 т.
ТОЙ:
търсена специалност - 6 т.
Стаж (управител - над 10 г.) - 8 т.
възраст - 16 т.
френски (6 ниво) - 8 т.
английски (А2) - 2 т.
съпруга:
образование (16,5) - 3 т.
търсена специалност (геология) - 0 т.
стаж (4 г.) - 0 т.
възраст - 3 т.
френски (3 ниво) - 4 т.
деца - 8 т.
финанси - 1 т.
ОБЩО: 69 т.
Може ли още един въпрос: ако съберем над 63 т. и всичко по документацията ни е наред (т.е. нямат никакви питания), това означава ли, че имаме шанс да получим директно сертификатите и без интервю?
Емили
първо ти благодаря за времето и вниманието.Просто си велика.Аз също си мислех , че евентуално ще ми дадат точки само за стажа като счетоводител, но понеже винаги чета и бързам - притисната от липса на време , или между работните задължения - та не бях съвсем сигурна и се притесних малко за тези точки.Истината за точките е :колкото повече ,толкова по-добре
Много успехи ти желая .Стискам ти палци за 30.09.
Към jivanshi
Да.Има такива случаи .Може да ви поискат сертификати за ниво на езика.
Успехи

първо ти благодаря за времето и вниманието.Просто си велика.Аз също си мислех , че евентуално ще ми дадат точки само за стажа като счетоводител, но понеже винаги чета и бързам - притисната от липса на време , или между работните задължения - та не бях съвсем сигурна и се притесних малко за тези точки.Истината за точките е :колкото повече ,толкова по-добре

Много успехи ти желая .Стискам ти палци за 30.09.
Към jivanshi
Да.Има такива случаи .Може да ви поискат сертификати за ниво на езика.
Успехи
DCS Vienne -12.01.2011
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011
ВИЗИ-01.06.2012
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011
ВИЗИ-01.06.2012
jivanshi, могат да се получат сертификати без интервю при събрани минимум 63 точки, но тъй като част от тези точки са за език, ще искат доказване на нивото чрез сертификати от стандартизиран тест. Няма да искат такива само ако без езика събирате 63 точки.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Гал73, и аз като теб нямам много време - захванала съм се с толкова много неща, че вече не знам къде се намирам
. Та и аз чета и като не ме развълнува нещо не го запаметявам точно. Аз понеже не разчитам на точки за търсена професия (ако ги дадат - добре дошло), та затова не съм се задълбочила много по въпроса. Мерси за подкрепата - при моята натоварена програма, се надявам да успея да се подготвя и да вдигна нивото.

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012