Отново за точките

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
TT

Отново за точките

Мнение от TT »

Здравейте,

Изчислявам си точките, но имам въпрос. Моето образование е:
- средно-специално (Икономически техникум)
- бакалавър - Счетоводство и контрол
- магистратура - Информатика.

Опит (над 10 год.) имам само по магистратурата (като програмист).

Въпросът ми е колко точки мога да получа за образование, на няколко места срещнах, че се давали 12 точки за образование само, ако е от същата област като бакалаварската степен.

Поздрави
Аватар
newwave

Re: Отново за точките

Мнение от newwave »

Здравей,
и аз тъкмо се занимавам с ровене на информация за точките и от прочетеното разбрах, че се дават 12 точки за магистър само ако специалността от магистратурата е същата или подобна на бакалавърската. Затова мисля, че за образование точките ще са 10, а не 12.
TT

Мнение от TT »

Здравей newwave,

Благодаря за отговора!

В такъв случай възниква въпроса колко точки мога да получа за област на образованието (и счетоводител, и програмист ги има в списъка с по 6 точки - http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... mation.pdf) и за стаж?

Поздрави
Аватар
newwave

Мнение от newwave »

Здравей,
не съм много убедена, че съм права, но мисля, че точките ще бъдат калкулирани така:

образование - 10т
област - 6т
стаж - 8т

Мисля, че за област ще дадат само 6т по втората специалност, тъй като и стажът е от сферата на втората специалност. Не съм убедена сто процента обаче. Ако тук не се включи някой, който разбира повече от калкулиране на точките, попитай в друга тема, ще има кой да отговори.
Поздрави!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

newwave е права - това е калкулацията на точките
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Gavrosh

Мнение от Gavrosh »

Здравейте,

Пусках документи преди няколко години. Поне тогава, ако имаше стаж над 5 години в дадено област ти го признаваха, като все едно имаш више по тази специалност. Така че поне според мене ще му дадът 12 точки нищо, че магистратурата няма връзка с бакалаварската степен. Съответно си и в списъка с търсените професии (ако все още има такъв). Това беше преди няколко години обаче. Лично мене ме вълнува темата така, че ако си открил някакво важно инфо по темата те моля да ми пратиш едно ЛС

Поздрави,
Стоян
ant_dgrad

Мнение от ant_dgrad »

Здравейте,и аз имам нужда от помощ относно точките.
Конкретно:
Аз - Колеж по телекомуникации и пощи - 4 год.,завършен предсрочно за 3 г. през 2005 год.
Специалист по Икономика и управление на телекомуникации .С удостоверение за приравняване в степен Бакалавър на база хорариум и дисциплини през 2006 год.
Трудов стаж 17 год и половина като цяло.Съответно в Българска Телекомуникационна Компания - 15 год.и Виваком - 2 год.Длъжност Сътрудник Продажби.(вкл. и касиер)
Колко точки За област на образование ???
Колко точки За професия ???
Той - средно професионално - Строителен техникум - 4 год.
Специалност - Строителство и архитектура
Професионална квалификация Строителен техник
Стаж - последните 7 години строителен техник.
Колко точки и за него.
Имаме 2 деца на 15 год. и на 4 год.Благодаря на всички предварително!!!
jivanshi

Мнение от jivanshi »

Здравейте!
Сигурно съм поредната с този въпрос, но можете ли да ми дадете актуален линк към сайт за изчисляване на точките, че в сайта на Квебекските имиграционни служби не откривам такъв тест с точки.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ето тук можеш да си сметнеш точките:

http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... e-synthese
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
jivanshi

Мнение от jivanshi »

Много благодаря!
jivanshi

Мнение от jivanshi »

Попълвах си точките и възникна следният въпрос: точките за придружител (0-6) и точките за английски (0-6), 6-та на B1 ли отговаря или на C - най-високата степен по европейската система?
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

jivanshi написа:Попълвах си точките и възникна следният въпрос: точките за придружител (0-6) и точките за английски (0-6), 6-та на B1 ли отговаря или на C - най-високата степен по европейската система?
Максимум точки отговаря на максимиума знания според съответната система или С в случая.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

За английския на основния кандидат и за френския на придружаващия:
А1 (1-2) - 1 т. + 1 т. за двете умения (слушане с разбиране и изразяване)
А2 (3-4) - 1 т. + 1 т.
В1 (5-6) - 2 т. + 2 т.
В2 (7-8) - 2 т. + 2 т.
С1 (9-10) - 3 т. + 3 т.
С2 (11-12) - 3 т. + 3 т.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... I0_2R2.htm
Една табличка и от мен.Успех.
jivanshi

Мнение от jivanshi »

Здравейте отново!
Първо да благодаря на всички за съдействието. Наистина много ми помагате.
Аз обаче се постарах да прочета почти всички мнения във форума от последните 3 месеца и стигнах до извода, че колкото и елементарно да ми се струва пресмятането на точките, е възможно да бъркам някъде. Дали някой ще бъде така любезен да провери и моите точки:
ОБРАЗОВАНИЕ - средно - 2 точки, висше - бакалавър - 10 т и магистър - 12 т. = 24 т. или се взима впредвид само последното ниво на образование и общо получавам - 12 т.
Май не съм чела достатъчно, щом не съм разбрала |(
Област на образованието - магистър геолог - 0 т.
Продължителност на професионалния стаж на квалифицирания работник - 1,6 г. Работя като технически сътрудник в геоложка фирма, което се води по код - административен специалист, но в длъжностната ми характеристика или препоръка работодателят ми ще потвърди, че работя както административна, така и геоложка работа.
ВЪЗРАСТ - 32
Френски - 6 (надявам се да покрия това ниво)
Английски - 3 (работила съм в САЩ 2 пъти на студентска бригада и се надявам препоръка от работодателя да докаже B1)
ПРЕБИВАВАНЕ И РОДНИНИ В КЕБЕК - 0
ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРИДРУЖАВАЩИЯ КАНДИДАТ
Ниво на образованието - средно професионално - 2 т. (мениджмънт на малки и средни предприятия) и бакалавър (стопанско управление) - 3 т - общо - 5 т. или общо само - 3 т.
Област на образованието - 2 т. (Вземам в предвид стопанското управление. Може ли да взема в предвид и средно специално (12 г) - мениджмънт. Т.е. ще ни даде ли още точки?)
Възраст - 32
Езикови познания - 3 т. (ще се постарае да покрие B1)
ДОГОВОР ЗА РАБОТА - 0
ДЕЦА - 3 и на 5 - 8 т.
ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ - 1

Аз ги смятам общо - 63 т. (това е с този вариант в който се вземат в предвид точките само за последното ниво на образование)
Мисля си че ако мъжът ми си оправи проблемите с ДДС, то той ще е по-добрия водещ от двамата - има над 10 г. трудов стаж като управител в ЕТ, което мисля, че е по специалността му (стопанско управление (бакалавър) и мениджмънт (12 клас гимназия). Вие как бихте постъпили на наше място?

Спирам, че стана много дълго!
Предварително благодаря за вашата отзивчивост.
Публикувай отговор