YOUPPI написа:zigi написа: Верно, лимитът на картата е само 1000, но затова пък хората дават и на двамата в семейството по една, тоест 2000 на практика и по-важното НЕ ТИ БЛОКИРАТ ПАРИ. Картата е VISA.
Не лъжете новопристигащите. Само човек, нямащ грам идея от финанси в Канада би се хванал на тази реклама. Как бихте обяснили на социалните, че двама души с доход под 1000$ месечно си позволяват да използват лимит от 2000$ и да го погасяват редовно? Познавам такъв тарикат, който връща петцифрена сума, състояща се от получените пари плюс глоба и лихви.
Хм, накара ме да се замисля.
Имам кредитна карта VISA, издадена от RBC с лимит $1'000 срещу блокирани $1'000 (т.е. кредит по карта срещу блокирана в същия размер сума).
Имам и HBC MasterCard с лимит $2'000 без никакви обезпечения.
Реално, имам разрешен кредит по кредитни карти $3'000, въпреки, че съм на социал и КОФИ.
Просто не ползвам кредит повече, отколкото мога да върна.
Предимство: Имам кредитно досие, което за сега съумявам да поддържам с добра репутация.
Недостатък, който не знам дали е верен: Мълвата твърди, че при кандидатстване за кредитна линия, отпуснатият кредит е обратно пропорционален на разрешения по карти кредит. Т.е. ако банката ти има доверие примерно за $5'000 и $3'000 вече са "дадени" по карти, за кредитна линия остават $2'000.
Ако някой има достоверна информация, може да я сподели.
Мисля, че е време някой модератор да раздели темата на две.